Jump to content

Never Alone


Recommended Posts

 • admins

Igra bo na voljo za PS4, Xbox One in PC to jesen.

You take on the role of a young Iñupiaq girl called Nuna, and her arctic fox companion. The game brings together a beautiful aesthetic with stories, characters and folklore that have long been circulated in Alaska Native cultures.

Gameplay will centre on switching between Nuna and the fox to complete puzzles, and a co-op mode in which each player controls a character is also planned. The game will have eight chapters, with Native folklore characters such as Manslayer, Blizzard Man, Sky People, the Little People and the Rolling Heads all appearing.

>http://www.youtube.com/watch?v=G2C3aIVeL-A

10573384652.png

Link to comment
 • 2 months later...
 • 2 months later...
 • admins

Igra je dobila "launch" napovednik. Izide pa 18. novembra na PS4, Xbox One in PC.

>https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lM_80zVzwpI

You play as both an Iñupiaq girl named Nuna and her arctic fox as you explore eight chapters filled with traditional stories including Blizzard Man, the Little People, Manslayer, the Rolling Heads and Sky People. Your mission is restoring balance in “eternal blizzard” by visiting its source.

:love:

10573384652.png

Link to comment
 • admins

Igra je v EU prestavljena na 26. november.

Razlog je SCEE:

The delay has to do with an update that is currently in certification with Sony Computer Entertainment Europe. Developers E-Line Media and Upper One Games want the update live before the game goes on sale.

Sony's regional PlayStation divisions operate as independent companies, meaning publishers and developers must put their games through different and separate certification processes. It means a patch can fail certification in Sony Computer Entertainment Europe, for example, but pass in Sony Computer Entertainment America.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • admins

No, včeraj sem preigral igro. Bolj kot za igro, gre za dokumentarec preoblikovan v igro. Definitivno zanimiv in svež pristop do iger. :yes:

Na začetku izveš, da so Iñupiaq nativni prebivalci Aljaske in da je pripovedovanje zgodb pomemben del njihovega življenja. Tako pričneš igro, ki je nastala na osnovi ene izmed njihovih bolj znanih pripovedi, povedana pa je kar v njihovem jeziku.

V njej igraš kot Iñupiaq deklica po imenu Nuna, nato pa se ti kaj hitro pridruži še arktična lisica in skupaj pričneta popotovanje. Njun cilj je odkriti razlog za močan snežni vihar, ki je dekličino vas spravil na rob preživetja. Hitro je razvidno, da je vsebina zgodbe mitološka in zaradi nepoznavanja njihove kulture, tudi zanimiva. Tako skozi zgodbo premaguješ številne mini uganke, se izogibaš nevarnostim, bežiš pred zlobneži, odmikaš predmete, z bolo razbijaš led, izkoriščaš sunke vetra,... kar pestro dogajanje, ampak nič novega. Določene uganke bi lahko naredili bolj premišljeno, saj te včasih zahtevajo da se skozi napake naučiš pravilne poti za napredovanje. Kot posebej izstopajoč del igre bi dodal tudi zadnjih 10 minut igre, ki bi morale biti brez frustracij, pa temu ni tako. V tem deluj igre bežiš pred... igrajte pa boste videli ;) no, moj minus leti na bežanje, kjer si ponovno prisiljen, da se učiš skozi lastne napake. V prvo enostavno ni mogoče, saj si še dodatno časovno omejen.

Bistveno pri gameplayu je, da morata deklica in lisica ves čas tesno sodelovati, če želita naprej. Posledično je igro možno igrati tudi v lokalnem co-op načinu, ali pa v enoigralskem preklapljaš med obema likoma. Če se le da priporočam co-op, ki odstrani resnično neumen AI zaradi katerega sem precej krat moral ponavljati določene segmente. :duh: Tole je z lahkoto najbolj kričeč minus celotne igre in upam da popravijo zadevo s popravkom.

