Jump to content

Avanturistične igre


Recommended Posts

DS pomeni platformo z srednje veliko a kvalitetno izbiro Avanturističnih iger. Tukaj boste lahko vsi delili vaše izkušnje z temi igrami, ampak morali boste upoštevati par mojih pravil:

1. Igra je lahko le Adventure, Adventure-Survival ali Action-Adventure žanra;

2. Kratek opis igre mora biti iz najmanj 10 povedi . Sicer pa važna je kvaliteta ne kvantiteta

X. Več vas lahko opiše isto igro, da nebo skrbi.

Vse prisevke (če bodo ustrezali pravilom) bom dodal v ta post. Če boste pa zelo pridno donirali izkušnje bo ta tema sticky.

Detajle o igrah bom izbrskal jaz - z razlogom, da jih ne najdete vi ~ slike prav tako.

LOST IN BLUE

Avtor: RIDDICK

Zvrst: Preživetveno-Avanturistična Igra

Razvijalec: KCE Hawaii

Založnik: Konami

lost-in-blue-20050513090952303.jpglost-in-blue-20050513091002630.jpg

V samem začetku te prelepe igre (z malce manj lepo zgodbo) se znajdete na samotnem otoku kot žrtev brodoloma. Ko se prebudite se v dosegu vaših oči zalesketa dekle, katera je prav tako preživela strašen brodolom. Po spoznavanju se zatečete v bližnjo jamo, katero za preživetje uporabljate več ali manj celotno igro. A jama ni dovolj za preživetje, prisiljeni boste oditi iz jame in preiskati otok za hrano, kurjavo in vir pitne vode. Premikanje poteka le z gumbi, a ravno zaslon občutljiv na dotik in mikrofon sta ključni del preživetja. Spodnji zaslon se uporablja izključno za izkopavanje hrane (krompit, korenje) ter tresenje kokosovih dreves (vir hrane in tekočine !). Svojo jamo sčasoma nadgrajujete za boljši spanec, kar pomeni večjo spočitost ter daljšo raziskovanje v divjini (Old Spice in Dormeo - ne obstajata). Kot ljubitelj avanturističnih iger vam tale naslov zelo priporočam.

LOST IN BLUE 2

Avtor: RIDDICK

Zvrst: Preživetveno-Avanturistična Igra

Razvijalec: KCE Hawaii

Založnik: Konami

lostinblue2_000.jpg

Nadaljevanje imenitne igre Lost in Blue je tukaj. Avtorji pa se žal niso potrudili tako kot z prvim delom serije, Lost in Blue 2 bi zgolj lahko bil dodatek prvega dela. Saj so izboljšali bore malo stvari. A dodali so impresivne naravne katastrofe, in sedaj vas mimogrede na lovu ujame potres, vihar ali močno neurje. Izboljšali in dodali so še nekaj drugih malenkosti in večigralstvo. Na srečo so ohranili glavno stvar (brez katere bi igra bila polomija, če ste že igrali 1. del) to je pa težavnost/izzivalnost preživetja, saj je za preživetje potrebno kar nekaj truda. Otok je seveda drugačem, a lika z katerima igraste pa zgledata precej podobna tistima iz prvega dela. Je možno, da sta šla po rešitvi še kam na letovanje in zopet doživela brodolom ?

Phoenix Wright: Ace Attorney

Avtor: Davodax

Zvrst: Avanturistična Igra

Razvijalec: Capcom

Založnik: Capcom

phoenix-wright-ace-attorney-20051011041458992.jpgart_3929_id_16.jpeg

Zagotovo ena izmed najboljših iger za DS. Njena igralnost je zelo dobra, saj lahko izbiraš med »stylus« ali pa običajnim načinom igranja. Zraven tega pa se še ponaša z zelo dobro grafiko. Glavni cilj igre je, da ti uspe v vsakem primeru (le-teh je 5) dokazat, da je obtoženi nedolžen. Med samim sojenjem lahko narediš maksimalno 5 napak, če ne se lahko kar obrišeš pod nosom .Začneš kot »rookie« odvetnik, ampak to ni takšen problem, saj ti (vsaj na začetku) ves čas stoji ob strani tvoja nadrejena. Igra vsebuje tudi veliko detektivskega dela, dober humor in seveda anime style grafiko. Skratka, to igro priporočam vsakomur, ki mu je med poletnimi počitnicami dolgčas.

Hotel Dusk: Room 215

Avtor: Davodax

Zvrst: Avanturistična Igra

Razvijalec: Cing

Založnik: Nintendo

1.jpg

V igri igrate nekdanjega policista Kyle Hyde-a. Ta dobi (kot prodajalec artiklov pri firmi Red Crown) nalog, da naj gre v Hotel Dusk in tam počaka na dostavo. S tem se igra šele prav začne; »cilj« igre je, da skuša čimveč ugotovit o svojem nekdanjem partnerju. Igra te zelo hitro potegne vase, saj je zelo nepredvidljiva. Igra se v stilu Brain Traininga (DS morate obrnit okoli). Je ena redkih zelo kvalitetnih 3D iger. Sama igralnost in grafika pa sta zelo na nivoju. Še vedno skeptični? Potem pojdite na gamespot in si poglejte kak video

Keep it bumped !

followmeontwitter.png
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.