Guest zane2707 Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 lp. kaj mi lahko kdo pomaga,da bi se priklopil na xbox-live !!! kadar koli probam mi napise da ne najde moj DNS,tako da sem v dvomih da se da igrat xbox-live v slo. hvala :bowdown: Quote Link to comment
ke_kit Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 Npačna sekcija. Premikam v "xbox"... Quote lp, k_k Link to comment
ksiMacro Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 Ja...a se povezujes z modemom, al mas xbox vstekan v router? PS: Ce mas ICS tho...i can't help u, ker nikdar nism mogu nucat(comp probs)! Quote Link to comment
BigDaddyS Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 Enak problem imel jst pred kakim letom ko sem rihtu lajv prek mrežne. Sem imel kar zajebancije da se uspel vštimat. Morš pač sharat internet konekšn(to mislim da narediš na mrežni kamor je povezan modem, not sure anymore tho'), in pravilno nastavit vse nastavitve(ip, dns1 in dns2 ter gateway na xboxu; potem moraš naštimat ip in gateway na mrežni na katero imaš priklopljen xbox; mrežna na katero je povezan modem daš na auto-config). Zdej nekih podrobnosti se ne spomnim točno, vem pa da ti ne preostane nič drugega kot mal potrpljenja in igračkanja z nastavitvami, da zadevo usposobiš. Aja, sam osebno se mi zdi da sem zrihtal problem na koncu z gateway konfiguracijo. Mnja, da bi se vsaj spomnil kaj sem imel naštimano(če bi še sedaj imel bi šel preprosto pogledat, sam žal nimam več). Lahko pa vsaj približno napišem kako bi lahko probal...recimo: -xbox config: -IP:192.168.0.3 -DNS1,2 dobiš pri ponudniku internetne storitve -gateway:192.168.0.2 -NIC to XBOX config: -IP:192.168.0.2(enako kot pri xboxu gateway) -za gateway ne vem, probi prvo brez, če ne pa neki random udari, nekaj kar še nisi uporabil Btw, kot je že Macro omenil je najlažja in najmanj boleča opcija da pač preprosto priklopiš modem direkt v xbox in zmagaš(naštimaš sam dns-e in že igraš). Pa ne pozabi: če imaš čipan xbox, pred priklopom na lajv defenitivno izklopit(upam da si seznanjen z temi rečmi kako in kaj, če ne raje vprašaj). Quote Link to comment
admins Anduril Posted April 5, 2006 admins Share Posted April 5, 2006 Zelo odvisno od tega, kako imaš zrihtan internet pri sebi, tako da .. dokler tega bolj ne razložiš, ti je precej težko na blef pomagati. Quote Link to comment
Guest zane2707 Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 mam cip v xboxu,priklopljen sem preko routerja moram pa se povedat da sem totalni lajk kar se tice interneta in podobnih stvari,najraje bi najel nekoga in ga placal da mi pride to postelat,ce je kdo iz okolice pirana naj me poklice na 031-485-573 Quote Link to comment
BigDaddyS Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 hehe, Kekken je iz Pirana... Quote Link to comment
ksiMacro Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 Ce ti preko routerja DNS-ji ne delajo potem nekaj router blokira. Kater model routerja imas....to bi bil nujen podatek... Ker ponavadi ti pri routerju sam najde DNS-je, ko gres v AUTO config meni po trenutku ko ti izpise, da se ne more povezati na XBL! Quote Link to comment
Guest zane2707 Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 level1-fbr-1418tx ,1w,4l broadband router ,ta model routerja uporabljam ,modem pa imam terayon tj715x,kabelski internet Quote Link to comment
ksiMacro Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Ufff....to bo pa zanimivo.... Umm...se pravi, ko vkljucis navaden LAN kabel(iz xboxa) v router in pozenes XBL ne zazene, ker ne prepozna DNS-jev, right? Damn, ta router je full neobdelan na internetu tk, da bom malo poiskal zadeve in ti povedal kaj zmozgam.... :uke: Quote Link to comment
rizot Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Zijo! No jes mam pa tud probleme z xbox lajvom... mi ga nece nkukr povezat ... mam ga pa povezanga direkt iz modema brez rutarja... Pa sm ze neki sprobavu tko narest kt ste ze napisal, pa mi ga ni ratal .. skos mi to napise: A connection to a network device (DSL or a cable modem, router, wireless adapter or PC) ews not found. ... thx za odgovore Quote Link to comment
sebek1 Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Primarne, sekundarne dnsje si nastavo, če ga maš direktno iz modema morš tudi uporabniško ime in geslo nastavit? http://www.xbox.com/en-US/support/conne ... efault.htm To še dobro preberi! prvo pa tisto, kaj sem gori napiso preglej če si vse nastavo, enostavno s povezavo direktno preko modema ne bi smelo biti težžav. Quote Link to comment
rizot Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 PPPOE sn nastavu, DNS-je tud... pa se zmer nec .. mam pa oba kabla streight-throug in cross-over ... ka nj bi na enga od teh dveh delal ... razn ce ma ta siolov modm kake drugacne finte :annoyed: Quote Link to comment
Recommended Posts