Skoči na vsebino

Dodatki za Playstation 4


Bessie

Priporočene objave

Zaenkrat imamo samo par njih uradnih ampak ni hudič, da se ne najde še kak, neuradnih pa itak nikoli ne manjka.

En dodatek je PS4 eye kamera, ki trenutno rabi le za glasovni nadzor in za prijavo v konzolo ter v navezi z Movom lahko manevriramo po vmesniku. Edina igra, ki to ni ampak prej tech demo je Playroom v navezi z share gumbom pa lahko svoje obličje delite preko spleta.

post-101-144771045752_thumb.jpg

Drugi dodatek so uradne Playstation brezžične slušalke tokrat v že tretjem "zlatem" - Gold okusu. Omislil sem si jih, ker se mi je prepogosto dogajalo z TB X41, da so prihajale v interferenco z drugimi wi-fi napravami, kar je imelo neprijetne posledice na ušesa, na napravah pa slab sprejem. PS slušalke imajo priložen USB ključ ki oddaja na radijski valovih, ki niso v območju wi-fija.

post-101-144771045764_thumb.jpg

Vtis je malo mešan, sam dizajn mi je bil pri prvi in drugi verziji bolj všeč je pa ta zelo minimalističen, mikrofon je skrit v školjke in ga ni videti bravna črno modra kombinacija je v Playstation stilu, osebno pa mi je bolj všeč samo črna pri prvih oz. črno srebrna pri Pulse (Elite) verziji.

Kaj pa zvok?

Jah lahko se kosajo TB X41 še posebej glede na ceno, ki je za polovico nižja kot so bile TB, je pa res, da imajo vsaka ušesa svojega godca in sebe pač ne štejem med tiste, ki bi lahko bili merodajni za oceno kvalitete. Basi so močni, spekter je širok od nizkih do visokih tonov tudi v prostoru lahko zaslutiš od kod prihaja zvok, z namensko aplikacijo lahko nastaviš privzete nastavitve za različne žanre iger tako imaš varianto za streljačine, shrljivščine, glasbo... ali pa ročno nastaviš parametre.

Kljub velikosti na glavi lepo stojijo in nimaš občutka teže, lepo prekrijejo ušesa, oprijem je nastavljiv in izolirajo zvok iz okolice, kar pa zna biti problem, ko se pogovarjaš s kolegi sredi noči in si mimogrede lahko preglasen.

Na "školkah" je nekaj gumbov, glavni za vklop ima poleg funkcije vklopa še poziciji 1 in 2. 1 je privzeta in stereo 2 je prostorska in omogoča nalaganej prej omenjenih profilov.

imamo še gumb, ki preklaplja razmerje med pogovorom in zvokom v igri, mute gumb, in pa gumb za glasnost.

Ne manjka niti vhod za kabel z katerim lahko priklopimo na slušalke npr. Vito ali katero drugo napravo. Kabel je priložen. Priložen je tudi zelo kratek USB kabel za napajanje. USB ključ lahko priklopimo tudi na PC. Prostorski zvok je možen le v navezi PS4.

Fino je tudi ker se lepo zložijo in zavzamejo manj prostora v predalu ali na polici.

post-101-144771045757_thumb.jpg

Za primerjavo še prva verzija

post-101-144771045737_thumb.png

in pa Pulse Elite

post-101-144771045743_thumb.png

Oboje slušalke deluje brez težav na PS4 in z namensko aplikacijo za zvočne profile.

No potem imamo še stojalo za vertikalno postavitev:

post-101-144771045727_thumb.jpg

in pa polnilec

post-101-144771045732_thumb.jpg

Urejano od Bessie

BessieSABU.png

Link to comment
  • vrhovni

PS4 ni potrebno imeti prižgan, da se polnijo gamepadi! Poglej pod PS4 nastavitve, kjer lahko odkljukaš, da delujejo USB-ji tudi ko je konzola v satand-by načinu (ko na PS4 sveti oranžna lučka).

Je pa res, da izgleda grdo, če imaš ves čas USB kable priklopljene na PS4. In ta polnilec to zadevo reši.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
PS4 ni potrebno imeti prižgan, da se polnijo gamepadi! Poglej pod PS4 nastavitve, kjer lahko odkljukaš, da delujejo USB-ji tudi ko je konzola v satand-by načinu (ko na PS4 sveti oranžna lučka).

Je pa res, da izgleda grdo, če imaš ves čas USB kable priklopljene na PS4. In ta polnilec to zadevo reši.

