Skoči na vsebino

Nakup Xbox One konzole


Gumpek

Priporočene objave

Zdravo.

Jaz mam namen kupit XBOX ONE in sicer ali v Avstriji ali pa preko nemškega Amazona (odvisno od ponudbe). Zdaj pa me zanima, če ma kdo kake izkušnje s tem?

Pol pa me še zanima kak je s xbox live računom? Sem mel neki stari račun od 360, ki ga nisem nikoli uporabljal pa sem videl, da moraš plačat, če hočeš spremeniti gamertag. Tak da bom rajši novega naredil.

Zdaj pa katero državo izbrat? Sem prebral nekaj, da izbirate UK. Kaj potem so cene v £ (funtih)?

Kaj pa, če izbereš Avstrijo za državo je potem vse v nemškem jeziku ali gre tudi angleško? Znam nemško samo bi rajši mel angleško. In kak je s nakupi iger ipd. komplicira zaradi druge regije kot izbrano xbox store? In kaj kupljeni 3 ali 12 mesečni xbox live gold paketi delajo tudi v drugi državi kot državi nakupa?

Na kratko, če mam v Aut ali Nem kupljen XBOX ONE in narejen Aut xbox live account mi bo potem v Slo delalo vse, če kupujem XBL gold v Aut ali preko Nem Amazona?

Sej Nem igre imajo tudi originalni Angleški jezik zraven ne?

In potem me še zanima, če ima kdo EA Access? Sem videl, da se splača, če je eno leto 30€ pa samo BF4 stane več kot to in podprta država je tudi Aut. In kaj mogoče tukaj zajebavajo, ker nisi v tapravi državi?

Hvala za odgovor :D

Link to comment

Si prepričan da je pametno naročat tako stvar prek interneta? Boš imel hece pri uveljavitvi garancije če bo šlo kaj narobe.

Pol pa me še zanima kak je s xbox live računom?...

Live račun narediš kjer ti paše, če imaš namen kupovat igre preko stora potem si izbereš US račun kjer so cene v dolarjih in te pridejo stvari bistveno ceneje od naših cen (oz. cen v funtih/evrih), če nimaš namena kupovat na veliko in si bolj nagnjen k ploščkom ki jih lahko kasneje prodaš potem lahko izbereš bilokateri račun, vse je odvisno kaj preferiraš. Osebno sem na začetku imel kreiran UK račun vendar sem ga spremenil na US ker se mi zdi da imajo več akcij oz. freebies :)

Kaj pa, če izbereš Avstrijo za državo je potem vse v nemškem jeziku ali gre tudi angleško? Znam nemško samo bi rajši mel angleško.

Glede jezika je pa tako da imaš primarni jezik naštiman v nastavitvah tako da ni vezan na tvojo regijo računa.

In kak je s nakupi iger ipd. komplicira zaradi druge regije kot izbrano xbox store? In kaj kupljeni 3 ali 12 mesečni xbox live gold paketi delajo tudi v drugi državi kot državi nakupa?

Ni komplikacij, vse igre so region free in delujejo na vseh konzolah v vseh državah. Pravtako velja za xbox live gold, načeloma delujejo vsepovsod. Priporočam nakup Live kode na strani: http://cardscodes.com/, kjer je obenem tudi najcenejši xbox live gold za 12 mesecev (pičlih 30€).

Sej Nem igre imajo tudi originalni Angleški jezik zraven ne?

Da, nemške igre imajo angleški jezik (Hell, mislim da imajo možnost angleškega jezika tudi igre za kitajski trg).

In potem me še zanima, če ima kdo EA Access? Sem videl, da se splača, če je eno leto 30€ pa samo BF4 stane več kot to in podprta država je tudi Aut. In kaj mogoče tukaj zajebavajo, ker nisi v tapravi državi?

To je pa še čist topla informacija tako da bomo videli kakšni špili bodo prišli gor, zaenkrat se stvar vsekakor splača če še nisi preigral "tadobrih" špilov. In tudi za to predvidevam da nebo komplikacij, ker se bo ponovno naročnina (sklepam) vezala na tvoj gamertag tako da nebo nobenih region ovir.

Link to comment

Hvala za odgovor :D

Sem doma iz MB in če se zapeljem v Graz po xboxa je to 45 min vožnje tak da ni panike zaradi garancije. Drugače pa sem videl, da majo na Amazonu ta teden xbox plus še en kontroler zraven gratis zato tam gledam. Sej drugače pa se xboxa direkt pošlje na Microsoft za garancijo ali neseš tja kjer si kupil. Pri starem 360 so mi rekli, da pokličeš na MS pa potem se tam zmeniš. Samo je problem, ker Slo ni podprta država...

Pač za nakup bom videl kje drugače pa hvala bogu delajo vsi accounti po celem svetu, da se ne rabiš še s tem zajebavat :D

Kaj pa je s kakimi streaming servisi (netflix ipd.) To pa potem gleda regijo?

Aja kak pa zgleda, če priključiš še tv na xbox? Je to pri nas sploh uporabno?

