Skoči na vsebino

Ekskluzivno:Xbox One [NE-OPIS]


Bessie

Priporočeni prispevki

Neopis najnoveše naprave Malega Mehkega za igranje iger in še vsega ostalega imenovane Edina škatla!
[PRBREAK][/PRBREAK]ccs-101-144776323064_thumb.jpg

Xbox One - rekel sem si, bom počakal, je velik, prevelik, nimam ga kam dat, od prvih začetnih naslovov me ni noben pritegnil, Forza izgleda dobro, a ne igram dirkačin, Ryse je glede na opise polomija, Killer Instinct je spet nekaj, kar ne igram, pogrešal sem kakšne AAA naslove Halo, Gearse ...No, pa se je zgodilo, da je nekdo omenil trgovino, ki je še nisem poznal: Techshop.si, sem malo pogledal in lej ga vraga, v ponudbi je bil še en kos Day One izdaje Xbona. V trenutku sem se odločil, da ga vzamem. Bom pač počakal na Titanfall in vse ostalo, vmes se bom pa igral z naprednimi funkcijami.

 

V glavnem, odločitev je padla, gremo v akcijo! Plačam predračun, zmenim se, da bo ja še isti dan pri meni, za dostavo z avtobusom. Ves nestrpen sem itak bil že pol ure prej na postaji in čakam na avtobus iz Nove Gorice. Vmes pritisnem ene dve fotki in se, kot se je kasneje izkazalo, še dodatno prehladim.

 

ccs-101-144776322997_thumb.jpg

Avtobus končno pride in veselo prevzamem paket! Prvo, kar mi je šinilo na pamet, je bilo: "Kako je težek!". Zraven sem zaradi znižane cene vzel še dodatni Joypad, itak vedno prav pride. ;)

Škatlo prinesem domov in začnem veselo razpakiravat in seveda fotkat za bodoči opis ...

 

Pakiranje v fancy črni škatli + dodaten Joypad:

 

ccs-101-144776323005_thumb.jpg

 

Papirji (Day One achievement, FIFA 14, navodila, XB nalepka):

 

ccs-101-144776323013_thumb.jpg

 

Head set, na prvi uč mi ni bil všeč, še posebej priklop je velik, ampak za silo je verjetno OK:

 

ccs-101-14477632302_thumb.jpg

 

Kabli, poleg napajalnega zraven pride še HDMI kabel:

 

ccs-101-144776323029_thumb.jpg

 

Napajalnik, tole je en tak ogromen kos, se mi je zdel še večji kot pri X360:

 

ccs-101-144776323036_thumb.jpg

 

Kinect, deluje nekako še najbolj dodelan, kabel, ki pelje vanj, je pa debel in masiven:

 

ccs-101-144776323043_thumb.jpg

 

Joypad, verjetno se ga navadiš, deluje pa na otip poceni, sploh ta svetleča plastika:

 

ccs-101-144776323049_thumb.jpg

 

Škatla, ne vem, meni pride naprej na pamet kot kakšna škatla za media PC, problem je, da je kar visoka, tako da je nisem mogel poriniti pod TV in sem mu pripravil prostor na polici pred TV-jem, navpično se ga ne sme postaviti!

 

ccs-101-144776323056_thumb.jpg

 

Fuuuu, kakšna škatulja! Od naprav, ki jih imam, je večji edino Yamahin ojačevalec in pa stara HP-jeva PC gajba ... aja, no pa hladilnik tudi! :D

 