Kaj pa je drugega kot prižgan v stand-by načinu, saj en kup procesov laufa v ozadju (posodobitve, polnjenje itd.). Tako da bi lahko rekel napol ugasnjen kvečemu :)

Link to comment
  • vrhovni

Odvisno kot kaj razumeš besedo prižgan... jaz sem takoj pomislil na vklopljen, torej konzolo v popolni pripravljenosti da poganja igro. :)

Standby je pa upravljan iz strani mičkenega ARM procesorja (takšen kot v povprečnem mobitelu). Aktiven je veliko manjši del konzole (predvsem samo disk, mrežna kartica, USB-ji,...) in posledično el. poraba je zelo majhna. Tudi delovanja ventilatorja ne boš slišal v tem načinu. Tako da zame je standby bolj proti ugasnjen. :P Pravzaprav popolnega izklopa sploh ne uporabljam in je zato standby postal nov izklop. Izklop je uporaben samo kadar seliš konzolo na novo mesto ali pa če nimaš konzole povezane z internetom.

No, Sony ima tako poimenovane te 3 načine: on, off in stanby

Glavno pa je, da veš da ne rabiš imeti PS4 prižgano prižgan (:tepen:), da se kontroler polni. :beer:

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Zakaj pa? Ni škoda neizkoristiti nekaj kar je priročno in konec koncov tudi oglaševano kot pomembna funkcija konzole? :no_no:

Če se ne motim je konzola pod napetostjo tudi če popolnoma izklopiš PS4. :headscratch: To sklepam iz tega, da imajo vse naprave čisto minimalno porabo, pa čeprav so popolnoma izklopljene. Koliko vem je edina opcija izklop iz el. omrežja.

Kaj je bolje in kaj ni v tem primeru je stvar debate o kateri žal nimam pojma (:o) in me tudi ne skrbi. Verjetno je pa veliko večja verjetnost da se ti pokvari kaj drugega v konzoli (disk ali BR drive). Konec koncev mobitela tudi ne izklapljaš po vsaki uporabi, ali pač?

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Ne rečem, lahko da je stand-by boljš. Kot si rekel stvar debate. Po moje ima eno in drugo svoje prednosti in slabosti.

Stvar je ista kot pri računalniku: Če ga pustimo v pripravljenosti to povzroči majhen delček obrabe v daljšem časovnem obdobju. Popolen izklop pa povzroča zagon HDD vsakič, ko ga vključimo, kakor tudi nov pulz električne energije skozi vse sestavne dele, čez katere teče električna energija. Oba načina sta "škodljiva", tako da kakorkoli konzolo izklapljaš povzročaš majhno obrabo.

Urejano od Judge
Link to comment
  • 4 tednov kasneje...
  • vrhovni

Evo, sem nabavil Sony PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0 aka "nove Playstation slušalke"(?)! Hvala Sony za tako različna imena slušalk, ki se še za povrhu imenujejo različno (odvisno od tržišča)... :|

post-803-144771047012_thumb.jpg

Ko sem jih odpakiral definitivno nisem dobil vtisa "premium" vtisa. So v celoti plastične, dizajn pa bi lahko bil po moje boljši, čeprav ne morem rečt da mi je grd - je samo ok.

Malenkost me je presenetila tudi teža slušalk. Nisem si milil da bodo tako velike slušalke bile tako lahke.

Prvo kar sem naredil je, da sem jih ugasnjene dal na glavo in ugotovil, da so ZELO udobne! :jaw-dropping: Pokrijejo celotno uho, tako da pena ne sloni na ušesih, ampak na lobanji. Pena je mehka in na debelo "položena", obdana pa je z umetnim usnjen. Tudi zgornji "lok" je lepo mehko podložen.

Višina slušalk se lepo prilagaja, tako da jih lahko uporabljajo vsi - z velikimi in malimi glavami.

Mikrofon je skrit, tako da nič ne moli pred usta.

Včeraj po 4h neprekinjenega igranja inFamous:SS me niso niti najmanj motila in sem enostavno kar pozabiš nanje.

Priklop je sila enostaven. USB ključek priklopiš na konzolo, na slušalkah pa postaviš stikalo za vklop na položaj 1 ali 2. 1 je normal mode, kjer slušalke delujejo normalno (brez EQ). Mode 2 pa je namenjen custom nastavitvam zvoka. Za te nastavitve si je potrebno prenesti Headset Companion App. Določeni razvijalci so za svoje igre naredili zvočne profile, ki jih nato prenesemo na slušalke preko USB kabla. Tako kar najbolje doživimo igralno izkušnjo ki jo ponuja igra.

