Skoči na vsebino
  • 0

Ps4 in stara televizija


Marina89
Go to solution Solved by matej1990,

Vprašanje

Pozdravljeni! :)

 

Upam, da vas moje neznanje ne bo razjezilo-mojemu fantu sem namreč za rojstni dan kupla ps4 slim. Pri meni doma pa so ravno zamenjali tv in sem prastaro televizijo vzela s sabo (sony lcd color tv KLV-27HR3). Zanima me, ce se to sploh da priklopit? To da bo resolucija in podobne stvari zelo slaba razumem-ta tv je res za prvo silo! :)

 

Hvala za odgovor

 

Link to comment

6 odgovorov na vprašanje

Priporočene objave

  • 1
  • vrhovni
  • Solution

Pozdravljena!

Žal PS4 konzole ne bo šlo direktno priklopiti na tale TV. Težava je, da naveden televizor podpira le analogne priklope (scart in činči), PS4 pa ima le digitalnega (HDMI).

Da se sicer zadevo rešiti preko pretvornika (HDMI to SCART), kot je na primer tale: HDMI to SCART adapter Kakšna bo kvaliteta ne znam povedati, ker še nisem prišel v takšno situacijo oz. sem se ji vedno izognil. Načeloma so vsi ti pretvorniki dobri le kot začasna rešitev. Ta konkretno je iz Kitajske, tako da se čaka cca 1 mesec na dostavo. Nekaj jih je tudi na eBayu iz EU, ampak imajo ceno cca 20€.

 

Kot si sama omenila je tudi resolucija slabša od današnjih sodobnih TVjev, tako da ne bi mogel izkoristiti PS4 potenciala. Potem so tukaj še barve, svetilnost, kontrast, zvok, zamik ob pritisku gumba na kontrolerju in nato videna reakcijo na TVju,...

 

Jaz se v opcijo s pretvorniki ne bi podal. Če gresta v trgovino kupiti nov TV za 250€, bo VELIKO boljši od zgoraj omenjenega modela. V kolikor je to preveč, pa priporočam Bolho. Se najde marsikaj za smešni denar, samo spremljati je potrebno ponudbo.

tl;dr: NE. :D

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • 0

če ima HDMI seveda.....ker nima

 

However, when you look around the back you realise that looks aren't always everything. Two Scart connections are offered, with only one of them RGBenabled, the other is restricted to S-video and composite video, but that's about it for picture feeds. There's no component, no VGA PC input and not a whiff of a digital socket whatsoever.

 

https://www.manualslib.com/manual/247463/Sony-Wega-Klv-27hr3.html?page=29#manual

 

SMETI ali šenkaj naprej.

 

vzameš novo TV, so poceni.

Link to comment
  • 0
Pred 31 minutami, medenko1975 pravi:

Zakaj bala? TV pa res ni velik strošek :huh:

nikoli se ne ve za nekatere je lahko to velik strošek za druge pač ne potem pa so še ostale stvari v glavnem želim ji da se zadeva reši in pa nabavi tv pa tudi če je 200EUR bo veliko boljše kot pa na stari tv kjer bo veliko po domače povedano slika štekala in zaostajala

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori na vprašanje...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.