Skoči na vsebino

Ekskluzivno:Beat Hazard


TriGGer

Priporočene objave

Imate radi epileptične napade, medtem ko s svojim plovilom po ritmu glasbe uničujete horde nasprotnikov? Potem je to igra za vas.

 

Čeprav gre v praksi za dokaj enostavno igro, je presenetljivo težko opisati Beat Hazard nekomu, ki je še ni igral. Najlažje bi jo bilo uvrstiti med Ikarugo in Geometry Wars, njeno glavno orožje pa je igralnost, ki jo vodi glasba - le-to je mogoče na različne načine uvoziti v igro. Naša glavna naloga je upravljati plovilo in uničevati nasprotnike, ki se iz vseh strani zlivajo na zaslon, njihovo število in moč naših projektilov pa sta predvsem odvisna od zvrsti oziroma tempa glasbe, ki si jo izberemo. Od glasbe je odvisno tudi bliskanje različnh svetlobnih elementov, kar v veliki meri poživi igro. Če se nam na primer zahoče počasne klasične glasbe, bo moč naših izstrelkov ter jakost bliskanja precej nižja, kot če bi izbrali hitro in glasno žaganje.

 

gpbeathazard1028.jpg

 

V pomoč pri doseganju čim večjega števila točk so nam 4 vrste power-upov: VOL (volume) nam zviša glasnost glasbe in s tem moč naših izstrelkov, POW (power) ima podoben učinek, oba skupaj pa naredita vaše plovilo osupljivo močno. Za hitrejše nabiranje točk je potrebno zbirati še množilce točk, za izhode iz težkih položajev pa lahko nekajkrat uporabimo tako imenovani Super Bomb, ki v trenutku uniči nasprotnike v naši bližini.

 

beathazard006.jpg

 

Točke, ki jih zberemo se nam seštevajo, s tem pa napredujemo skozi ranke, pri čemer nas igra ob vsakem prehodu na višji nivo nagradi na določen način. Ob dosegu zadnjega ranka tako odklenemo zadnji, četrti težavnostni nivo, ki obljublja še več epileptične akcije.
Igro je mogoče na Xboxu igrati sam ali v dvoje kooperativno na isti konzoli. Dosegljiva je v rubriki Indie Games, njena cena pa 400MSP. Prav tako je dosegljiva na spletnem servisu Steam.

 

[media]http://www.youtube.com/watch?v=ob8b3hSswu4


View full article

NitroBlast90.jpg

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.