Jump to content

Kateri mod chip ter pri komu?


megli

Recommended Posts

Torej jaz si bom zdaj v roku tega meseca ubavil wii.Pa sem se začel malo že zdaj interisirati ter gledati igre....Torej in sem prišel do zaključka da bom takoj ko bom wii dobil dal vgraditi mod chip..Leprov bi raje če bi se dalo to mogoče samo kak cd prej vstaviti pa nato igro..Torej samo software na cd-ju..?Torej kakšen čip mi priporočate ter mogoče pri komu oz. kdo bi mi ga lahko vgradil da mi ga nebi pokvaril..koga priporočate pa če mogoče še nudi kako garancijo kot v primeru da bi mi ga uničil oz. da nebi delal da dobim novi wii ali pa kaj takšnega?

Link to comment
mod chip+vgradnja+3 mesece garancije samo 80eur

031-434-225

ali z 1letno polno 110eur

račun garancija itd

popravljam

mod chip+vgradnja+3 mesece garancije 60eur

mod chip+vgradnja+6 mesecev garancije 95eur

mod chip+vgrdanja+1l polna garancija, tudi na wii konzolo 110eur

mod chip+vgradnja+2 leti garancije 1 leto slo garancija+1l playgame garancija skupno 2 leti polne garancije na konzolo cena samo 135eur

031-434-225

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!

Link to comment

megli preberi si pravila :rockbrow:

prvo in zadnje opozorilo

piratstvo ni zaželjeno na tem forumu :x

interisirati ter gledati igre....Torej in sem prišel do zaključka da bom takoj ko bom wii dobil dal vgraditi mod chip..Leprov bi raje če bi se dalo to mogoče samo kak cd prej vstaviti pa nato igro..Torej samo software na cd-ju..?

Xbox

Link to comment
  • 3 weeks later...

mene pa zanima kaki problemi te lahko doletijo po upgrejdu firmware, če imaš modan wii. a je že kaj več znanega o tem. čip pa je wiinja v2. kupujem wii in če ga bom kupil s čipom bi rad vedel na čem sem.. playgame ma samo s čipom za 300, BB pa za 280 brez.. tak da mislim da se bi mi bolj splačala prva varianta, a le če ne bo nič okrnjen wii pa net pa to... :a_a:

Link to comment
  • admins
Ne bo problemov.

.. zaenkrat. Sicer je pri Nintendu manj verjetno, da bodo začeli kaj prčkati v to smer in z nedavnimi opozorili verjetno bolj samo strašijo, ampak boh si ga vedi - mogoče se jim pa nekoč scufa in usekajo tudi po tem.

Drugače pa, mumbo, v Muellerjih imaš Wiija po 250€, tudi pri nas.

Link to comment
mene pa zanima kaki problemi te lahko doletijo po upgrejdu firmware, če imaš modan wii. a je že kaj več znanega o tem. čip pa je wiinja v2. kupujem wii in če ga bom kupil s čipom bi rad vedel na čem sem.. playgame ma samo s čipom za 300, BB pa za 280 brez.. tak da mislim da se bi mi bolj splačala prva varianta, a le če ne bo nič okrnjen wii pa net pa to... :a_a:

Pri BB vzameš za cca 20 evrov 3 leta dodatne garancije, ki ti velja tudi v primeru nastale škode zaradi nepravilne uporabe in nerodnosti itd. V to kategorijo spada tudi mod chip, če ne ga pa še prej po tleh vržeš. :P

Sicer v tem primeru kriješ 25% nastalih stroškov, ampak vseeno bolje kot da kupiš novo konzolo.

Link to comment
Pri BB vzameš za cca 20 evrov 3 leta dodatne garancije, ki ti velja tudi v primeru nastale škode zaradi nepravilne uporabe in nerodnosti itd. V to kategorijo spada tudi mod chip, če ne ga pa še prej po tleh vržeš.

Sicer v tem primeru kriješ 25% nastalih stroškov, ampak vseeno bolje kot da kupiš novo konzolo.

lahko kdo potrdi, da vzamejo wii z vgrajenim modchipom na servis s to garancijo

Link to comment

Na servis vprašanje če ti jo Nintendo vzame in popravi, BB ti pa vseeno morajo menjat konzolo, torej te pride strošek verjetno do 100 evrov, kar je vseeno bolje kot 250 za novo konzolo.

Ko sem jaz prodajalca vprašal pri nakupu, me je čukasto pogledal in rekel "v bistvu imate prav, ja".

V knjigici lepo piše "Lastni delež je del sredstev popravila škode, ki ga mora kriti kupec le, kadar škoda nastane zaradi nerodnosti, kot so padec, razbitje, napačna uporaba izdelka ali vdor tekočine v izdelek." In lastni delež je 25% stroškov, najmanj pa 30 EU. Predvidevam da so stroški v primeru modane konzole verjetno stroški pošiljanja konzole na servis (kjer servis zavrnejo zaradi modchipa) in potem nova konzola.

Ni cela znanost, je pa res da je precej široko zastavljeno tako da vedno obstaja možnost, da se boš na koncu zaradi vsega skupaj prerekal. Ampak, kot sem rekel - lahko ga po potrebi še vržeš na tla da se razlima. :P

Sicer pa, meni so knjigico prilimali k garanciji, tako da si očitno delajo prostor, da v prihodnosti popravijo garancijske pogoje (ne podpišeš nikakršne pogodbe, torej je knjigica izdana v času nakupa edino na kar se lahko obe strani sklicujeta) - tako da le preverite knjigico pred nakupom.

Link to comment
Po mojih izračunih če konzola stane v BB 280€ je potrebno plačati največ 70€, za novo konzolo, ter najmanj 30€ za popravilo vsaj tako piše v letaku.

Recimo, da ti zraven vštejejo še kake skrite stroške (pošiljanja na servis?) - zato sem z malo rezerve rekel do 100 eurov. Piše da kriješ 25% nastalih stroškov in ne 25% vrednosti blaga. ;)

Lahko se seveda zgodi da Nintendo zadevo kljub vsemu servisira, seveda na tvoje stroške. Koliko je cena nove plošče za Wii + stroški pošiljanja tja in nazaj ne vem, ampak recimo da ne presega vrednosti Wiija (čeprav, lahko, samo potem spet padeš v tisto kategorijo, ko servis ni ekonomičen).

Link to comment

To je bilo že vse povedano. 25% stroškov (in ne vrednosti nakupa) kriješ sam. Vseeno znesek pride manjši od nakupa nove konzole, drugače zadeva pade v "neekonomično popravilo" in dobiš novo konzolo.

Bolje kot nakup nove konzole, kajne?

Nihče ne dvomi, da BB ne ve kaj dela, ampak ker se gre zavarovalniške posle svoje delo opravlja preko razprševanja rizika in drugih metod. Npr.: 10 TVjev se ne bo pokvarilo, 1 Wii zarad modchipa pa mogoče bo. Še vedno so v plusu. ;) Če ti pa crkne ob pravilni uporabi, pa nič ne plačaš. Meni je žal, ker tega niso imeli že nekaj let nazaj. Moj takrat kupljeni televizor mi je po dobrem letu začel delati težave zaradi (bojda) mrzlih lotov. Uradna garancija je seveda pretekla.

In verjamem, da bo veliko ljudi zaradi tega tehniko sedaj kupovalo v BB. Jebat ga, dobro reklamo so si naredili.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.