Skoči na vsebino

Gramofon


Priporočene objave

Včasih se mi zgodi in kaj kupim impulzivno, ko sem prebral ime Gramofon mi je enostavno odpovedal razum in sem instantno kliknil na Buy, pa še free poštnina je bila. Seveda mi je bilo čez 5minut žal, ampak sem rekel jebiga, še vedno bo izgledal kul... :drunk:

Namreč, ko malo bolj podrobno prebereš za kaj gre ugotoviš, da gre v bistvu za škatlico, ki jo priklopiš na audio vhod na svojem "zvočniškem" sistemu (ojačevalec, aktivni zvočniki...) in služi predvajanju glasbe iz trenutno dveh internetnih servisov, poleg tega pa ti omogoča še razšitev domačega WiFi omrežja kot AP.

Nastavitve se lahko opravijo preko brskalnika na privzetem IP-ju ali preko aprikacije Gramofon Setup. Škatlica se v domače omrežje in na internet priklopi lahko žično ali po zraku, sam sem izbral kabel.

post-101-14477107573_thumb.png

Zabavni del je nadzor glasbenega servisa preko telefona, zabava pa se konča, ko ugotoviš, da najprej oba trenutno podprta sevisa,nista na voljo v Sloveniji, prvi in boljši Spotify pa zahteva tudi mesečno naročnino cca 9$.

Telefonski aplikaciji sta na voljo za Android in iOS, jaz pa kot primarni telefon uporabljam WP :eviltongue: (k sreči se najde doma tudi kak iPad in Adroidni telefon)

Spotify račun sem s pomočjo TunnelBeara nekako odprl, žal pa v primeru Gramofona tudi to ne pomaga, je pa vseno fin servs za poslušanje glasbe preko weba, naročnine ne moreš skleniti brez prave kartice oz. brez pravega paypal računa (mora biti iz države kjer je Spotify na voljo). Za inštalacijo programa se moraš potruditi in apk izbrskati nekje v divjini in ga namestiti ročno, ker ga v slovenskih "štacunah" ni... kakorkoli za našo Country itak na koncu zaradi naročnine, ki je ne moreš skleniti, ne pride v poštev.

post-101-144771075736_thumb.jpg

Druga aplikacija oz.servis je WahWah for Gramofon, spet je potrebno apk inštalirati na divje v Androidno napravico (z iOSom se nisem ukvarjal, ker s slovenskim računom nisem prišel blizu aplikaciji, kljub VPN tunelu).

WahWah je malo bolj okrnjen je pa brezplačen, moraš ga le povezati s svojim FB profilom. Sama aplikacija pa deluje brez težav, poiščeš komad, bend... in instantno se ti na podlagi izbire ustvari postaja z naključno play listo v istem slogu kot je bil izbrani komad... in Gramofon predvaja vse skupaj na tvoj sistem karkoli pač že imaš. Telefon oz. aplikacijo lahko ugasneš in z njim sprejemaš klice neodvisno od predvajanja, dokler je še kaj na play listi, ko/če glasba utihne, poiščeš/izbereš nov station...

post-101-14477107574_thumb.jpg

V samem bistvu je Gramofon lepo zapakiran predvajalnik internetnega radia, je pa že predstavljen in pride v kratkem now firmware s podporo Quallkomovemu AllPlay, ki med drugim podpira tudi predvajanje lokalno shranjenih mp3-jev :beer: . Link

Na koncu sem z čudežno škatlico več kot zadovljen, sama kvaliteta predvajanja ne odstopa bistveno od tiste iz radija in tudi ne od tiste iz CD-jev, mogoče tudi moja ušesa niso tako občutljiva kot kakšna audiofilska ampak toliko, kot se je zadnje dni pri nas poslušala glasba, se že dolgo ni, uspelo mi je navdušiti tudi boljšo polovico, kaj je bolj enostavnega kot na telefonu izbrati željeno glasbo?

Tehnične podrobnosti in vse odgovore na druga vprašnja nadete na Linku

Takole izpade v mojem domačem okolju...

post-101-14477107575_thumb.jpg

post-101-144771075745_thumb.jpg

Urejano od Bessie

BessieSABU.png

Link to comment

Majhno je... 8x8cm... seveda, če že imaš receiver z možnostjo internetnega radija, ali pa imaš že povezano kakšno napravo (PC) na ozvočenej je nakup vprašanje, če se splača... kot sem že napisal izbiranje muske preko telefona je kul, kot dekoracija je kul, kot AP je kul, problem je s podporo servisov v Sloveniji oz. moraš se malo bolj potruditi, da ga lahko uporabiš (ajd WahWah apk poišteš na intenetu pa je) , ko pride FW s podporo AllPlay bo še bolje...

post-101-144771075927_thumb.jpg

>http://vimeo.com/103415482

LED color code

  • Blue: Solid = Internet connected, Blinking = No internet.
  • Green: Spotify playing music.
  • Yellow: Firmware upgrading. Never disconnect!
  • Light blue: Music playing.
  • Pink: Top button pressed.
  • Red: Powered on.

Še AllPlay demo

>http://vimeo.com/109023229

BessieSABU.png

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.