Ok, ni panike! Sicer ga nimam kam postaviti, zato se pred prvim priklopom lotim urejanja kablov in prostora. Wii roma k mulariji v sobo, T2 STB gre na njegovo mesto, Ouya damo zadaj za TV, itak nima medijev in ni potrebe, da je dostopna, PS3 gre na mesto kjer sta bila STB in Ouya, X360 lahko ostane kjer je. Vse optične kable stran, bo šlo preko HDMI-ja na TV od tam pa naprej po optiki do ojačevalca, tale stereo kabel od X360 tudi ne rabim, X360 Kinekt gre stran... malo sem malo tja po cca dveh urah prestavljanja kablovja in naprav sem končno dobil primeren prostorček za Xbox One beštijo.
Postavim škatlo, priklopim Kinect, ethernet, HDMI, napajanje vse kable lepo kot je treba.
Se vsedem na kavč in vzamem trenutek za oddih, ne vem mene urejanje kablo fino utrudi! Si rečem še malo počakaj ne bit nestrpen, zraven je itak FIFA14, ki je ne igraš, potem bo še Day One update, razmišljam katero DL igro bi kupil, ko se bo vse naložilo...
No pa pejmo vzamem kontroler pritisnem Xbox tipko kot sem navajen na X360...lučka na kontrolerju zasveti in... nič!
Ok verjetno je treba najprej konzolo potem pa kontroler, bumbar!
Grem pritisnem na Xbox znak na sprednji strani... nič!
Ok 100% ima kakšno stikalo! Gledam škatlo, obračam... ni stikala. Morda je na napajalniku... ne ni!
Te nove naprave so pa res bolj zakomplicirane kot včasih! Bom pogledal v navodla pač. Piše, da moraš istočasno pritinit tipko na kontrolerju in na škatli...lučka na kontrolerju sveti. Xbone ...nič!
Okeeeej, zdaj sem pa že rahlo nestrpen! Kaj je to? Očitno ni napajanja sploh. Iztaknem napajlni kabel iz vtičnice vtaknem v drugo nič. itaknem iz konzole vtaknem v tretjo vtičnico... o lej lučka na napajlniku gori oranžno, če pomislim je, ko sem prvič priklopil napajlnik tudi gorela... hmmm! verjetno so vtičnice slabe. Nima veze juhej končno bom lahko zagnal škatlico! Priklopim kabel v konzolo... lučka na napjalniku ugasne...iztaknem kabel iz napajalnika...lučka ostane ugasnjena... vtaknem v drugo vtičnico lučka gori... vtaknem v konzolo ugasne...fuuuuuuuuuuuuuuuu! Evo grem še v kopalnico na vtičnico za bojler, kjer je najnovejša napeljava in posebej varovalka!
Isto!

 

V glavnem sem nakoncu že rahlo znerviran posnel še tale filmček, da se v živo vidi kako to izpade.

 

[media]https://www.youtube.com/watch?v=4n2F131wLMw

 

Tristo kosmatih peklenščkov, da imam jaz tako srečo in naletim na nedelujoč Xbox, pa dobr no! V glavnem drama, grem igrat BF4 na PS3, še prej po mailu obvestim trgovca o težavi... do jutra se odločim, da bom vse skupaj vrnil in počakal na kašno slim varianto, čez leto ali dve, pa je! Trgovec nič ne komplicira in se vse zmeniva, tako v soboto spet z avtobusno pošiljko vse sklupaj vrnem.
Nekaj podobnega se mi je zgodilo pred leti, ko sem kupil toaster in je imel notri slabo varovalko, no tisto smo zamenjali in je bilo, tukaj pač ni tako preprosto, verjetno je čip v napajalniku ali napaka v sami škatli, da bi pa čakal na zamenjavo... mi je pa potem vseno, če čakam eno leto dokler se vse to ne uredi in morda vmes ugotovim, da mi bo PS4 čisto zadostval, MS se pa kar naj gre lepo solit s svojo iks škatlo!

 

Slike so ČB v spomin mrtvemu Xbox One!

 

Za pravi opis pa prosim koga, ki mu naprava deluje! Predvsem nas vse zamima kako dejansko izpadejo igre, kako je upravljanje s Kinectom, kakšen je vmesnik in kako je s priklopom STB npr. od Siola, T2... pač en tak pravi opis, ker tole to ni!


View full article

uredil/a Bessie
Link to comment
Deli na ostalih straneh

post-101-144771028232_thumb.jpg

A bo to, to?

* There is now a full 12 gigabytes of high-speed RAM in the new Xbox Now! console, unlike the previous rumors of only 8gb.

* To be precise, there is 4gb GDDR5 on the GPU and 8gb GDDR5 on the 8-Core IBM custom CPU.

* The GPU is the first GCN 2.0 GPU produced and was designed by special team of MS+IBM+AMD.

* Eric from IBM will be a speaker on the 21st. with more info like the fact the GPU specs. are a mindblogging 4.9 TFlops.

Link to comment
Deli na ostalih straneh

...

See the Future of Xbox on May 21

On Tuesday May 21, we’ll mark the beginning of a new generation of games, TV and entertainment. On that day, we’ll be holding a special press event on the Xbox campus and we invite you to join us via the live global stream that will be available on Xbox LIVE and Xbox.com. If you are in the US or Canada, you can also watch the broadcast on Spike TV.

On that day, we’ll share our vision for Xbox, and give you a real taste of the future. Then, 19-days later at the Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles, we’ll continue the conversation and showcase our full lineup of blockbuster games.

Link to comment
Deli na ostalih straneh

TIK-tak

Don't ask me where I got this info, because I can't and won't tell you. The New Xbox team is a locked down group and only project managers know the full story. So a good portion of this is pieced together info with extrapolations based on what I think makes sense.

Specs:

Almost everything you've seen and heard is bull****. I choose to let you hear about this at the conference so you'll be pleasantly/unpleasantly surprised (based on your agenda).

