Jump to content

[Xbox] xbox-live

Guest zane2707

Recommended Posts

Guest zane2707

lp.

kaj mi lahko kdo pomaga,da bi se priklopil na xbox-live !!!

kadar koli probam mi napise da ne najde moj DNS,tako da sem v dvomih da se da igrat xbox-live v slo.

hvala :bowdown:

Enak problem imel jst pred kakim letom ko sem rihtu lajv prek mrežne.

Sem imel kar zajebancije da se uspel vštimat. Morš pač sharat internet konekšn(to mislim da narediš na mrežni kamor je povezan modem, not sure anymore tho'), in pravilno nastavit vse nastavitve(ip, dns1 in dns2 ter gateway na xboxu; potem moraš naštimat ip in gateway na mrežni na katero imaš priklopljen xbox; mrežna na katero je povezan modem daš na auto-config). Zdej nekih podrobnosti se ne spomnim točno, vem pa da ti ne preostane nič drugega kot mal potrpljenja in igračkanja z nastavitvami, da zadevo usposobiš.

Aja, sam osebno se mi zdi da sem zrihtal problem na koncu z gateway konfiguracijo. Mnja, da bi se vsaj spomnil kaj sem imel naštimano(če bi še sedaj imel bi šel preprosto pogledat, sam žal nimam več). Lahko pa vsaj približno napišem kako bi lahko probal...recimo:

-xbox config:

-IP:192.168.0.3

-DNS1,2 dobiš pri ponudniku internetne storitve

-gateway:192.168.0.2

-NIC to XBOX config:

-IP:192.168.0.2(enako kot pri xboxu gateway)

-za gateway ne vem, probi prvo brez, če ne pa neki random udari, nekaj kar še nisi uporabil

Btw, kot je že Macro omenil je najlažja in najmanj boleča opcija da pač preprosto priklopiš modem direkt v xbox in zmagaš(naštimaš sam dns-e in že igraš). Pa ne pozabi: če imaš čipan xbox, pred priklopom na lajv defenitivno izklopit(upam da si seznanjen z temi rečmi kako in kaj, če ne raje vprašaj).

Guest zane2707

mam cip v xboxu,priklopljen sem preko routerja moram pa se povedat da sem totalni lajk kar se tice interneta in podobnih stvari,najraje bi najel nekoga in ga placal da mi pride to postelat,ce je kdo iz okolice pirana naj me poklice na 031-485-573

Ufff....to bo pa zanimivo.... :headscratch:

Umm...se pravi, ko vkljucis navaden LAN kabel(iz xboxa) v router in pozenes XBL ne zazene, ker ne prepozna DNS-jev, right?

Damn, ta router je full neobdelan na internetu tk, da bom malo poiskal zadeve in ti povedal kaj zmozgam.... :uke:

fs.pngMorbidMagic.png
  • 2 months later...

Zijo! No jes mam pa tud probleme z xbox lajvom... mi ga nece nkukr povezat ... mam ga pa povezanga direkt iz modema brez rutarja...

Pa sm ze neki sprobavu tko narest kt ste ze napisal, pa mi ga ni ratal ..

:x

skos mi to napise:

A connection to a network device (DSL or a cable modem, router, wireless adapter or PC) ews not found.

...

thx za odgovore