Ko potuješ skozi gozd, vas, ledene plošče, votline,... te na vsakih toliko v igri pričaka sova. Ob njenem odkritju se ti odklene nov mini dokumentarec o Iñupiaq ljudeh in se neposredno navezuje na to kar se je ravnokar zgodilo ali pa se šele bo. Teh 24 videov je bistvenih za razumevanje zgodbe in jih je najbolje pogledati kar sproti. Po moje je ta integracija videov v samo igro pametno zasnovana in dobro dopolnijo zgodbo, ki je highlight igre.

Grafično in zvočno je igra lepo narejena, ampak brez presežkov. Krzna imajo puhast videz, voda in led imata lepe odseve, animacije so tekoče, sneg je ves čas obilno prisoten z občasnimi nazornimi sunki vetra. Ragdoll fizika je katastrofa (vse začne frčati naokoli :D), ampak je na srečo prisotna pri game over zaslonu.

Močna uporaba filtrov, ki zatemnijo robove, te sfokusira na samo dogajanje v centru zaslona.

Da sem jo preigral in pogledal cel "dokumentarec" sem porabil dobre 3h. Nato pa še slabe pol ure, da sem našel frdamano zadnjo sovo v gozdu. Edina sova ki jo z lahkoto spregledaš.

Priporočam co-op igranje ali pa da se počaka na nov updejt.

Če povzamem, skozi igro spoznaš Iñupiaq način življenja, ki bazira izključno na spoštovanju do narave. Sam sem se definitivno parkrat zamislil skozi igro. Če ne bi obstajala ta igra, sigurno sploh ne bi vedel za to ljudstvo. Cilj razvijalcev in Iñupiaq ljudstva je bil vsaj v mojem primeru uspešno dosežen. :)

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • admins

Krpalnik v1.1 bo vseboval sledeče popravke:

-In single-player mode, the character you’re not controlling will behave more intelligently

-The difficulty of the last few chapters of the game is more balanced with earlier chapters

-General control improvements

-It will be harder to accidentally switch to co-op mode when using the keyboard

-Fixes to address Save Game issues

-Fixed a bug where Never Alone would fail to launch when Steam was in Offline Mode

-New key-binding text file that is optimized for play on AZERTY and DVORAK keyboards

10573384652.png

Link to comment

Na zacetku sem mislil da je to neka ZF igra spet.. Ampak ker nisem imel nic drugega za igrati sem reskiral tisrih 13eur pa je bilo.. Drugace se pa med samk igro res zamislis, meni je bilo zelo vsec kako so drugace ziveli, pa odnos do same narave pa tko mi je bil zelo vsec.. Igra kot sama je zakon, mogoce je malo prekratka, ker jo zelo hitro obrnes in potem nimas kaj vec za delat....grafika je super in ce pogledas kaksbe nedokoncane igre dajejo ven za 60eur je ta za 13 eur mojstrovina.. Must buy.. Predvsem sem se pocutil kot genij ko sem ne parih mestih razmisljal kako naprej,, in ko se ti posveti,, se pocutis res enkratno. Aja pa da ne pozabim, sem igral ponoci in z slusalkami, in ceprav ni nic grozljivega v igri sem bil skos na trnih hehehe

Link to comment
 • 6 months later...
 • admins

Igra je/bo na voljo tudi na WiiU:

Native Alaskan folklore-based platformer Never Alone is coming to the European Wii U eShop on 9th July.

It just came out on Thursday, 25th June, in North America.

The European Wii U release date was spotted on the eShop by Nintendo Hall on Twitter. It will cost €14.99 (about £11).

>http://youtu.be/e1a6UJuQETQ

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • admins

Igra bo izšla tudi na PS3 in Viti!

Napovedan je tudi prvi DLC z naslovom Never Alone: Foxtales

post-803-144771118057_thumb.jpg

Today, we’re excited to announce the return of Nuna and Fox in a project we’ve been working on for the past few months — Never Alone: Foxtales, the first expansion to the original Never Alone (Kisima Ingitchuna), and it’s coming July 28 to PS4, Xbox One and Steam.

