Skoči na vsebino

Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots


RIDDICK

Priporočene objave

5ad4c81099_logo_199017.jpg

Delite vaša mnenja in pričakovanja o MGS4 tukaj - in naj bo to uradna tema !

Pomojem gre za eno izmed najlepših iger za PS3, in zame tudi najbolj pričakovano. Komaj čakam, da se bom lahko utapljal v potokih lastne sline ob gledanju in-game (gameplay) muvijev - in nebom edini ! Sam nisem nek poznavatelj in ljubitelj MGS serije ampak tole zgleda obetavno !

metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20061007033920066_199018.jpg metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014556541_199019.jpg metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014559557_199020.jpg

metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014600775_199022.jpg metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014602182_199029.jpg metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014603572_199030.jpg

metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014604994_199031.jpg metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014607479_199032.jpg metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20070712014608775_199033.jpg

E3 2007 Trailer

E3 2007 HD Trailer

E3 2006 Trailer Remastered

TGS 06 Show Floor Trailer HD

TGS 06 Trailer

GC 2006 Extended Trailer

GC 2006 Extended Trailer HD

E3 2K6 15 Min. Trailer HD

followmeontwitter.png
Link to comment
  • Odgovorov 251
  • Od nastanka
  • Pretekli odgovor

Top debaterji

Izvirnik sem igral na PCju in mi je bil zelo kul, če odštejem zastarelo grafiko. Dvojko sem prezrl, trojka pa me še vedno čaka, da jo prešpilam na PS2. Prvi Metal Gear za PSX tudi sam smatram za prelomnico med "šunjačinami" in igrami nasploh, menim pa tudi, da Splinter Cell serija prekosi Metal Gear Solid po igralni plati. No, dokler ne preigram MGS3 bom raje tiho :>

Štirica mi izgleda pošteno, ni pa ravno špil zaradi katerega bi hotel PS3, ampak tukaj gre pač za moj okus. Bo še zanimivo opazovat spopad med MGS4 za PS3 in Splinter Cell (5): Conviction za XB360.

Link to comment

Sem brez besed po tistem 15 minutnem in-game-trailerju - čist bogi sem bil, ko sem gledal to pa se utapljal v lastni slini ! Tole bo nedvomno PS3 system seller - ker je res igra s potencialom in je par stopenj višje od vsega next-gen sranja ! Zdaj pa našparam 600€ pa kupim PS3 :razzy: Ok - po dozdaj videnem menim, da gre za najboljši del igre v MGS sagi - Vse lahko rešite na 100 načinov - so next-gen !

Čeprav je Metal Gear Solid za GameBoyColor najboljši del v seriji /beži

followmeontwitter.png
Link to comment
Sem brez besed po tistem 15 minutnem in-game-trailerju - čist bogi sem bil, ko sem gledal to pa se utapljal v lastni slini ! Tole bo nedvomno PS3 system seller - ker je res igra s potencialom in je par stopenj višje od vsega next-gen sranja ! Zdaj pa našparam 600€ pa kupim PS3 :razzy: Ok - po dozdaj videnem menim, da gre za najboljši del igre v MGS sagi - Vse lahko rešite na 100 načinov - so next-gen !

Čeprav je Metal Gear Solid za GameBoyColor najboljši del v seriji /beži

Par stopenj više od ostalga next gen sranja? Nočem bashat po špilu ali karkol, je razlog da bom verjetn nabavu PS3 ampak nek hud next gen ni. O grafiki govorit je težko ker ni HD video, je pa vsekakor zeloo huda in kup detajlov. Kar se tiče pa gameplaya pa mi ne deluje nekam next gen prej povsem kopiran iz MGS3 in sigurno ne flawless.

Ostali bonbončki, dogajanje na pravem bojišču, zgodba itak so kul vendar mi vse deluje preveč skriptirano, posebej AI, zarad ktere bo špil spet uber lahek za preigravat. Vsi se premikajo po vnaprej določenihz waypointih kot roboti, kar mi je šlo zlo na živce že v MGS3 poleg tega so pa še animacije čudne. Fizika očitn deluje samo na določenih področjih.

Drugač pa vsekakor super špil, pač moja pričakovanja so mal drugačna ampak ni vrag, da še izboljšajo vse skupaj.

Aja pa hočem X360 wireless joypad za nadzor robota!!!! :ihih: :fiufiu:

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment

Ampak tak AI je bil že v prejšnjem delu in dvomim, da se bo v končni različici razlikoval kaj dosti. Sej ne gre za to, da te ne vidjo če skačeš okol in da so butasti, ampak statičnost likov in premikanje po waypointih. Bi že bil čas, da se premaknejo stran od starih navad. Splinter Cell po tej plati močno prekaša MGS, vendar mi je le-ta vseeno boljši.

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment
  • vrhovni

Glede tega bi se kar strinjal s shoelaceom. Določeni aspekti MGS4 iz tega posnetka izpadejo izjemno za časom, prednjači pa v tem gotovo AI. Najbolj glupo v tej demonstraciji mi je bilo, ko Snake ponuca kovinski sod, s katerim se začne kotaliti proti tistima vojakoma s petih metrov - in unedva ne slišita nič. Kako pridejo vojaki do neke točke in tam potem kot strašila stojijo nepremično ne vem koliko časa .. nja. Vem, da je to tudi zaščitna točka serije, ampak inventorij v katerem imaš lahko neankrat vse od kovinskih sodov do bazuk in nabora orožij, ki se ga ne bi sramoval niti kak Rambo, izpade malce čudno v teh časih.

Razen grafike (pa še ta je daleč od impresivnosti, katero bi pričakoval - in očitno pozna MGS4 še več odtenkov rjave in manj ostalih barv, kot Quake) me ni nič kaj posebej navdušila zadeva.