Slušalke se popolnoma samodejno povežejo v zelo kratkem času. Ko sem PS4 zagnal je bila povezava vzpostavljena še preden se je prikazal glavni meni.

post-803-144771047024_thumb.jpg

Gumbi so potrebni privajanja, saj jih pritiskaš na slepo. K sreči izstopajo iz površine (so dvignjeni) in imajo dober občutek klika - veš kdaj si pritisnil gumb.

Po hitrem PS4 igranju z zvočnimi ukazi sem ugotovil, da deluje mikrofon zelo dobro napram konzoli priloženim mono slušalkam. Ni potrebno govoriti tako glasno, konzola pa prepozna veliko več ukazov v prvem poizkusu.

Najboljša lastnost slušalk je kvaliteten zvok. Zvok je zelo bogat, veliko bolj kot na mojih Tritton AX 720. Na prejšnjih slušalkah nisem razločil toliko detajlov, razen če sem pojačal glasnost, kar pa mi ni ugajalo. Basi so po sami jakosti nekako na enakem nivoju - torej dovolj močni, ampak so na teh novih slušalkah bolj jasni in ne tako zamolkli.

Po preklopu slušalk je Seattle postal veliko bolj živ zaradi vseh teh novih zvokov, ki sem jih slišal in so prej manjkali pri vzdušju.

Navidezni prostorski zvok ni zvočna revolucija, je pa vseeno dobrodošel, da malenkost lažje zaznaš položaj izvora zvoka.

Nekateri se pritožujejo, da slušalke niso dovolj glasne... :? Po moji oceni so slušalke dovolj glasne. Ko jih dam na najglasnejšo jakost, so mi preglasne za udobno igranje in moram ene 3-4 krat pritisniti na minus.

post-803-144771047037_thumb.jpg

Če bi spreminjal slušalke, bi jim odstranil zgibe/pante. Trenutno so vsaj na videz najbolj šibka točka slušalk. Mobilnost slušalk mi ni pomembna, ker so tudi če jih zložim še vedno velike slušalke.

Druga slabost je preklapljanje USB ključka, če imaš PS3 in PS4. Raje bi videl da bi slušalke delovale brez njega na primer preko vgrajenega bluetooth protokola. Tako bi bile brezžične tudi v navezi s PS Vito.

Slušalke sem kupil v Big Bangu po priporočeni EU ceni 90€. Za tak denar so ZELO dobre, pa še nadležnih kablov ni. Priporočam!

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Ste me čisto zastrupil tako da sem si jih mogu omislit.

Sem pa na začetku švical ful, ker ni blo zvoka, pa ugotovim da sem imel SOUND/CHAT čisto na nuli. Sem mislil da je to samo za voice chat da ga utišaš, ampak more bit malo več kot na 0, da se ostali zvoki slišijo. Malo zmedeno mi tole deluje. Mogoče zato ker sem navajen TB kjer daš chat volume čisto na nulo in je zvok igre še vedno nedotaknjen.

Urejano od Gregor
Link to comment

Hvala.

Saj sem včeraj ta navodila čoral pa mi ni kapnlo:

Q: What does the Sound/Chat button do?

A: The Sound/Chat button adjusts the volume of voice chat in relation to the game sound. If you want chat volume to be louder, press on the “Chat” side of the button. If you prefer louder game sound and a decrease in voice chat volume, press the “Sound” side of the button. To reset to the default setting, hold both the Sound and Chat buttons down simultaneously until you hear one long beep.

Jaz sem pa enostavno takoj mislil da je to gumb samo za chat glasnost s funkcijo +/-

Note: If you maximize the game sound, you will not hear any voice chat, and vice versa if you maximize voice chat, you will not hear any game sound.
Link to comment
  • vrhovni

Predvidevam da misliš brezžično polnjenje za PS4 kontroler. :?

To sem tudi jaz razmišljal... zakaj hudiča tega že v osnovi ne implementirajo v sam kontroler in druge dodatke. Polnjenje bi bilo tako veliko bolj udobno in brez nadležnih kablov. Samo položiš kontroler na polnilno postajo. Konec koncev je to že preizkušena tehnologija na mobitelih...

Trenutno še nikjer nisem zasledil da bi se sploh kje kaj takšnega dalo kupiti.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.