>http://youtu.be/pzO1f4cK-Fk

If you followed the development of Never Alone, you know that we immersed ourselves in hundreds of Alaska Native stories before deciding to base the original game on the tale of Kunuuksaayuka. Foxtales draws from another of these amazing stories, casting Nuna and Fox in a new adventure inspired by the tale of the “Two Coastal Brothers.”

post-803-144771118022_thumb.jpg

Spring has come to the Arctic as Nuna and Fox climb aboard their umiaq (a sealskin canoe) and take to the waters of the coasts, rivers and lakes of Northwest Alaska. They’ll travel across open seas, swim through the ruins of a sunken village and paddle up the Noatak River on a mission to rescue a new friend.

You’ll need all your wits and the skills of both companions to survive the dangers of the swirling currents, fierce creatures and hidden underwater hazards of the Alaska coast. Only by working together can Nuna and Fox save their friend and defeat an unexpected foe.

post-803-144771118044_thumb.jpg

Foxtales features three all new levels full of environments to explore, puzzles to solve and enemies to face. Once again developed in partnership with the Alaska Native community, Foxtales contains five new unlockable Cultural Insight videos that include the family of Willie Panik Goodwin, Sr., whose telling of “The Two Coastal Brothers” inspired the game.

Nov DLC bo izšel že 28. julija za PS4, XO in Steam (PC in Mac)!

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
 • admins

post-803-144771124093_thumb.jpg

DLC Fox Tales je praktično enak kot prvotna igra. Razlika je le, da gre za drugačno zgodbo z dogajanjem v celoti na vodi in da je vse skupaj precej krajše. Traja namreč le 45-60 minut.

Zgodbo pripoveduje nativni prebivalec Aljaske:

post-803-144771124375_thumb.jpg

Spoznavanje Iñupiaq življenja in njihove povezanosti z naravo skozi poučne videje:

post-803-144771124465_thumb.jpg

Zgodba je nova, vendar manj zanimiva od originala. Tudi ta dobi svoj smisel šele ob spremljanju videjev o kulturi aljaškega plemena. Predvsem zadnji video pojasni od ko sploh ideja za takšno zgodbo.

post-803-144771124206_thumb.jpg

Škoda da se razvijalci niso nič kaj naučili in zraven pustili podobno moreče buge, ki so bili prisotni že ob izidu igre. Dogajajo se smrti brez razloga. Na primer ob plavanju proti toku reke sem kar umrl. Lahko pa se tudi kje zatakneš in obtičiš.

post-803-144771124258_thumb.jpg

AI je doživel precejšnjo izboljšanje in te ne pošlje v smrt.

post-803-14477112431_thumb.jpg

Nova mehanika veslanja je boga. Ob malenkost hitrejšem sukanju gobice, se zna zgoditi kak zamah z veslom v nasprotno smer, ki izniči ves moment kanuja.

post-803-144771124414_thumb.jpg

Dodatku manjka le spoliranost. Original mi je bil všeč in tudi ta DLC mi je. Res škoda da so ponovili napake.

post-803-144771124453_thumb.jpg

Ponovno priporočam nakup komaj ko bo izšel popravek.

Povezava do izdanih popravkov: KLIK!

post-803-144771124125_thumb.jpg

post-803-144771124138_thumb.jpg

post-803-144771124152_thumb.jpg

post-803-144771124166_thumb.jpg

post-803-144771124179_thumb.jpg

post-803-144771124193_thumb.jpg

post-803-144771124219_thumb.jpg

post-803-144771124232_thumb.jpg

post-803-144771124245_thumb.jpg

post-803-14477112427_thumb.jpg

post-803-144771124285_thumb.jpg

post-803-144771124297_thumb.jpg

post-803-144771124323_thumb.jpg

post-803-144771124336_thumb.jpg

post-803-144771124349_thumb.jpg

post-803-144771124362_thumb.jpg

post-803-144771124388_thumb.jpg

post-803-144771124402_thumb.jpg

post-803-144771124427_thumb.jpg

post-803-14477112444_thumb.jpg

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.