Jump to content

Xbox One X - Project Scorpio


matej1990

Recommended Posts

 • admins

146584109122.jpg146584112753.jpg

 

E3 predstavitev:

 

Navedek

Coming Holiday 2017, Project Scorpio will be the most powerful console ever created, with 6 teraflops of GPU delivering a premier console gaming experience including true 4K gaming and high fidelity virtual reality. Project Scorpio will join the Xbox One family and coexist alongside Xbox One and Xbox One S and all of your Xbox One games and accessories are compatible.

 

Navedek

It's going to have eight CPU cores, over 320GB/s of memory bandwidth, 6 teraflops of GPU power. It's a monster.

Cena seveda še ni znana.

 • Upvote (+1) 1

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • admins

Tako kot je bilo rečeno že na MS E3 odru: Scorpio ne bo imel ekskluzivnih iger

Navedek

I saw Aaron Greenberg tweeted to say there will be no Scorpio exclusives. Is that right?

Phil Spencer: That's right. When you're buying a console game from us, you know that console game will run on your original Xbox. No-one gets left behind. We said that on stage.

We think about your Xbox One collection of games that will move with you between those different consoles.

In fact, somebody today will have an Xbox One, and when Scorpio comes out they will buy Scorpio and they will put Xbox One in a different room, and we're obviously going to make sure that as they move between rooms that they've got access to the same games.

The Scorpio games are obviously designed to take advantage of six teraflops and 4K. Your Xbox One, you were playing those today. You know what those look like and feel like. But there won't be Scorpio exclusive console games. Absolutely not.

Cel intervju, ki govori tudi o tem zakaj se je najava zgodila tako hitro, RAM, kompatibilnost in crossplay: Xbox boss Phil Spencer: the big interview

 

Scorpio bi naj podpiral tudi VR. Špekulira se, da bo šlo za partnerstvo z Oculusom in posledično Rift podporo.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • 4 months later...
 • admins

Če je kdo v dvomih glede kompatibilnosti iger X360 na Scorpio je skrb odveč.

 

Navedek

The confirmation came from Microsoft's Director of Program Management for Xbox Mike Ybarra via a Twitter conversation with a fan. The user asked Ybarra about whether Xbox fans would be able to play Red Dead Redemption Xbox 360 version of Xbox Scorpio? and to this Ybarra replied: "360 backward compatibility will, of course, work on Xbox Scorpio."

 

10573384652.png

Link to comment
 • 2 months later...
 • admins
Navedek

Project Scorpio Specs Leak: No Controversial ESRM, GPU Architecture Similar To AMD Polaris, 4X L2 Cache

 

Navedek

Our friend at Digital Foundry got their hands on a leaked WhitePaper carrying a lot of new Xbox Scorpio Specs details.

 

According to the details in it, Project Scorpio will indeed come with a 6TFlops GPU (as officially confirmed by Microsoft many months back), ESRAM has been removed, and the architecture of the GPU is as modern as AMD's Polaris.

 

 

Klik

Edited by japanboy
 • Upvote (+1) 1

10573384652.png

Link to comment
 • 1 month later...
 • admins

Zadnje informacije nakazujejo da bo konzola imela tudi interni napajalnik (PSU).

Navedek

According to Windows Central‘s sources, much like the Xbox One S, Scorpio will also have an internal PSU. All Xbox consoles, with the exception of the One S, came with an external PSU – usually referred to as a power brick.

 

Omogočala naj bi game capture v 4K in 60 FPS. Vse to pa naj bi omogočal VP9 kodek zraven katerega pa naj bi podporo imel tudi HEVC

Navedek

The site’s report also mentions support for HEVC and VP9 codecs. The former in particular is the codec the console will be using to encode 4K 60fps Game DVR videos. If this proves to be true, it will be one step above what PS4 Pro can offer in terms of game capture, which currently caps at 1080p 60fps.

