Skoči na vsebino

Star Wars [vse o vsem]


Bessie

Priporočene objave

  • vrhovni

Jup, jup!

IMG_20151217_000539.thumb.jpg.19a2278588
Sem bil v Mariboru v Cineplexxu. Karte rezervirane že od 26.10. in mi ni bilo niti malo žal.
Itak je bila gužva. Že samo parkirišče je bilo polno glede na pozno/zgodnjo uro predvajanja filma. Na platoju, kjer prodajajo karte je bilo vse polno ljudi, od tega jih je zelo veliko bilo še na pijači pred Bowlingom. V dvorane so nas začelu spuščat nekje 15min do polnoči, film pa se je pričel komaj ob 25min čez polnoč.
Kino itak nabito polno...

 

IMG_20151217_000546.thumb.jpg.c279cff146IMG_20151217_000440.thumb.jpg.e7723b5b40IMG_20151217_001117.thumb.jpg.89267cb0cf

To je samo dvorana 1, ki je največja (skoraj 500 sedežev), zaradi navala so imeli za spletno rezervacijo še 2 manjši dvorani, četrto pa so odprli ko smo čakali v vrsti.

 

pred 1 uro, Bessie pravi:

Je bilo vredno čakati?

DA!
Čisto na kratko brez spoilerjev:

  • Film je zelo dobra mešanica originalne in prequel trilogije. Iz obeh jemlje le najboljše. Stem da se bolj zgleduje po originalni.
  • Stari liki imajo pomembno vlogo v filmu. Sem pričakoval da bodo samo toliko, da se pokažejo, pa temu ni tako. Pri princesi Lei še dobro da povejo da je to ona, drugače ne bi imel pojma. :D
  • Veliko je nanašanja nazaj, na originalno trilogijo in se vsake toliko tudi pozabavajo na ta račun. Določeni deli v zgodbi znajo zato biti že prežvečeni, ampak so vseeno izpadli dobro z novimi prijemi.
  • Veliko je akcije. Od letenja, do streljanja, sabljanja, tekanja,... Vse odlično narejeno. Posebej zadnji del filma blesti v tem.
  • Ni fillerjev in tudi ne počasnih sekcij. Zgodba in dogajanje sta ves čas v polnem teku. Celo sem si želel, da bi bil film še daljši, da bi lahko še več vsega spravili noter.
  • Prizori, ki jemljejo sapo. Res, vsake toliko so slin-slin prizori. Ampak hitro izginejo, ker se že nekaj drugega dogaja.
  • Ko sem že ravno gledal v 3D, lahko povem da so dobri 3D efekti.
  • Zgodba je zaenkrat še precej zavita v tančico, saj ne odgovori na par bistvenih vprašanj. Vse skupaj pa je dobro nastavljeno za napeto nadaljevanje.
  • In seveda všečen zaključni prizor.

Oglejte si film, ker ne boste razočarani. Je vreden svojega Star Wars naslova. ;)

Sedaj pa 2 leti čakanja na E8. :(

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Js sm sla kupit karte se isti dan ko so objavli da so naprodaj, celo bila prva z nakupov v Kranju.

Utrinki s Kranjske premiere SW v druzbi Clicky-a in njegove princese (na sredini)

12376586_10153764916772118_9128033974275

 

sva bla edina na premieri s SW potrebscinami, ostal folk je bil bolj kot ne mrtvilo :P

na koncu se dvorane niso ble polne...
 

Link to comment

10 najboljših SW iger... ste jih igrali?

