Jump to content

[Xbox] Metal Gear Solid 2: Substance


RIDDICK

Recommended Posts

Z igranjem MGS2S sem začel približno 3 dni nazaj in od tistega dneva sem igral samo MGS2S - z njo sem zapravil 16ur in 20minut mojega življenja! Igra je prišla od razvijalcev KCEJ (Konami Computer Entertainment Japan) 5 let nazaj. Grafika je bila za leto 2002 najbrž zelo lepa, ampak če danes igramo to čudo se grafika ne zdi nič posebnega. Vendar grafika v tej izvrstni igri sploh ne šteje ! V vsej igri sem najbolj užival v noro dobri zgodbi, ki se prepleta in prepletala - prav užival sem v vmesnih sekvencah in pogovirh z Colonelom - Snakeom - Rose ! Igra in s tem tudi zgodba je razdeljena na:

mgscreen0057lp.jpg

Tanker Chapter

Infiltration

Bomb Disposal

Contacting Ames

Presidential Rescue

Emma and the Virus

Arsenal Gear

Največjo skrivnost zgodbe ugotovimo, ko izvemo kak pomen ima plošča na kateri se nahajamo. A mogoče boste (vsaj jaz sem) večji zastoj srca dobili še po odvitih Creditsih v pogovoru med Snakeom in protagonistom. Vsaj zame ima ta igra najboljšo zgodbo in s tem si je prislužila mesto kot moja 2. najboljša igra vseh časov ! Splinter Cell serija nima za burek proti temu ! Hideo Kojima all the way !

followmeontwitter.png
Link to comment

To je zato ker je slika bedna. Grafika je bila za svoj čas čeljust spuščajoča in je še kar eden bolje izgledajočih špilov za stare konzole.

Meni je bil špil svojčas res kul (sploh tam kjer se začne malce razpletat, ko črnček pove za C4, moj najljubši del), ampak če malce pomisliš. Ta špil je totalna beda, a si kdo lahko zamisli še slabši igralni sistem, tako butasto umetno pamet, fiksno kamero!!? Okej pretiravam.

Ampak vedite, zgodbovna podlaga je noro dobra, če sem realen tudi malce preveč za lase privlečena (od vampirjev do programov ki vladajo svetu, ampak okej, japonci pač), in sploh ne tako dobro zastavljena (ko pomislim na tista polurna moraliziranja na koncu me enostavno prime srat :wasted: ), je pa carsko zrežirana in o tem ima Kojima pojma, veliko tega, sploh podajanje zgodbe. In snemalni koti.

Zato je MGS brez vmesnih sekvenc kupček dreka. In Splinter cell ga poseka na čisto vseh ravneh. Razen v zgodbi, in zgleda je nekaterim to bolj všeč kot sma igralnost. Meni pač ni.

Mimo potke, a veste kje je Kojima dobil idejo za Snakeov izmišljeni priimek v MGS2jki. V Pobegu iz LAja, ime je vzel glavnemu akterju, Snakeu Plisskenu (v špilu Plisskinu), beden film ampak Kurt Russel je pač večni car.

http://www.imdb.com/title/tt0116225/

Link to comment
Mimo potke, a veste kje je Kojima dobil idejo za Snakeov izmišljeni priimek v MGS2jki. V Pobegu iz LAja, ime je vzel glavnemu akterju, Snakeu Plisskenu (v špilu Plisskinu), beden film ampak Kurt Russel je pač večni car.

No, Escape from LA je drugi del in je res beden. Prvi del, Escape from New York iz začetka osemdesetih pa je precej boljši. Je precej znan in kulten film, itak, če je pa od Carpenterja (on je pa itak Kurta Rusella tlačil not v vse svoje filme). No, zato je pa v LA Buscemi not.

Sicer pa, čez MGS3 ga ni, kar se zgodbe tiče. Za igranje si pa itak nekoga zrihtaš, ti pa samo animacije gledaš (jaz sem to naredil s svojim cimrom, saj sem o tem zadnjič pisal na Ugani igro).

Zanimivost: ravno zadnjič smo imeli Pretepači road trip do Stuttgarta, kar traja kakšnih osem, devet ur iz LJ. V avtu smo bili štirje, poleg mene, ki se na MGS dokaj spoznam, tudi Kekken, ki je še kar MGS fan in še nekdo, ki je velik MGS fan. Pa sta imela Kekken in MGS fanboy nekajurno debato (ki je bila bolj kreganje kot karkoli drugega), Kekken je ves čas trdil, da je MGS2 zgodba čisto mimo, oni tadrugi pa, kako je čisto preveč tabuljša,...

Jaz sicer MGS2 nisem nikoli videl (sem pa obrnil enko in trojko), samo po slišanem mi je celotno gledano res malo mimo vse skupaj. Tiste zadeve, ki jih na koncu izveš, so res bolj krneki pomoje, ni čudno, da je Kekkena kar vse minilo, da je kar obupal nad MGSji in trojko bojkotiral. Kar je pa res žalostno, jaz sem ga že večkrat trudil prepričati, naj trojko zakurbla, ker je res nekaj posebnega, najboljša zgodba v špilu ever, samo konec v dvojki ga je tako zamoril, da mu žal ni več pomoči. Po vsem tem me zato niti malo ne vleče, da bi dvojko špilal, itak je trojka prequel in kot taka (kljub številnim referencam, ki pomagajo sestaviti "the big picture") deluje tudi kot samostojna celota, ki nas bo naredila bogega od vsega lepega. Učite se na Kekkenovem primeru, pustite dvojko pri miru in raje trojko zakurblajte.

Itak je Kojima car in totalno obvlada zadevo in tudi dvojka ni izjema, samo proti koncu je baje toliko bullshita, da te res vse mine, medtem ko pri trojki ravno proti koncu zadeva res zasije in te mine kvečjemu to, da bi še kdaj v življenju igral kakšno igro, ki nima besedne zveze Metal Gear v naslovu.

Potegaman.jpg
Link to comment
  • admins

Ja, dvojko sem jaz isto prešpilal na Xboxu in kolikor me je ob igranju vlekla ravno zgodba, moram reči, da mi še sedaj ni jasno, kaj za hudiča se je konec koncev sploh dogajalo in zgodilo. Sicer se sedaj že bolj malo spomnim vsega skupaj, ampak sem se ravno spravil brati štorijo MGS2 na Wikipedii in .. ojoj. Vse te odnose in dogodke lahko koherentno dojamejo res samo največji Kojima/MGS fani. :tard:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.