Link to comment

Seveda da sta stala nepremicno hotl so pokazat kaksne scene lahko izvajas s sodam

Kva a bojo kazal kako bo uporabil sod pa se strazarja obrneta in ga ubijeta pa bo kojima rekel cak da grem se enkrat probat sj zdaj mi bo ratal.

Mal so prikazal kaj novga lahko izvajas v spilu in to je to ne zdaj sodt spila ce se ni izsel.

Aja a grafika ni cool ok ce ti tko pravs.

Link to comment

Tud sam sem preigral vse MGSje na Playstationih (MGS2 edin na Xboxu) in za tiste čase me tak stil AIja ni motu. Ampak danes bi pa lahko blo vse skupi mal bolj fluidno in predvsem dinamično.

Kokr ti AI obrne hrbet veš, da ni več noben problem ubit ga. In vsak kill je pravzaprav samo čakanje, da ti nasprotnik kaže hrbet in ti hop nanj.

Če bi animacije in AI bile bolj dinamične, bi bli priča recimo pohajkovanju PMCja, bi z glavo sem ter tja pogledu mal, ti bi hitr prot njem laufu in v tistem trenutku se un ustavi, ti skočiš nazaj misleč zdej se bo obrnu, si pa samo čik pržge in odkoraka naprej, potem pa ko teb odleže, se pa pogumen zopet nanj zaženeš in takrat se slučajno obrne in te zagleda. Tle boš pa sam preučeval kakšne waypointe imajo (še posebi če jih bo več). Poleg tega so nasprotniki skoz v isti pozi, tko nesproščeno i nnapeto vsi okol lavfajo, kot, da vedo, da jih snake gleda ;)

MGS4 sem pričakoval drugačnega od predodnikov, ker sem upal, da bo vsaj zadnji del res finalist game of the decade. Upe sem zgubil, ker osnove AIja ne bodo več spreminjal in osnova je pač takšna kot v MGS3.

Fora s kanto, ok, pač MGS humor, zato je pa tud AI taka. Slišal te nebodo tud v končni verziji, če ne potem je kanta tko al tko neuporabna.

Mal več nepredvidljivosti res neb škodl. Ker mam X360 ne mislat, da basham, sam rad bi, da bo eden mojih najljubših špilov čim boljši in uživantski.

Kar se pa grafike tiče... nevem no MGS ima neki kar nikol nisem znal razbrat, že MGS3 je imel na nek način tko lepo grafiko pa čeprav je laufu na PS2 in ko sem ga obraču sem že bil na HD next genu.

Po mojem pri MGS seriji najbolj izstopa design, ki je eden najboljših, od likov, okolic, orožij, oblek, robotov kar tud to v veliki meri naredi grafiko "lepšo".

Res sem pričakoval še korak naprej od splinter cella, kjer si res imel občutek, da te nihče ne vidi in si se lahk popolnoma vživel v vlogo ninje.

:thumbup:

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment
  • vrhovni

Ja, saj vsi vemo, da gre za prvo demonstracijo in da bo končna verzija verjetno precej spremenjena - pa to še vseeno ne pomeni, da se zato trenutne verzije ne sme kritizirati. :bleh:

Aja a grafika ni cool ok ce ti tko pravs.

Eh? V osnovi je bil stavek: "Razen grafike (...) me ni nič kaj posebej navdušila zadeva."

Pač, na tej demonstraciji me ni nič pretirano navdušilo. Pri Killzoneu 2 dol padeš ob grafiki, pri COD4 ob animacijah in 60 fps, pri SC: Conviction in Assassin's Creed ob interakciji z množico .. MGS4 ima pa, iz zaenkrat videnega, vse lepo na nivoju, po ničemer pa blazno ne izstopa.

Btw, sedaj je na voljo tudi 720p verzija demonstracije: klik.

Link to comment
  • vrhovni

Je možno, je. :D

Tole najbolj nazorno prikaže, kako bo špil dejansko izgledal, drugače pa marsikateri preview špila omeni to dejstvo, npr. tale IGNjev:

The squadron flew low and fast over a detailed Middle Eastern city, constructed at a level of detail that makes GRAW 2's scenery look decidedly average. Yet it maintained the rock solid 60 frames per second frame rate that gives the game such a silky smooth look.

Zdej pa nadaljujva debato tam, kamor spada. :beer:

Link to comment
  • vrhovni

Ja, zato ker sem tak x360 fan, se tako slinim glede Killzonea, Heavenly Sworda in GT5 in zato si bom nekoč v prihodnosti nabavil PS3 in ne x360. :doh:

Najbolj beden 'argument' v debatah je porivanje drugih v fanboy koš. Še toliko bolj beden izpade, če njegov avtor tako epileptično reagira samo zato, ker nekomu določen špil ni tako všeč kot njemu. Vprašanje, kdo je tukaj fanboy .. :roll:

Link to comment

MGS ne bo na 360.

Hideo Kojima, Jack Trenton, Phil Harrison, Peter Moore je reko. Ka se hocte? Da pride svet peter dol pa vam napise na steno, da MGS ne bo na 360 ?

Reakcija Xbotsov na temo MGS bo na 360:

Xbot1: Yes, to mi deli! MGS bo na 360!!! Najjaci spil!!! PS3 sux!

Xbox2: Jup, 10/10!!!!!!

Reakcija Xbotsov na temo MGS ne bo za 360:

Xbot1: ma sj spil je itak bedn do konca, sreca da ga ni na 360!!!

Xbot2: kr naj majo take bedne spile!!!

Now go and cry me a river!

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.