Skoči na vsebino

Ekskluzivno:Nemi rampage s Turtle Beach Ear Force X41 Wireless, Dolby 7.1 Surround slušalkami!


Ozi

Priporočene objave

  • N7

V kolikor ste še eden izmed nesrečnikov, ki si nikakor ne morete dati duška z maksimalno nastavljenim potenciometrov svojega super-tr00per vseobsegajočega, zvočnega sistema, potem bo tale člančič kot nalašč za vaša ušesa.

 

V nadaljnjem besedilu vam bom nekoliko podrobneje in povsem subjektivno predstavil a-must-have, obvezni gađet, ki vam bo prijetno ogrel ušesa in dodobra prevetril sluhovodne kanale. Omenjeni članek se spravljam stipkati že dalj časa zato tudi ni ustreznih semi-profi fotk in sledi slinjenja na embalaži ob odpiranju le-te. Embalaže namreč že dolgo ni več, slina pa vam ob uporabi teh dovršenih naušnic, garantirano zastaja v grlu.

 

Izpostavimo torej v uvodu omenjeno, hendikepirano doživljanje vrhunske zvočne kulise zaradi vse pre-več motečih faktorjev iz okolja, ki nam to izkušnjo praktično onemogočajo. Veliko mandeljcev nas je npr. že postalo fotrov. Čas za preigravanje iger se nezadržno oddaljuje v pozne večerne, če ne že kar nočne ure. Najprej je potrebno otročad pospremiti v njihov domišljijski svet, šele nato se lahko posvetimo svojemu. Seveda je med polčasom potrebno zagotoviti tudi sladkih 10 sekund obiska zvezdolandije svoje boljše polovice.

 

In tako nam naposled vendarle uspe pripravit teren, ko bomo lahko spet nemoteno potonili v svoj domišljijski svet grozne golazni in super mutiranih virusov. Ko bomo s tresočo ročico potisnili najnovejšo epizodo neskočne epske zgodbe o junaku, ki rešuje celotni univerzum pred večno pogubo. To očitno spokojnost, ta nežen mehurček, ki nas obdaja sredi dnevne sobe le še zvočno izoliramo in naslednjih nekaj ur se bo cel svet vrtel okoli fotra na kavču

 

Verjamem, da se v zgornjem scenariju prepozna marsikdo. Pa ne le taki, ki že imate pamže temveč tudi taki, ki jih še nimate pa vendar so vaše okoliščine še manj znosne (je to sploh mogoče!?). V ta namen so nam proizvajalci zvočne opreme že davno tega ponudili posebne naušnike, katerih prvotni namen je izolacija hrupa iz okolja in poudarek želenega komunikacijskega kanala. In kaj potem nabijam in jamram, če pa slušalke dobimo priložene že poleg skoraj vsake zvok-oddajajoče šatulje v vsaki še tako zahojeni štacuni?

 

Dragi moji, vrnimo se nekaj odstavkov višje; izpostavimo vrhunsko zvočno kuliso. Na kaj pomislimo?
Srhljivo hruljneje in zavijanje Alana Wakea? Njegovo sopihanje in goltanje sline med tem, ko jo cvre po dolgem in po čez, čez zaklete hoste!?Atomske, bobnič-parajoče granatne explozije iz CoD franšize? Morda pomislite na zvok 12 valjnika in sčemenje tičev med nogami v seriji GT, ko nam pri 250km/h v ovinku andrenalin zabije kri v očesne vene?!

 

... Sedaj pomislite na svoje zvočnike.
Nekateri jih imate, jadne, stare, z okvarjenim napajalnikom, ki brnijo, cvilijo in hreščijo. Spet drugi jih imate nove, šajnajoče, taužentevrov vredne, take ta prave - audiofilske. Pa jih ne morete navit niti na četrt moči. In tretji jih morda sploh nimate; nimate prostora, se vam zdi trapasto ali pa vam dol visi za zvočno kuliso in vam je vseeno, ker imate špil na mute (bog vam pomagaj).

 

Vsi imamo namreč vsaj občasno nekaj skupnega; izgubljene zvočne efekte in detajle katerim razvijalci posvečajo vsaj toliko pozornosti (velikokrat celo več), kot na primer grafičnim teksturam.
Čas je, da temu rečemo konec in si nadenemo slušalke, ob katerih boste po prvih minutah imeli občutek, da ste bili vsa ta leta gluhi!

 

To so Turtle Beach Ear Force X41, Dolby s 7.1 prostorskih zvokom. Holišit! Dolg naziv = marketinška fora!?

 

ccs-755-14477631303_thumb.jpg

podrobnosti 1/2


 

ccs-755-144776313038_thumb.jpg

podrobnosti 2/2


 


Ne. Slušalke so na trgu že dovolj dolgo, da ne bi odkrival tople vode. Dejstvo je, da so ene naj-boljših, po mojem mnenju najboljše. O tem več kasneje. Zakaj ravno Turtle Beach Ear Force X41 in ne katere koli druge Turtle Beach? Ali katerega koli drugega proizvajalca?

 

Ob iskanju rešitve svojega problema sem imel v mislih tri odločujoče faktorje, za katere sem potreboval konkretno rešitev.
1. faktor je kompatibilnost. V času nakupa sem imel še obe konzoli, X360 in PS3, ki pa recimo nimata enakih tehnologij prenosa dvosmernega zvoka za popolno zvočno integracijo - v mislih imam mikrofon.
2. faktor je kvaliteta in ker na samo ceno nisem bil tako pozoren kot na kvaliteto je odgovor na dlani. Pri tovrstnihi gađetih je na žalost, najdražje tudi (velikokrat) najboljše.
3. faktor je uporabnost in praktičnost.