 

 

Super Star Wars (trilogy)

Star Wars: Dark Forces

Star Wars: TIE Fighter

Star Wars Battlefront

LEGO Star Wars: The Complete Saga

Star Wars: Republic Commando

Star Wars: The Old Republic

Jedi Knight 2: Jedi Outcast

Star Wars Rogue Leader: Rogue Squadron II

Knights of the Old Republic

 

Urejano od Bessie

BessieSABU.png

Link to comment
  • vrhovni

@matej1990, o prequelih nima smisla, da naprej razpredava, stvar osebnega okusa in verjetno tudi tega, po kakem vrstnem redu/kdaj si gledal filme in kakšna pričakovanja si imel ob prequelih. Jaz in še milijone drugih ogromna, potem so nam pa servirali zgodbo o nadležnem mulcu in Jar Jaru, nadaljevanje o najstniški romanci in zateženem emo Anakinu in Revenge of the Sith, ki je edini vreden, da ga naslavljam z imenom. :P Vsakemu svoje, pač.

 

On that note: The Force Awakens je effin awesome. Pa sem gledal gnilo-v-kinu-posneto verzijo (ker v kino še predolgo ne moreva), kjer se je bolj malo videlo, slišalo glasbe pa še manj. Still awesome.

Link to comment
  • vrhovni

Ma ja, sej vem. Samo kako naj naredijo enako oz. podobno, ko pa je toliko let minilo med trilogijama. Ta časovna prekinitev je velik problem. The Force Awakens se hoče ločiti od te novejše trilogije in se na veliko zgleduje po prvih delih. No, marsikdo ji ravno to očita, da je film reciklirana prva trilogija. Mene to ni motilo in mi je film bil odličen. Me pa strašno zanima kako bodo nadaljevali.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Ma, se da. Očitno, ker TFA precej bolj liči na original trilogy kot na prequele, tko da bi isto lahko naredili s prequeli, če Lucas ne bi postal čisti lolek ali bi pa že prej spustil vajeti iz rok.

 

Pa ja, dejansko preveč liči na ANH, ozr. ...

Spoiler

je celotna zgodba v osnovi bolj kot ne ista? Droid s pomembnim infotom, pomotoma nanj nabaše heroj, dostavi resistanceu, bad guyi imajo nov Death Star, ki ga v zadnjem hipu razsujejo, stari good guy se žrtvuje, itn.

 

Pa mi je kljub temu dbest. Kemija med ta novimi igralci (in njihove igralske sposobnosti!) je svetlobna leta pred Hamill-Ford-Fisherji, lightsaber fajti so končno spet kokrtok verjetni in ne all blitz no substance kot v prequelih, BB8 je dbest, pa lih prava količina glupih for, da se še malo nasmejiš zraven. Edino, kar jim poleg podobnosti še zamerim, je to, kako so by-the-way ...

 

Spoiler

razkrili, da je Kylo Ren sin od Han Solota. Snoke tko usput to omeni v pogovoru, namesto, da bi to malo bolj skrivali in samo namigovali preko celotnega filma in to potem bolj dramatično razkrili.

 

Dolga bo še do maja 2017, da izvemo vse namigovane/nerazkrite zadeve ... :sweat:

Link to comment
  • vrhovni

Jup, se popolnoma strinjam v vsem napisanim (razen tisto glede prequelov :P).

 

Novi igralci so odlični!

Edino Finn mi ima čudno vlogo v filmu. Nekako je glavni igralec in je ves čas v kadrih, ampak hkrati ne naredi nič tako pomembnega v filmu (še?).

Sem pa na koncu mislil, da so sfotošopali umm... lik čisto na koncu. Vem da se je zelo zredil, sedaj za TFA pa je ponovno močno shujšal.

Kylo Ren je po moje zelo dobro zasnovan, ampak pač ima svoje težave in dvome. Njegova uporaba forca je kul! In tisti začetni kader, z metkom v zraku. ;) In seveda zmaga ga...

Spoiler

Kylo - Rey scena. Ko Kylo zaslišuje Rey in ji hoče prodreti v misli in nato pride do spoznanja, da ima Rey močno silo.

Moti me da niso čisto nič povedali o Snoke. Je pa njegov igralec (Andy Serkis) opravil odlično vlogo. Teh par krat, kar se pojavi, naredi močan vtis.

 

In sedaj čakamo...

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...
  • Pred 1 mesecem ...
  • Pred 1 mesecem ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.