Skoči na vsebino

Identifikacija najbolj zagrizenih


Ozi

Trofeja? Dosežek? 100ka?  

11 glasov

  1. 1. Igra na 100%?

    • Redko
    • Odvisno od časa, ki sem ga namenil za preigravanje dotične igre
    • Odvisno od razvoja gameplaya (če me trofeje začnejo hecat v zdrav mozak raje neham)
    • Sploh ne
  2. 2. Kaj te pritegne - če sploh, v igri, da jo obrneš na 100%?

    • težavnost trofej (trofeje so del normalne zgodbe in težavnostne stopnje)
    • težavnost trofej (za trofeje se je treba nekoliko potrudit, max. 2 gamepleya)
    • težavnost trofej (trofeje so zaguljene in nerealno težke / za trofeje so min. 3 hodi)
    • naslov / franšiza igra (biggest fan ever, če ne obrnem na 100% nisem fan)
    • kinder surprise fenomen (za igro sem komaj slišal, ob igranju pa me je živega požrla)
    • popolnoma mi je vseeno, iger načeloma ne zaključujem na 100% (lahko se pa zgodi, če je gameplay tako zasnovan)
    • trud za 100ko se mi zdi totalen waste mojega časa
      0
  3. 3. Je od trofej odvisna odločitev o nakupu igre?

    • Sploh ne (s trofejami se ne ukvarjam)
    • Ne (trofeje so mi morda pomembne ampak o tem pred nakupom ne razmišljam)
    • Včasih (ne poznam naslova igre ampak deluje zanimio, zlasti štorija in preverim trofeje)
    • Pogosto (od igre pričakujem veliko in jo rad obrnem kot svoj žep, dosežki so dodana vrednost)
    • Absolutno (redko kupim igro za katero vem, da se ne bom poglabljal v % dokončanja)
      0


Priporočene objave

  • N7

Plac za vse tiste, ki redno alli občasno lovimo dosežke in nas na trenutke tistih 60 ali 70% preigrane igre meče iz mirnega spanca. Katere igre obrnemo na 100% in katere sploh ne? Kaj nas pritegne in kaj nam ubije vso voljo do igranja? Ter jasno vse igre o katerih bi radi posamezniki rekli kakšno gospodarno, da označimo še zadnji checkmark na naslov. 

:) 

ozi_SLO.png

Link to comment

Ko sem nabavil ps4, sem bil skoraj obseden s trofejami, potem pa me je počasi vse skupaj minilo. Ene so enostavno pretežke in si rečeš, da nima smisla zapravljat živcev in časa. Je pa res, da je tudi od igre vse odvisno. Pri določenih igrah trofeje padajo ena za drugo, takrat malo pavziram in si pogledam seznam trofej, potem vidim, ali se bo dalo na platino igrat ali ne. 

mnovak91147.png

Link to comment

Jaz tud nisem trofi hunter, ampak morem rečt, da sem vesel vsake trofeje. Če se mi pri keri igri odklene dosti trofej, pogledam še ostale zaklenjene trofeje in jih probam osvojit s pomočjo yt. Morem pa priznat, da so za moje pojme obvezne pri igrah, ker itak doda neki dodatni čar. Skoda samo za N, da se niso odločli za takšne pribolške pri igrah... 

 

In v prihodnosti upam na neko nagrado za osvojene platine, bodisi v kakem priznanju preko maila (nekatere že baje imajo) ali pa celo za kake dodatne bonbončke v sami igri..

Link to comment

Jaz tudi nisem tropy hunter za trofeje trenutno igram vse stare igre ki sem jih preletel na brzino in vse izi trofeje ki bi jih lahko dobil sem po lastni neumnosti nisem dobil se pa strinjam da so nekatere trofeje oz za platino dobit se kar moras posteno namucit sam pa si tudi pomagam s pomocjo yt v kolikor mi res ni jasno je pa fino ko preigram stare spile ko se spomnis kaksne misije kako si mucil ko v druge naredis is prve

Link to comment
  • N7

svoj čas (čas xboxa) sem bil prav ubrisan na trofeje, na trueachievements sem bil pečen. potem sem začel nabijat ps3 in prišel ne nathan drake z bolanimi trofejami. sploh je bil sistem trofej spočetka v primerjavi z dosežkip pri MSu popolnoma beden... potem pa sčasoma, sploh pri res dobrih titlih, me je spet zagrablo.

