Skoči na vsebino

Nintendo e-shop


Roxy Boy

Priporočene objave

Ok, mene pa zanima če kej kopujete preko nintendo e-shopa. Vaše izkušnje/predlogi. Sam mam par vprašanj in sicer:

1. Ali je dobro nastaviti regijo na kaj drugega kot VB? (cene so v funtih in ne vem kako se to obnese/menjalni tečaj), torej če si na Viso naložim recimo 20€, mi na Wii U account to naloži potem v funtih? Se potem sploh splača kupovati preko e-shopa?

2. Kako veliki so fajli ki jih snameš iz e-shopa? Si morem potem umisliti še mogoče kakšen dodaten usb-ključek ali pa celo zunanji trdi disk (sem študent, mislim da to pove vse :P) Trenutno mam 16 Gb usb ključek priklopljen na wii u (za demote :P)

3. Če se mi slučajno karkoli zbriše ali pa ponesreči s ključkom in mam gor igre, jih lahko ponovno redownloadam ali gre vse v maloro?!

4. (Neprimerno vprašanje mogoče ampak vseeno): Ali lahko usb ključek potem posodim nekomu ko ima wii-u in lahko ta igra igre iz ključka? (aaaaargh :P)

Torej če je na KSi kdorkoli s kakšnimi izkušnjami glede e-shopa prosim za odgovore, prav tako, če se kdo odloča za nakup preko e-shopa, pa je prav tako nesiguren kot jaz pa sem kakšno vprašanje izpustil: welcome :)

Link to comment

Ad.1: Regijo si lahko nastavis na Irsko, pa bos imel cene v EUR.

Ad.2: od nekaj 100kb za igre iz Virtual Console, ostale pa recimo: 2,6Gb bo Zelda the Windwaker HD, pa sezejo tudi cez 20Gb (Lego in Pikmin 3).

Ad.3: lahko redownloadas

Ad.4: dvomim, da bi slo.

Me pa zanima ena stvar. Kaj se zgodi s kupljenimi spili iz eshopa, ce ti crkne konzola? V tujini ni problema, konzolo das na nintendo servis in ti na novo konzolo prenesejo robo oz pravice za DL. Kaj pa pri nas? Ko mi je wii crknil, mi BigBang ni naredil nic prenosa iz shopa, samo dal novo konzolo. Pa je slo vec kot 150€ v luft. Pri trendu e-nakupov je zadeva bolj resna. Hitro imas na eracunu par iger po 40 ali vec €. Najbrz bi bila ideja dati konzolo na servis v Ita ali Aut? Ker sam sem jo kupil v Murllerju v Slo, oni pa hardware zamenjajo z novim. Imam(o) problem. Ce je eracun e-shopa vezan na konzolo (kot pri 3dsu), pol si ob spile, kupljene preko e-shopa. Ali pač?

Zato naceloma (za konzole) preferiram nakup fizicnega diska, pa se prodas ga lahko (sam jih sicer ne :)).

Super bi bilo tole razcistit, ce kdo tocno ve.

Lp

M

Urejano od virtualm
Link to comment
  • 2 tednov kasneje...
  • 2 years later...
  • Ozi odpel dotično debata

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.