 

Klik

Edited by japanboy
 • Upvote (+1) 2

10573384652.png

Link to comment
 • admins

Nice! Upam da naredijo dober namenski gumbek za snemanje na kontrolerju. Trenutni način zajema z dvojnim hitrim pritiskom Xbox gumba na sredini kontrolerja je porazen, ker je gumb za en drek. Prava muka ga je 2x hitro stisnit. Da ne omenim, da v tem času že zamudiš to kar si hotel zajeti kot screenshot.

 

Še en fun fact: če bo Scorpio omogočal 4k/60fps live streamanje, pomeni, da bo potrebna upload linija 20-51Mbps:tepen:

 

 

Oh mogočni bog optike! Razdeli nam svoj vsemogočni optični kabel za medmrežno internetnega napajanje do spletne zadetosti! :begging:

 

PS: Jaz in @TheRealDeal že nekaj časa kujeva plan za izgradnjo lastne optične povezave do najinih domov. No, sedaj je čas da plan postane javni: Iščejo se fizikalci prostovoljci za kopanje jarka in pobirama donacije za nakup optičnega kabla. Anyone? :hihi

 • Upvote (+1) 2

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • admins

Če ne bi kupil Xbox One S, bi sigurno vzel Scorpio, pa ne zaradi vsega tega.

Je pa res da imajo s streamanjem porazno slabo urejeno. O zajemu ne bom govoril, ker stvari ne poznam in za ta namen raje uporabljam Elgato. Je pa res, da glede na to kako si to opisal matej1990, ni niti približno tako enostavno, kot je to na PlayStationu.

 

P.S.: Ne hvala :D. Se sam cakam na to optiko, pa ne vem kdaj jo bom docakal, ker so kopali ze, kabli so. Zdaj samo vprasanje je kdaj vraga bo prisla v blok, ce sploh. :|

10573384652.png

Link to comment
 • admins

Še ta podpora za Twitch ki je je bolj ko ne zelo zavajujoča. Sploh zato, ker dostikrat ven vrže in dejansko zvisiš. Zdaj ne vem ali se je kaj izboljšalo. Ampak vem ko sem igral Ryse Son of Rome, mi je v več kot 2/3 primerov stream prekinilo in ni streamalo. Poleg tega je stvar začetnika na Xboxu zelo neprijazna, pa tudi tistemu z več izkušnjami na dotični konzoli ni nič kaj olajšano delo.

10573384652.png

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • admins

Po spletu se že šušlja kater igre naj bi "tekle" v 4K ločljivosti. Ena prvih pri tem bi naj bila Forza 7. Od 1st party naslovov je moč zaslediti še Crackdown 3 in State of Decay 2.

Od 3rd party naslovov pa se najbolj v oči padeta Red Dead Redemption 2 in Battlefront 2. Zanimivi so še Fifa, Madded in Call of Duty.

 

Navedek

Our friend at WindowsCentral recently got their hands on a short list of games that will run at 4K resolution on Project Scorpio. The publication says that they have confirmed the authenticity of the list. According to the list, Forza 7 is going to be one of the flagship game or Project Scorpio, and it will run at true 4K resolution. The reveal of the game will be more a statement to the world that this is what Project Scorpio is capable of.

 

Klik

10573384652.png

Link to comment
 • admins

V Forzo sploh ne dvomim, ker je bilo enako tudi pri XO. Z njo so prikazalo kaj zmore konzola in isto bo sedaj. Carkdown 3 je tudi čisto možno da bo doživel porod komaj na Scorpiu glede na smrtno tišino igre že precej časa. State of Decay 2 pa je isto še krepko v razvoju in bo MS pritiskal za Scorpia.

Battlefront 2 mi je malo sumljivi glede na to da bi naj igra izšla že letos, Scorpio pa bo v najboljšem primeru izšel enkrat konec leta.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

CPU - 2.3GHz custom eight core CPU (Supposedly "Jaguar Evolved").
GPU - 2560 cores at 1172MHz, 6TF.
Memory - 12GB GDDR5 with 326GB/s memory bandwidth.

 

5PrKkLu.png

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.