Skoči na vsebino
KSi - Konzole Slovenija
  • 0
Vpiši se za sledenje  
Marina89

Ps4 in stara televizija

Vprašanje

Pozdravljeni! :)

 

Upam, da vas moje neznanje ne bo razjezilo-mojemu fantu sem namreč za rojstni dan kupla ps4 slim. Pri meni doma pa so ravno zamenjali tv in sem prastaro televizijo vzela s sabo (sony lcd color tv KLV-27HR3). Zanima me, ce se to sploh da priklopit? To da bo resolucija in podobne stvari zelo slaba razumem-ta tv je res za prvo silo! :)

 

Hvala za odgovor

 

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh

6 odgovorov na vprašanje

Priporočeni prispevki

  • 1

Pozdravljena!

Žal PS4 konzole ne bo šlo direktno priklopiti na tale TV. Težava je, da naveden televizor podpira le analogne priklope (scart in činči), PS4 pa ima le digitalnega (HDMI).

Da se sicer zadevo rešiti preko pretvornika (HDMI to SCART), kot je na primer tale: HDMI to SCART adapter Kakšna bo kvaliteta ne znam povedati, ker še nisem prišel v takšno situacijo oz. sem se ji vedno izognil. Načeloma so vsi ti pretvorniki dobri le kot začasna rešitev. Ta konkretno je iz Kitajske, tako da se čaka cca 1 mesec na dostavo. Nekaj jih je tudi na eBayu iz EU, ampak imajo ceno cca 20€.

 

Kot si sama omenila je tudi resolucija slabša od današnjih sodobnih TVjev, tako da ne bi mogel izkoristiti PS4 potenciala. Potem so tukaj še barve, svetilnost, kontrast, zvok, zamik ob pritisku gumba na kontrolerju in nato videna reakcijo na TVju,...

 

Jaz se v opcijo s pretvorniki ne bi podal. Če gresta v trgovino kupiti nov TV za 250€, bo VELIKO boljši od zgoraj omenjenega modela. V kolikor je to preveč, pa priporočam Bolho. Se najde marsikaj za smešni denar, samo spremljati je potrebno ponudbo.

tl;dr: NE. :D

  • ZA 2

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh
  • 0

če ima HDMI seveda.....ker nima

 

However, when you look around the back you realise that looks aren't always everything. Two Scart connections are offered, with only one of them RGBenabled, the other is restricted to S-video and composite video, but that's about it for picture feeds. There's no component, no VGA PC input and not a whiff of a digital socket whatsoever.

 

https://www.manualslib.com/manual/247463/Sony-Wega-Klv-27hr3.html?page=29#manual

 

SMETI ali šenkaj naprej.

 

vzameš novo TV, so poceni.

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh
  • 0
Pred 31 minutami, medenko1975 pravi:

Zakaj bala? TV pa res ni velik strošek :huh:

nikoli se ne ve za nekatere je lahko to velik strošek za druge pač ne potem pa so še ostale stvari v glavnem želim ji da se zadeva reši in pa nabavi tv pa tudi če je 200EUR bo veliko boljše kot pa na stari tv kjer bo veliko po domače povedano slika štekala in zaostajala

  • ZA 3

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh

Ustvari račun ali se vpiši za komentiranje

You need to be a member in order to leave a comment

Ustvari račun

Ustvari si svoj račun v naši skupnosti. Izredno preprosto!

Register a new account

Vpiši se

Že imaš račun? Vpiši se tu.

Vpiši se

Vpiši se za sledenje  

×