 

trenutno brišem wolfensteina. in moram rečt, da mi je zelo prikladen za nabiranje trofej, ni nekih zajebanih in bolanih v glavo, ko bi zabrisal konzolo čez okno, programerja pa za kravatelc nabutal...

:) 

ozi_SLO.png

Link to comment

Najhuje pa je, ko ti za platino manjka samo ena trofeja. Imam par takšnih. Ena je pri Mirrors Edge Catalyst, ko moraš vse "hitrostne izzive" narediti z oceno 3 zvezdice (To so za moje pojme najslabše možne trofeje). Gledal na YT najhitrejše poti, sam identično naredim pa vseeno sekundo ali 2 počasnejši od zahtevanega.

Druga taka igra pa je Mad Max. Igro sem dokončal s 100%. Igro praktično preigral kolikor jo je mogoče. Zmanjkal mi je le en in-game challenge (če se prav spomnem jih je vse skupaj bilo 100), katerega sem planiral narediti po končani kampanji. Na koncu pa ugotoviš, da za ta challenge rabiš posebno vrsto nasprotnikov, ki jih po končani kampanji praktično ni več. Veliko časa je potem sledilo na YT in googlu, iskanje glitchev, ki bi spawnali te nasprotnike, vendar na žalost ni nič delovalo od tega. Probal sem še enkrat od začetka igrat, pa me je po kaki uri vse skupaj minilo (Potrebno bi bilo opraviti vseh 100 challenge-ov še enkrat, kar je za okoli 30 ur igranja .... No thanks). 

mnovak91147.png

Link to comment
  • vrhovni

Včasih sem gledal tudi na trofeje a me je sčasoma minilo. Zadnji 2 igri kjer sem užival v platini sta bili Zombi in Killing Floor 2. Čeprav ta slednja in Hell on Earth difficulty je bla za znoret. Sploh ker sem igral tudi s 5 random osebami brez mica. Če Hans kot boss ne bi obtičal oz. zmrznil v boss fightu pri koncu le-tega bi še zdajle grindal platino... Ampak se da :)

Urejano od japanboy

10573384652.png

Link to comment
  • vrhovni

Jaz ponavadi takoj ob zagonu igre preverim na PS4 kakšne so trofeje, predvsem zaradi trofej, ki so vezane na izbrano težavnost v igri. Ko preigram igro nato odvisno od trofej, kako mi je bila igra všeč igra in kako sem s časom, polovim trofeje. Takšne hardcore, kot je že @TheRealDeal omenil v Mirror's Edge izpustim, ker so namesto challenga totalno zafrustrirajoče in mi je škoda časa zanje. Raje grem igrati drugo igro, kot pa da izgubljam čas s takšno trofejo.

Najhujši primeri so multiplayer trofeje. Na primer Eagle Flight (PS VR igra) ima trofejo Apex Predator, kjer bi naj pobil 1000 nasprotnikov v multiplayerju. Ali pa Well-Fed, kjer bi naj zmagal 200 tekem. Igra tako majhnega kalibra in takšne trofeje so totalni no-go zame. Ni čudno da so te trofeje krepko v ultra rare območju. :)

Na drugi strani so nato igre, kjer ti dobesedno podarijo trofeje. Na primer vse Telltale iger. :fiufiu: Pri teh spet ne igrajo trofeje nikakršne vloge, ker imaš na koncu občutek, da si jih nisi zaslužil. :tepen:

 

Dober primer implementacije trofej od AAA iger v zadnjem času mi je bil Horizon Zero Dawn. Preigraš igro kot ti paše in nato poloviš vse trofeje, brez da moraš ponovno iti skozi zgodbo. Kot drug primer, kjer je igra bolj linearna, mi je must-have level select opcija. Na primer tako kot ima Uncharted.

 

Mislim da je moja najtežje pridobljena trofeja The Flapmaster iz Goat Simulatorja. :D

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • Pred 9 meseci ...
  • Ozi odpel dotično debata

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.