Skoči na vsebino

Roglab


Priporočene objave

vabilo za vse ustvarjalne art-geeke

post-101-144771022136_thumb.jpeg

V petek, 12. oktobra 2012 ob 19.00 odpre lopute novopostavljeni kreativni laboratorij / kontejner z imenom RogLab na Petkovskovem nabrezju pri Ambrozevem trgu spodaj pri Ljubljanici (vec na http://www.roglab.si/sl).

Za otvoritev RogLaba (pilotskega projekta bodocega centra Rog in del evropskega projekta revitalizacije nekdanjih industrijskih prostorov poimenovanega Second Chance) bodo poskrbele zdruzene sile v sestavi: Cirkulacija 2 (Bostjan Leskovsek, Borut Savski, Stefan Doepner, Jakob), Artgroup RGB (Simon Svetlik, Ziga Pilih, Gregor Podrzaj), Neven Korda, 300.000 V.K. (Dejan Knez, Stefan, Bostjan), Bostjan Cadez, Luka Dekleva, Borut Kumperscak in Vesna Krebs, Tierno Diallo, Sanja Simic in se kdo.

Zdruzena skupina multimedijskih/ intermedijskih umetnikov razlicnih podrocij in generacij, ki pretezno druzijo umetniske izraze in tehnologije, lasten razvoj tehnologij, pa tudi design, arhitekturo in okoljsko arhitekturo - vse skupaj z zavestjo o druzbenosti njihovega pocetja. Vsi sodelujoci se ze vec let srecujejo predvsem na umetniskem produkcijskem podiju, sicer pa delujejo na razlicnih podrocjih in v razlicnih kontekstih ? predvsem na nacin samozaposlenih ? tako v kulturi kot v podjetnistvu. Nabor sodelujocih je zavestno hibridna kombinacija umetnikov, od katerih nekateri delujejo v nekdanji tovarni Rog in onih, ki delujejo drugje. Na ta nacin se zelimo ogniti nepotrebnemu ideologiziranju in mitiziranju trenutnega stanja.

Koncept=nacrt

Multipla cirkulacija - socius urbis zeli v predvideni obliki raznorodne platforme v kontekstu oblikovalskega festivala izpostaviti moment avtenticne umetnosti, kreativnosti - torej samorodne in neprestano iscoce in razvijajoce se dejavnosti, ki se ne ustavlja v navideznosti sugestij, ampak zahteva rezultate tudi v realnem, materialnem, druzbenem - kot kreativna umetniska scena - dinamicna in ziva.

Oblikovanje v sirsem pomenu je specificno prisotno v obliki svetlobnega in zvocnega dinamicnega preoblikovanja okolice, ki omogoca temu ustrezno dinamicno socializiranje. Pozornosti ne pleni diktat enega fokusa, temvec nekaj v prostoru razporejenih vzporednih detajlov - niti ne zelo trdnih fokusnih tock.

Pripravili smo modularni totalni dogodek, ki ga sestavljajo naslednji elementi:

- osvetlitev, obarvanje fasad z video projektorji in laserskimi projektorji, svetlobna telesa

- multimedijski performens Nevena Korde (okoli 20.00)

- koncert skupine 300.000 V.K. (okoli 21.00)

- multimedijski performens Artgroup RGB (okoli 22.00)

- vmes interaktivni zvocni ambient

- stand-up prigrizki

Za razliko od bolj skrajnega obicajnega zvocenja Cirkulacije 2 se tokrat podredimo primarni simboliki otvoritve in sugeriramo bolj harmonicno ambientalno strukturo. Podobno tudi v vizualnem ucinku. Estetika, oziroma 'prava mera', se torej skusa iskati v enakovrednih razmerjih vseh elementov. Izpostavljeni so le trije avtorski deli - Nevena Korde, 300.000 V.K. in Artgroup RGB.

Vizualije

Vizualni ucinek lahko primerjamo s projektoma Nevena Korde, Bostjana Cadeza in drugih - Moc zelje z Novega trga konec leta 2010, pa tudi Paralelne svetove, ki so se vsakega septembra zgodili na Metelkovi.

http://www.zavod-zank.si/paralelnisvetovi/

Zvocni ucinek bo podoben umirjenejsim after-hours situacijam v prostoru Cirkulacija 2 v nekdanji tovarni Rog.

Nacin sodelovanja je nacin horizontalne kolektivne platforme: modularen, participatoren, preizkusen pri projektih Platforma za totalno umetnost Cirkulacije 2 v preteklih dveh letih in se v dveh letih pred tem (MKL Graz 2009, XL eksperiment v galeriji Kapelica 2009 v sodelovanju z Radiom Student, Intermediate Spaces v Grazu in Ljubljani 2006, Concourse = discourse v galeriji Alkatraz 2010, itd.). Avtorstvo vseh intervencij ostaja v domeni sodelujocih avtorjev.

Preostali sodelujoci:

300.000 V.K.

je nastal kot 'industrijska' veja Laibach - zadnje case pod to streho nastaja glasba, ki jo ustvarjajo Dejan Knez, Stefan Doener in Bostjan Leskovsek.

Artgroup RGB

je umetniska skupina, ki se ze desetletje eksperimentalno ukvarja z poljem umetnosti kot celostnim izraznim poljem; ustvarja ambiente, scenografije, performance, 'nove' izrazne oblike in tehnoloske resitve umetniskega izraza; se ne omejuje z medijem, tematiko ali politicno korektnostjo. Teme, ki jih trenutno obdelujejo so: celicni avtomatoni, ambientalni posegi ter kibernetika.

http://www.cirkulacija2.org/

post-101-14477102213_thumb.jpeg

BessieSABU.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.