Jump to content

Prodajanje preko neta v tujino


Anduril

Recommended Posts

  • admins

Ma kdo kakšne izkušnje s tem? Na primer preko Ebaya ali česa podobnega, torej - da tujci nekaj odkupijo od tebe.

Konkretno me zanima, kako hudiča se potem izpelje plačilo? Ravnokar sem si, očitno za brezveze, ustvaril Paypal account, preko katerega sem mislil to izpeljati .. vse lepo in prav, dokler ne klikneš na 'Withdraw funds' in ti zabije:

Funds Withdrawal Not Available For Your Account

PayPal accounts opened in this country or region currently cannot withdraw funds. We regret any inconvenience this may cause you.

We are continually expanding our global network to give valued users like you greater access to the wide range of PayPal options.

Ja fakin juhej?! Kaj mi potem pomaga Paypal, če bom imel denar za vekomaj ujet na njihovem tupastem računu? :x

Na pamet mi padeta samo še a) denar v kuverti (:yuck:) in B) bančno nakazilo direktno na moj račun, kar pa ni ravno optimalna rešitev, predvsem ne za kupca. Še kakšne ideje, pretty please? :uke:

Link to comment

Ponavadi se dela po zadnji možnosti, ki si jo omenil. Se pravi nakazovanje na bančni račun. Vsaj večina folka, ki ga jaz poznam tako počne.

Ponavadi kupci tudi zahtevajo da jim pošlješ zavarovano pošiljko, se pravi, da če ti nisi poslal ne moreš okriviti Pošte. Če kupca nategneš posreduje Ebay, največkrat v obliki banna, ampak denar imaš še kar ti.

Tako da ja, neumen sistem.

Link to comment

Ne samo to, da ga ne moremo dvigniti, tudi na PayPal račun Slovenci ne moremo prejemati denarja od, recimo, prodaje na eBayu.

Edini način je preko International Money Transferja, torej IBAN + BIC.

Če je kupec evropejec, so na srečo provizije majhne, cca. do pol EUR-a, če je pa kupec izven EU, so pa provizije višje, tudi cca. 5 EUR.

Ja, ravno zaradi tega smo pa v full podrejenem položaju napram drugim. Provizija je višja, pa še kupec ni zavarovan in zaradi tega sploh ni nujno, da bo kdo bidal, če pa že, pa za nižjo ceno, kot če bi imel PayPal, še posebej, če imaš nizek feedback, ker si šele začel.

Globalizacija? Ja, ampak denar samo v eno smer, proti kapitalistom.

wii_forum2.jpg
Link to comment

Do konca leta bi naj bil paypal tudi v Sloveniji, ja v polni obliki, do takrat pa je s tem prodajanjem bol tak. Bančna nakazila se ne splačajo, če pa pač napizdiš tujca, da ti denar nakaže pa tolko bolše.

We are pleased to announce the following changes to your PayPal account:

In a few months from now, PayPal users in Italy and users in the Card Withdrawal Regions (listed below) will be able to withdraw funds from their PayPal accounts through credit, debit and/or pre-paid cards that show the Visa or MasterCard logo.

If, until now, you have only been able to send funds with your PayPal account, these changes mean that soon you will also be able to receive and withdraw funds through PayPal using credit, debit and/or pre-paid cards with the Visa or MasterCard logos. The User Agreement will be amended for users in the Card Withdrawal Regions and it will also contain provisions for those who may already have these features.

The Card Withdrawal Regions include: Bulgaria, Cyprus, Estonia, Gibraltar, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Romania, San Marino, Slovakia and Slovenia.

Sincerely,

PayPal

Ta moneybookers pa zgleda zanimiv bom pregledal zadevo. Je pa še ena možnost, da si odpreš bančni račun v avstriji in lepo furaš paypal preko njega.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ja fakin juhej?! Kaj mi potem pomaga Paypal, če bom imel denar za vekomaj ujet na njihovem tupastem računu? :x

Nekaj ne razumem. Sedaj ko so omogočili PayPal v Sloveniji in če nimamo kreditne kartice ( bančni račun itak ni dovoljen ŠE ) bi lahko uporabil to metodo ki si jo navedel zgodaj, da bi denar prejemal na PayPal in potem ga tudi zapravil? Recimo prodam igro na eBayu, kupec mi pošlje denar na PayPal ampak jaz nimam kreditne zato denar ostane na PayPalu in jaz ga porabil kadar ga želim. To je mogoče?

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ampak to te pride 2 € se mi zdi, kar se pri majhnih zneskih ne splača... A je že kdo dal kak oglas na ebay? Ameriškega, UK, nemškega? Na katerega je najbolje dat oglas? Jaz sem poskušal na ameriškega, ko so meli neko akcijo, da daš 3 oglase zastonj. Vendar nisem potem objavil oglasa, ker nisem mogel izbrati, da bi shippment bil worldwide in da bi bilo naštimano, da me za poštnino kontaktirajo. Ima kdo kaj več izkušenj glede tega in kake napotke?

;)

Link to comment

Jaz sem dal že kar nekaj oglasov.

Pomembno je, da tam kjer oddajaš oglas, da ne izbereš tistega vodenega načina oddajanja oglasov (kot en tak wizard), ker dejansko nimaš izbire WorldWide, ampak da izbereš Preprost način oddajanja oglasa.

Sam to stalno spreminjajo, tko da zdaj sploh ne vem več, kje je to za izbrat.

wii_forum2.jpg
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.