Jump to content

Sobotna družinska kompilacija

tomyboy

Recommended Posts

To je seveda okrnejna verzija, kvaliteta na minimumu. Snemano z DV. Drugače sem naredil DVD, kjer 6 minut zasede skoraj 300MB in je slika res fantastična z zvokom 5.1 digital.

Video posnetki so bili narejeni bolj na hitro, smo imeli samo uro časa, brez prejšnih priprav. Prava muka je bila montaža in učenje z programom, tako da sem se včeraj na danes "je..l" skoraj celo noč. Ampak za prvič, bo kar vredu.

Zadji posnetek je bil dodan naknadno in je bil opravljen z digitalnim fotoaparatom, "priljeplenim" za volanom.

Z samo 16 col platišč, kot je iz posnetka razvidno, predejo pospeški krepko pod tovarniških 6.9 sec z 18 col platišči.

Zanima me, ker sem pred nekaj časa posnel nek metal/punk koncert, na katerem špila sošolec, stvar pa je potrebna obdelave. Vse je posneto na digitalnem Cannonovem camcorderju (MV 600 mislim da), na miniDV kaseti. Kamera ima nekakšne izhode (mislim da DV in video out).

V glavnem, fora je v tem da ne vem kako posnetek spravit na PC (natančneje, nimam pojma kakšne kable rabim) in me zanima kako si ga ti.

Potrebuješ takšen kabel .

firewire.jpg

Manjši del gre v kamero, širši del pa v PC. Vse novejše matične plošče že imajo ta firewier priključek. Ima ga tudi kakšen Audigy. Tu skozi gre komplet slika in zvok.

Potem potrebuješ program, recimo windows movie maker, ki je v XP-jih. Lahko pa vse skupaj obdelaš tudi z malo boljšo zadevo Pinnacle studiom. Ko enkrat priključiš DV kamero, jo program avtomatsko zazna in lahko potegneš vsebino na PC. Samo druga umetost je pa potem montaža.

Upam da bosta oba do poletja čipana na 240 PS. Potem bomo pa naredil še kakšno kompilacijo, malo bolj dinamičeno, po kakšnih zaviti cesti.

Samo video je vedno tak, ni pravega občutka hitrosti. 2xx je imel črn ko je priletel za začetku mimo in ni videt. :beer:

alo oba imata GTI, ma carja sta ne če res, sm Tomy malo vedi res nepretiravaj z predelavami, ker na žalost bo ta Golf vreden dosti več denarja v org stanju, kot predelan avto, pa tudi če ga boš samo spustil, bo vreden kar veliko manj, pač ta avto bo zelo prodajan v roku 4 let, ker po cena prava in vsi bodo hoteli imeti ok. govorim za ljubitelje org Golfa, res nepretiravaj, tako in tako gre zelo dobro, pa tudi če bo imel 200HP, katere nima več, jih ima že več???, jaz bi sicer naredil tako, da imam org avto, ti pa dobro veš kaj imaš v glavi-želje!

Sm črn je pa raketa, kako zgleda nabit, dobr, čist druga stvar kot rdeč, ne bi se branili tudi belega, pa vseen črn je božjast! :rock::rock:

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!

Poraba je za tak avto že skoraj smešna. Zaradi teh novih FSI motorjev se da na relaciji CE-LJ, ob normalni vožnji in po omejitvah spraviti porabo tudi na 7-7.9 litra. Drugače imam pa povprečno 8.9 litra. Tu je všteta avtocesta, mesta.... :) Seveda malce vožnje z pametno glavo. Črni GTI na posnetku ne pride pod 12l in tudi ni DSG, ima pač težko nogo.

Seveda gre, kakšen teden, potem pa te spet pikne. Ali pa ko se prvič najde kakšen pacijent za mano. :a_a:

Samo imam mi v ozadnju vedno prišepne en POLICAJ-ski glas. Ker z tem avtomobilom me še bolj pazijo. Ža pred leti mi je tip v plave rekel, da vas opazujemo. Kako nima pojma, izgleda je bil jezen ker ni iztržil večjo kazen. Takrat še tudi z zelo hudim Passatom V6 Syncro.