Link to comment

Gumpek, sam sem tudi iz MBja, Xbox sem kupil na dan izzida v Seiersbergu pri Grazu, v Mediamarktu. Zaenkrat brez tezav, ce bi bilo karkoli narobe, se zapeljes gor glede reklamacij, prodajalci tam so ful odzivni. ce se bos slucajno odlocil za MM Seiersberg, ti lahko dam kontakt enega ful fajn prodajalca.

majo pa vsega in svasta, cene pa cist normalne.

http://www.mediamarkt.at/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelSearch?storeId=10255&langId=-15&searchProfile=onlineshop&searchParams=&path=&query=xbox+one

Link to comment

Najboljš je da se zapelješ v graz in konzolo fizično kupiš. Drugače pa lahko pogledaš tudi na bolho če je kakšen rabljen z garancijo cenejši če ti ni to ovira.

Kaj pa je s kakimi streaming servisi (netflix ipd.) To pa potem gleda regijo?

Aja kak pa zgleda, če priključiš še tv na xbox? Je to pri nas sploh uporabno?

Netflix sicer ni podprt v naši državi in ne deluje vendar z malo branja ter volje lahko preko proxy serverja to naštimaš.

Sem priklopil xboxa na tv da sem videl kaj sploh deluje in sicer TV lahko gledaš, upravljaš kanale, glasnost,... z glasovnimi ukazi vendar pa se tu uporabnost konča. Je pa zanimivo ker lahko dejansko v sekundi preklopiš iz igranja igre na TV :)

Link to comment

Aha sej za netflix sem se že s proxyji ubadal samo tak ni važno (naš netflix je partis.si :P)

Pa ti na xboxu tudi pokaže programe in kaj je trenutno na tvju tak kot one škatle, ko dobiš od Telemacha ipd.?

Sej se mi zdi, da ni to tak uporabno bom mel še naprej tv posebej.

Drugače pa mi lahko prosim nekdo pove, če se splača vzeti tudi Kinect? Če ga ima kdo ga sploh uporabljaš ali samo prah nabira?

Link to comment

Ja se zavedam tega. Pač na amazonu je trenutno akcija. Bom jim napisal email kam je treba to poslat za garancijo pa, če ni prevelika komplikacija potem bom tam vzel.

Aja noben mi še ni povedal, če je Kinect uporaben ali ne? Da vem če se splača ga vzet ali mi bo pol samo prah nabiral.

Link to comment

takrat ko so bili prvi bundli na voljo, nisi imel niti izbire vzeti skatlo BREZ kinect senzorja. jaz osebno, ce bi se enkrat kupoval Eggsbox one, bi vzel bundle BREZ kinect senzorja, ker ga ne uporabljam cisto nic. ne igram Kinect rivals iger ipd. je pa fajn za odcitavanje 25-mestnih QR kod/promocijskih kod, da jih ne rabis prepisovat na roke.

Skratka, ce si fan Kinect igric in glasovnega upravljanja, ga vzemi, sicer se ti bo samo prah nabiral. jaz sem ga ravnokar zlozil nazaj v skatlo :)

Link to comment

Nevem, jaz če bi še enkrat kupoval bi vsekakor kinect vzel. Ker če ga neboš kupil zdaj, ga boš garantirano čez leto, dve vendar cena bo ostala približno enaka tako da si na istem. "Tadobri" špili za kinect 2.0 šele prihajajo, Kinect zaenkrat ni pokazal niti K-ja od vsega kar zmore. Je pa vsekakor zabavno kakšen fighter within vžgat s kolegi, te kar zmatra če greš par rund :)

Aja pa ko se navadiš na glasovne ukaze negre brez njih :) ko to skombiniraš z kontrolerjem narediš vse 80% hitreje.

Link to comment
  • Pred 6 meseci ...
  • Pred 4 meseci ...
http://www.goblin.si/xbox-one/xbox-one-brezzicni-kontroler-crn poizkusi tukajle imajo še enega s charcgem kitom je pa 63eur poglej pa še na playgame in gameshop tole je zaenkrat najceneje na tem linku trgovina je pa v murglah bom pa še poiskal če najdem še kje ceneje https://www.igabiba.si/xbox-one-wireless-controller-pid5221-subID0 to je najceneje oz prvi link je najcenejši drugje je dražje upam da sem ti kaj pomagal lep pozdrav Urejano od josko
Link to comment
  • Pred 10 meseci ...
  • vrhovni

Včasih vem da so imeli striktno napisano pri produktih, ki jih pošiljajo samo v UK. Sedaj tega več ne vidim.

Sem pred leti pri njih nabavil slušalke in so mi jih vseeno brez težav poslali.

Še vedno pa imajo v njihovem Delivery FAQ zapisano:

Navedek

ARE THERE ANY RESTRICTIONS ON INTERNATIONAL DELIVERIES?

Please note that some products are subject to shipping restrictions outside the UK, the type of products that these can include are electronic products, aerosols, fragrances, and liquids with high alcohol content. Orders received which meet the above criteria could result in a cancellation, however this is not definitive.

Zdaj je spet odvisno kaj je definirano kot electric products in kako se tega držijo. :)

Jaz in @BuffaloSLO sva ravno pred kratkim nabavila Rock Band 4 bundle. Zaenkrat še nama niso nič stornirali.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.