Skoči na vsebino
  • 0
Vpiši se za sledenje  
Marina89

Ps4 in stara televizija

Vprašanje

Marina89    0

Pozdravljeni! :)

 

Upam, da vas moje neznanje ne bo razjezilo-mojemu fantu sem namreč za rojstni dan kupla ps4 slim. Pri meni doma pa so ravno zamenjali tv in sem prastaro televizijo vzela s sabo (sony lcd color tv KLV-27HR3). Zanima me, ce se to sploh da priklopit? To da bo resolucija in podobne stvari zelo slaba razumem-ta tv je res za prvo silo! :)

 

Hvala za odgovor

 

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh

6 odgovorov na vprašanje

Priporočeni prispevki

  • 1
matej1990    1 180

Pozdravljena!

Žal PS4 konzole ne bo šlo direktno priklopiti na tale TV. Težava je, da naveden televizor podpira le analogne priklope (scart in činči), PS4 pa ima le digitalnega (HDMI).

Da se sicer zadevo rešiti preko pretvornika (HDMI to SCART), kot je na primer tale: HDMI to SCART adapter Kakšna bo kvaliteta ne znam povedati, ker še nisem prišel v takšno situacijo oz. sem se ji vedno izognil. Načeloma so vsi ti pretvorniki dobri le kot začasna rešitev. Ta konkretno je iz Kitajske, tako da se čaka cca 1 mesec na dostavo. Nekaj jih je tudi na eBayu iz EU, ampak imajo ceno cca 20€.

 

Kot si sama omenila je tudi resolucija slabša od današnjih sodobnih TVjev, tako da ne bi mogel izkoristiti PS4 potenciala. Potem so tukaj še barve, svetilnost, kontrast, zvok, zamik ob pritisku gumba na kontrolerju in nato videna reakcijo na TVju,...

 

Jaz se v opcijo s pretvorniki ne bi podal. Če gresta v trgovino kupiti nov TV za 250€, bo VELIKO boljši od zgoraj omenjenega modela. V kolikor je to preveč, pa priporočam Bolho. Se najde marsikaj za smešni denar, samo spremljati je potrebno ponudbo.

tl;dr: NE. :D

  • ZA 2

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh
  • 0
medenko1975    112

če ima HDMI seveda.....ker nima

 

However, when you look around the back you realise that looks aren't always everything. Two Scart connections are offered, with only one of them RGBenabled, the other is restricted to S-video and composite video, but that's about it for picture feeds. There's no component, no VGA PC input and not a whiff of a digital socket whatsoever.

 

https://www.manualslib.com/manual/247463/Sony-Wega-Klv-27hr3.html?page=29#manual

 

SMETI ali šenkaj naprej.

 

vzameš novo TV, so poceni.

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh
  • 0
josko    49
Pred 31 minutami, medenko1975 pravi:

Zakaj bala? TV pa res ni velik strošek :huh:

nikoli se ne ve za nekatere je lahko to velik strošek za druge pač ne potem pa so še ostale stvari v glavnem želim ji da se zadeva reši in pa nabavi tv pa tudi če je 200EUR bo veliko boljše kot pa na stari tv kjer bo veliko po domače povedano slika štekala in zaostajala

  • ZA 3

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh
  • 0
medenko1975    112

če pa ni problem pa lahko tudi kak monitor TV 24'' dobiš za 120-130€ v Leclercu.

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Deli na ostalih straneh

Ustvari račun ali se vpiši za komentiranje

You need to be a member in order to leave a comment

Ustvari račun

Ustvari si svoj račun v naši skupnosti. Izredno preprosto!

Register a new account

Vpiši se

Že imaš račun? Vpiši se tu.

Vpiši se

Vpiši se za sledenje  

KSi KONZOLE SLOVENIJA

Konzole Slovenija je gotovo eden najstarejših, slovenskih spletnih portalov na sceni. Prebijamo se skozi evolucijo igričarske industrije že več kot desetletje. Ob tem kritično gledamo na dogajanje v industriji in pobiramo čeljusti ob (r)evoluciji igričarstva na sploh in se prepiramo z lastnim mladežem, ki nam izmika kontrolerje. =)

ŠEFI IN ŠEFiCE

Vodstvo vedno bolj modrih kozlov sestavlja mini šopek igričarjev, ki se lahko pohvalijo z zajetno bero igričarske kilometrine. Na naših sexi hrbtkih se je tekom let zlomilo vse, kar se zlomit da, največ pa zlatih palic. Preživeli smo praktično vse in ostali bomo nesmrtni! Prihajamo praktično iz cele Slovenije. Mugšot sledi...

OGLAŠEVANJE

Vsakršno oglaševanje brez soglasja vodstva je nadležno in diši po fukfehtarjenju. Ni zaželeno! V duhu dobrega in zdravega gospodarstva, kjer si vsak udeleženec zasluži kos kruha, polagamo na srce vsem nadebudnim, tudi tistim prekaljenim biznis mačkom, da nas pocukajo za rokav in se dogovorimo o sodelovanju. Po princupu; Bier für alle!

SODELOVANJE

Šihta na teh straneh dobil skoraj gotovo ne boš. A nikar ne obupuj, na koncu predora vedno gori luč! V kolikor pa te igričarstvo zanima, bi rad spisal kakšen dober review, zlasti v angleškem jeziku, pa mirno pocukaj za rokav vodstvo. Najmanj, kar garantiramo je špil v trajni lasti. Ni slabo!

×