V glavnem lastnik črnega GTI-ja redno in vestno plačuje zakonu pravice, še tisti večer je plačal 60k za rdečo, samo ga bol k... :)

Kar se tiče predelave, imaš čisto prav. Vse bom pustil original, nič barvanja plastik, itd, itd. Samo včasih me res za čip prime, pod pritiskom tudi kolegov, ker za malo denarja dobiš veliko. Itak se vozim bolj "počasi", tako da do okvare ne bi smelo priti. Nazaj se pa tudi vedno da nastavit.

Potrebuješ takšen kabel .

firewire.jpg

Manjši del gre v kamero, širši del pa v PC. Vse novejše matične plošče že imajo ta firewier priključek. Ima ga tudi kakšen Audigy. Tu skozi gre komplet slika in zvok.

Potem potrebuješ program, recimo windows movie maker, ki je v XP-jih. Lahko pa vse skupaj obdelaš tudi z malo boljšo zadevo Pinnacle studiom. Ko enkrat priključiš DV kamero, jo program avtomatsko zazna in lahko potegneš vsebino na PC. Samo druga umetost je pa potem montaža.

Evo, kabel sem že dobil, pa sem len in se mi ne da še it montirat. Mi je sošolec nekaj dni pokazal nekaj osnovnih potez v movie makerju (ja na tem področju sem še popolni devičnik). Nekaj časa nazaj je posnel štiri minute dolg film, Osveta trih prsta, in ga niti ni tako slabo zmontiral. Ga bom ob priliki obesil na net.

@Samus, na matični res nimam vhodov za firewire, jih pa ima sosed tako da ni pene, vseeno hvala.

Evo, kabel sem že dobil, pa sem len in se mi ne da še it montirat. Mi je sošolec nekaj dni pokazal nekaj osnovnih potez v movie makerju (ja na tem področju sem še popolni devičnik). Nekaj časa nazaj je posnel štiri minute dolg film, Osveta trih prsta, in ga niti ni tako slabo zmontiral. Ga bom ob priliki obesil na net.

@Samus, na matični res nimam vhodov za firewire, jih pa ima sosed tako da ni pene, vseeno hvala.

ok. če si premisliš... ga bom imel verjetno na zalogi :) drugače pa je ta obdelavo res eden najboljših pinncale studio. sem že delal z njim in je res perfekten. je pa res da za obelavo videa potrebuješ zelo zmogljiv računalnik saj zna zadeva dolgo in počasi delat

Seveda gre, kakšen teden, potem pa te spet pikne. Ali pa ko se prvič najde kakšen pacijent za mano. :a_a:

Samo imam mi v ozadnju vedno prišepne en POLICAJ-ski glas. Ker z tem avtomobilom me še bolj pazijo. Ža pred leti mi je tip v plave rekel, da vas opazujemo. Kako nima pojma, izgleda je bil jezen ker ni iztržil večjo kazen. Takrat še tudi z zelo hudim Passatom V6 Syncro.

V glavnem lastnik črnega GTI-ja redno in vestno plačuje zakonu pravice, še tisti večer je plačal 60k za rdečo, samo ga bol k... :)

Sem se kr malo nasmejal, ma čista resnica, sej meni ne gre nikamor 90hp, pa vseen se rad zapeljem do ene 190km-h, sm človek nikoli ne ve kje te kaj čaka, :puppy: in lepa položnica :rock: .

Kar se tiče tuninga pa itak, raje naj bo čim bolj org, ker ta avto je org. zakon, kolega je mel tako, tako lepega GTI 1kico, rdeč, dobesedno vse org stanje, kupil od starega-starega strica, čuval avto, naredil 190k km, skorajda nov po letih prevožene kilometraže, prodal za hudih 450k v enem tednu, avto pa 82 letnik!!

Moja 1kica je pa končno lepo zaluafala, pa vseen ne vem kaj bom, mislim da jo registriram v oldija, nato pa v nabavi 5g VTI, počasi pa bo!

:ihih:

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!