Product Announcements:

Two products will be announced a revised Xbox 360 and a New Xbox

Revised Xbox 360 will be rebranded as Xbox <new brand> will contain a shrinked 360 SoC and will be positioned to compete with Roku and AppleTV. Will "piggyback" onto your Cable box. Old rumors had it overlaying Xbox stuff over your cable connection. It's the other way around, will "inject" your Cable into the Xbox dash via a tile. No different than Windows Media Center. First few minutes of the conference will be focused on this. The thing may be released later next week or the following week.

Will play current 360 library via download.

Revised 360 won't have a DVD drive, small internal NAND flash and USB ports for controller charging and external HDDs.

Box is bigger than Roku and much, much thinner and smaller than current 360 model.

Price will be $150.00

New core gaming box will be announced. This box will be branded Xbox <newbrand> and will have all of the functionality of the smaller box along with the ability to play new core games.

No price announced until after E3, so don't hold your breath.

Controller will include technology from MS touch mouse for web browsing, apps and menu nav.

Here's the biggie: Two SKUs, One with updated Kinect, one without. Kinect not mandatory.

UI is minor upgrade over NXE. No full-blown Windows RT. Smooth as butter though.

Multi-tasking OS. Switch to OS and apps without having to leave the game. Game pauses automatically.

Console is always on and always online. Will run in low power state via Xbox 360 SoC to download updates and interact with Smartglass. "Always online" doesn't mean that it requires Internet just to function just like "always on" doesn't mean it will work when you lose electricity. Always on, always online implies that it will function in that manner assuming you have electricity and a working Internet connection. Duh! Much ado about nothing.

Little box will be aimed at casual gamers and big box will be aimed at core gamers.

Ancillary tidbits:

Final devkits and SDKs won't go out until later this year. Not unusual because MS didn't release Windows 8/WP8 SDKs to developers until two months before the product launched. The rationale is that launch/launch Window games won't be able to take advantage of the improvements and functionality in time anyways. The decision behind this was the same as the other incidents: To protect their IP and prevent leaks.

Indie devs will be happy.

World-wide launch in question. Sorry Europe?

Japan will not be a major focus for MS. Stronger focus on Europe and developing markets.

TIK - tak

>http://www.youtube.com/watch?v=oteIDaK7EdA&feature=player_embedded

Tik - tak

first of all, I have never been on 4chan in my life. Second, I know for a fact several developers was on a teleconference with microsft on Friday with Eric and Aaron greenburg present. I got this information from my friend at volition.

He also has a friend at Crytek who told him they are foaming at the mouth with excitement to finally be able to talk about what they are working on. The only big Developer who is not 100% on board is Ubi. Microsft did not trust several of Ubi's teams so they didn't reveal the real info until very late. Watchdogs was developed with PS4 as lead platform because of this and both next gen versions will look the same because Ubi does not want to be crucified by Sony.

When you see xbox next gen 1st party exclusives compared to PS4, you would have to be blind not to see who is better.

the real specs was revealed to some developers last friday. I stand by my info. My friend is a producer at volition, not a low level employee. they had a alpha kit with 2x7970s and now the final kit has a gcn 2 card that is 4.9tflops. either XBOX has the same thing or all games will be downgraded . we will find out tuesday.
uredil/a Bessie
Link to comment
Deli na ostalih straneh

Saj uradno itak niso nikol nič povedal... to so pač govoričke, mogoče živo nakladanje nekoga, ki išče malo pozornosti... še en dan pa bo vse jasno...

BTW za PS4 sem takrat menil, da bodo naredili dodatek za PS3... no očitno bo MS naredil dodatek za NEXT Xbox, ki bo skrbel na kompatibilnost za nazaj :D...

Link to comment
Deli na ostalih straneh

  • varuh

Bessie, tele govorice o 4.9tflop so BS, sem malo enega kompanjona v Montepellier poklical, ki ma devkit na mizi ;)

A couple of Xbox news tidbits ahead of the launch... Illumiroom will be part of Tues event, subsidized Xbox v.Next model has been scrapped.

Ilumiroom je IMO nekaj najbolj butastega ever, razen če imaš TV sredi bele stene, okoli pa 4 metre lufta na usako stran.

Mclaren (uni k avte delajo) namigujejo, da bo jutri nekaj zanimivega z njihovim avtom predstavljeno. Morda nova Forza ali pa celo PGR?

uredil/a DrMiha
Link to comment
Deli na ostalih straneh

  • varuh

Mislim da bo Illumiroom predstavljen ala 'Future of Xbox' aka neka vizija kaj bi lahko bilo. Res pa je, da v primeru steklenih omar poleg TVja zadeva hipno odpove :D

Ne bo pa ob lansiranju subvencioniranega modela, ki bi bil 300 $, a bi se vezal za 2 leta na Live.

Link to comment
Deli na ostalih straneh

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletne strani se strinjaš s Pogoji uporabe.