Skoči na vsebino
Sveže
  • Čas dopustov je čas ko si tudi KSi oddahne. Ozi in večina vas je pobegnila čofotat. Fejstno poletje vam želim!
Vpiši se za sledenje  

Tearaway [PREDOGLED]

Bessie

Evo, kaj se dogaja, če imaš mularijo.

 

Dobim težko pričakovano predogledno verzijo Vitine igre Tearaway izpod rok razvijalcev Media Molecule, poznanih predvsem po uspešni seriji Little Big Planet na PS3/PSP/Viti ... in kaj se zgodi. Pokažem igro "ta mali" (8 let), ki je med drugim navdušena nad LBP in Raymanom in ostanem do nadaljnega brez Vite.[PRBREAK][/PRBREAK]
ccs-101-144776321216_thumb.jpg

 

"Samo še malo, plissss!"
"Daj mula, sprav se spat, a ne vidš, kolk je ura!?"
"OK, samo ne ti igrat, ker potem ne vem kaj je bilo ... !"

 

V glavnem, to spada med radost gamerskega starša, ko ti mula zapleni artefakt tvojega hobija! K sreči se ji sem ter tja kdaj zatakne in tudi njena angleščina še ni dosegla nivoja, da bi lahko samostojno razumela, kaj "ma un neki za povedat". Tako sem obsedel poleg, gledal čez rame in sem ter tja, sicer redko, posegel v igranje.

 

Zgodba gre na kratko o tem, da se pismo spremeni v pismonošo (ne sprašuj ...) in ti si zdaj ta, ki raziskuje svet in dostavlj samega sebe, al kwa!? Ne, nič več ne povem.

 

Da ne bo preveč čudno izpadlo, gre za to, da je ta svet iz papirja. Papirja! Ja vse je iz papirja, tvoj lik, drevesa, hiše, jeleni vse, čisto vse. Imeli smo že svet iz plastelina, pa iz Lego kock in iz različnih predmetov, navsezadnje je glavni lik v LBP iz žakljevine, no, zdaj je na vrsti papir.

 

Da pa to ni čisto brez veze, lahko v igri spreminjamo papirkote in jim lepimo učke, usta, oblekce ... in ne samo predpripravljene, ampak jih lahko tudi sami narišemo, izrežemo in prilepimo na svoj ali kak drug lik v igri. Npr. srečamo jelenčka, papirnatega, itak, in pravi, da bi bil zelo vesel, če bi imel na hrbtu pikapolonico, ja, ni panike stari, klik, klik ... pardon, tap, tap in imamo zadovoljnega jelena, drugič iščemo bučo, jo narišemo in izrežemo, prilepimo in je, sicer ne tista, ki jo iščemo, ampak je. Vse to je narejeno podobno kot v LBP, tako da kdor je tam doma, mu tudi tu ne bo težko. Ampak to ni vse!

Igra izkorišča vse finte Vite, to pomeni, da zadnja kamera služi za zajemanje tekstur za uporabo izdelave dodatkov za vaš lik in ostale. Sprednja kamera se sem pa tja vklopi in pokaže vaš obraz, podobno kot ... a se spomnite Telebajskov in dojenčka v sončku, no, tako, a moram posebej omenit, da otrokom dogaja 100 na uro?

 

ccs-101-144776321222_thumb.jpg

 

Dotikabilni zaslon uporabimo npr. za tapkanje po glavah nasprotnikov ali pa, ko lepimo dodatke na osebke. Potem je pa še glavna fora, Vitina ritna drsna ploščica!!! Vsake toliko pridemo do predela na nivoju, ki ima posebej označen prostor, kjer moramo s pritiskom prsta predreti "deviško kožico" in potem pomešati, zavrteti ... khm ... ja lej, tako pač je, odvisno od tega, kaj igra zahteva. Občutek je fantastičen, s tem, da na začetku igre določiš velikost prstkov veliki/majhni in ko pritisneš na Vitino zadnjico, se na sprednji strani animira prebadanje prsta in imaš dejansko občutek, kot da je prst na ekranu tvoj, res hudo dobro narejeno.

 

ccs-101-144776321248_thumb.jpg

In še ena, morda celo najboljša reč: v igri naletiš na bele oz. brezbarvne oblike, ki jim z uporabo fotoaparata vrneš barvo, tako s foto-safarijem le-te zbiraš, s tem pa odklepaš predloge za izdelavo resničnih papirkotov.

 

Trenutno stran tearaway.me za prenos odklenjenih predlog oz. načrtov še ni aktivna, ampak ko bo, si jih bomo lahko prenesli, natisnili na papir in sestavili svoje male papirkote.
Za okus jih je ene par dostopnih vsem (elk, wendigo mask, squirrel), za ostale se bo potrebno potruditi v igri. Tegale jelenčka, ki ga srečamo tudi v igri, smo z mularijo naredili že lani za Novo leto.

 

ccs-101-144776321266_thumb.jpg

 

Igranje samo ni zahtevno in za napredovanje ne zahteva nekih hudih spretnosti, morda pride prav znanje angleščine (npr. moraš vedeti, kaj si kdo želi, da mu prilepiš) ampak se da zblefirati tudi brez tega, je pa morda malo težje vse nivoje pospraviti 100%, pobrati vse raztrosene konfetke, poslikati vse brezbarvne predmete, odkleniti skrita darila, ampak saj to je bistvo takih iger: iskanje, raziskovanje, odkrivanje in dogajanje.

 

No, na žalost "ta male" je tole samo predogledna verzija, kar pomeni 25% celotne igre in je bilo vsega hitro konec, bo pa zato do izida čas, da razišče vse nivoje do potankosti, pa še foter bo prišel na svoj račun, končno verzijo seveda že nestrpno pričakujemo, takrat pa morda več o zgodbi in končna ocena, ki po videnem ne more biti slaba.

 

>http://youtu.be/UwPAxuVOkQs


Prijavi Članek
Vpiši se za sledenje  ×