Jump to content

[PS2] MGS3: Snake eater


oklepnjak

Recommended Posts

No, po branju MGS2 teme v xbox oddelku ste me zrajcali s trojko, ki sem jo potem končno izbrskal in začel špilat. Poleg tega sem bil presenečen, ker nikjer nisem našel teme tega odličnega špila. Zato jo zdaj delam.

Ko sem končal dvojko sem bil res mešanih občutkov, resno se nisem mogel odločit, če je špil res dober in na koncu prišel do zaključka, ki sem ga napisal v xbox temi. Špil je beden, zgodba srednja ampak zrežirano je pa res dobro, ampak kot celota me špil še vedno ni prepričal zato sem 3jko raje pustil v miru. Ampak kot že rečeno, zrajcali ste me, časa pa imam tudi dovolj v tem poletnem dolgčasu odkar ne delam več.

Kar se pa tiče trojke pa 3x omg. Kot prvo umestitev v središče hladne vojne (meni zelo ljuba tematika, Sovjeti vladajo :bowdown: ) in razdelovanje zgodbe skozi resnične pripetljaje v 60. letih prejšnjega stoletja. Zadeva mi izpade dokaj bondovsko, sploh uvodni filmič in muzika, ter EVA ( :love: , Kojima jo je res lepo zadel, nima prevelikih jošk, pa še obrazček in čupa sta čisto iz 60.), ki bi bila brez najmanjših skrbi lahko Bondovo dekle (Tudi o Bondu je govora, in sicer From Russia with love, Major Zero: ''I wouldnt be surprised if they'd make twenty more of those movies''. Take in drugačne zadeve slišiš po radiu, nekatere so bolj nekatere pa manj posrečene, največkrat se pa tičejo napovedovanja prihodnosti).

Sekvence so kot vedno čeljust spuščajoče in kot vedo carsko zrežirane, igralni sistem pa je kot vedno beden. Čeprav so finese kot so hranjenje, celjenje ran in kamuflaža izredno fine in popestrijo igranje, je vse ostalo bolj ali manj dolgočasno in bedno kot prej. Se pa zato odkupi s sekvencami, in zato je zame MGS3 bolj film, v katerem si sam malce bolj prisoten kot pa igra in od tod prihaja tudi ves čar Metal gearov. Kot film ne bi mogel delovat tako dobro, zaradi pretirane akcije, in dejansko ne bi mogel izpasti kaj boljše od kakega Ramba. A tu si ti glavni akter, ne opazuješ nekoga ki vse pobija in jim jebe mater, ampak to delaš ti.

Kar pa se tiče konca, sem pa še zdaj šokiran, štiri ure po tem ko sem špil že končal. Prav žalosten rataš, ko izveš za pravo žalostno usodo Boss. In ko izveš kako so te vsi vlekli za jajca (od Ocelota, EVE, do same vlade).

Ampak najslabše na zgodbi mi je predvsem to da Kojima enostavno ne zna vdihniti osebnosti likom, ki nimajo večje vloge v zgodbi, vojaki so vsi isti, prav tako znanstveniki..., mogoče se mi sicer to zdi le zato ker so ostali tako markantni, ampak še kar...

Še za konec naj omenim, da mi je bil še najboljši lik v zgodbi mladi Ocelot, ki ga je vsaka klofnila, kadar ga je mogla. In tudi The Boss, ki so se je vsi bali.

To je moj spis, še vi napišite kaj lepega.

Link to comment
  • 1 month later...

Fak saj res Ocelot, sem že pozabil.

Celotna zgodba se sicer plete okrog Philosophers legacy (denarni fond bajnih vsot denarja. Toliko da bi se drugo svetovno vojno lahko šli petkrat zapored :lol: ). Philosopherji so tvorba najmočnejših mož sveta (Pravih vladarjev Amerike (tako je rečeno v špilu, zaradi tega sklepam, da so to morda Patrioti), Kitajci in Rusi), kmalu so vsi vodilni pomrli in Filozofi so postali brezoblična tvorba (tudi to je tako rečeno v špilu, čeprav nevem kaj točno naj bi to pomenilo), tako so filozofi postali izjemno vplivna skupina brez urejenega vodstva (če prav razumem), v zmedi pa je Volginov foter pobasal ves denar. Drugače pa če si poslušal audio na koncu creditsov slišiš kako Ocelot kliče v ameriko nekega uradnika (obveščevalna najbrž) in mu poroča da je v bistvu on Adam in da je Eva ukradla fake mikrofilm original pa ima on, a pol keša je že pograbila KGB. Eva sploh nikoli ni bila v Ameriki ampak je ves čas delala za kitajce, urili so jo kitajski filozofi.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.