 

Glede kompatibilnosti ne bi izgubljal preveč besed saj so pri Turtle Beach pripravili prirejeno različico modela, ki nosi oznako Ear Force X41/PBT. To pomeni, da poleg dobite tudi Bluetooth vmesnik/slušalko, da zadeva postane polno operativna tudi za PS3 uporabnike. Stare oznake očitno ne veljajo več! Na posodobljeni spletni strani lahko med arzanlom dodatkov inr rezervnih delov, po novem najdete tudi namenski adapter, ki ponuja PS3 podporo. Prvotni model Ear Force X41 je bil namreč posebnej namenjen igričarjem MS X360 konzole. Uporabljali smo jih sicer lahko tudi drugod a zgolj s funkcijo enosmernega zvoka; mikrofon je bil drugod neuporaben. Zakaj sem se potem kljub temu odločil za Ear Force X41 in bil prikrašjan za PSN Čvek izkušnjo? Več o tem nekoliko kasneje, ko bom namenil nekaj besed praktičnosti in uporabnosti slušalk.

 

ccs-755-144776313054_thumb.jpg

bass in volume knofa

 

 

ccs-755-144776313062_thumb.jpg

xbox live mic vhod

 

 

Ko si na lovu za tovrstnimi napravami in ko daješ prednost pred ceno kvaliteti, se vsaj pri specifičnih izdelkih, ponudba zelo strne. Vrhunskih slušalk, ustrezno tehnično prirejenih prav za konzolarje ni veliko. Takih, ki se povrhu vsega kitijo še z vrhunsko tehnologijo Dolby in pravim prostorskim zvokom ter z optičnimi priključki je pa še toliko manj. Ko pa sem še do konca zatežil in napovedal smrt kablovju, sem stopil v prazno jamo. Dobesedno.

 

Na koncu sem se odločal med modeloma Turtle Beach Ear Force in Tritton AXPro. Oba modela sta tako po uporabniški izkušnji (kvaliteta zvoka) kot cenovnemu razredu zelo primerljiva. Sploh nad slednjimi sem bil sprva tako narajcan, da je bila žena ves teden vesela. Na prve vtise je nedvomno vplivalo tudi široko razpravljanje o slušalkah, na nekem drugem znanemu slovenskemu spletišču; Tritton AXPro so namreč praktično kreirene prav za PS3. So nedvomno vrhunski izdelek, ki je bil svojčas tako razprodan, da si nanj čakal tudi po več tednov. Kot zagrizen PS3jaš sem takrat zadeve gledal z drugega zornega kota a kljub vsemu mi nekaj ni dalo miru.

 

Praktičnost! Ta je pri Tritton AXPro za moje pojme izjemno slaba. Pa ne zato, ker slušalke niso brezžične, kar samo po sebi niti ni problem. Velik minus jim ne pripišem zaradi kabla ampak zaradi kabelnov! Tritton AXPro imajo zunanji vmesnik, ki deluje kot komanda s katerimi lahko upravljaš glasnost ipd. Iz tega vozliča ven gre čudo enih kablov in čeprav je njihova prednost ravno dolžina, je to tudi njihovo prekletstvo. Spomnite se na moje prve odstavke o smrkavcih in smrkuljah. Mejhnih, spotikajočih se in vlečenja-raznoraznih-kablov željnih. NotGood! V kolikor pa bolestno zapneš za idejo, da ti bo vsak kabel pobral kilo regeneriranih živcev pa Tritton AXPro kot dokončna izbira odpadejo na celi črti! 5 metrov kabla pomeni prej ali slej Gordijski vozel.

 

ccs-755-14477631307_thumb.jpg

Tritton cable hell 1/2


 


Jasno, kabli ne motijo vedno. Sam bi, če bi le mogel povsod potegnil npr. UTP kabel in ubil vsa WLAN jajca ampak žal tako ne gre. Nekaj podobnega je s slušalkami. Nekega dne, ko bom nabavil pregrešno drago sedežno garnituro z univerzalnimi I/O vmesniki direkt iz naslanjača, bo pogled na svet kablov prijetnejši. Do takrat se bom izognil potencialnim obiskom na urgenci, predvsem svojih najmlajših.

 

ccs-755-144776313077_thumb.jpg

Tritton cable hell 2/2


 


Kabli so bili torej odločilni faktor zakaj se nisem odločil za Tritton AXPro, čeprav sem si vzel tudi toliko časa, da sem nekoliko raziskal tudi število reklamacij oziroma pritožb na izdelek. Tudi tu so bili moji občutki mešani, saj je bilo po spletu kar nekaj negodovanja na račun kvalitete izdelave, zlasti posamični zvočniki znotraj slušalk naj bi precej frekventno odpovedovali. Iz tega stališča je potem smotrno upoštevati tudi morebitno reklamiranje izdelka in ker gre za še eno izmed mnogih eksotik, ki pri nas nimajo dilerčka kaj šele pooblaščenega prodajalca je priokus zopet slab; tak, mal' po dreku...

 

Kaj pa uporabnost Turtle Beach Ear Force X41? Od tu dalje sami superlativi. Kvaliteta izdelave je prenenetljivo visoka, ne glede na dejstvo, da reč spada v visoki cenovni razred. Saj kot vemo, nas obdaja vse preveč precenjene pofl robe s katastrofalno kvaliteto izdelave. Turtle Beach Ear Force X41 se lahko mirno pohvalijo s kvaliteto, kar se opazi že na oko. Konkretna bera privijačenih delov (in ne lepljeno-prešanih) skupaj s čvrsto pošitim in kvalitetnim usnjem vzbujata zaupanje v material na dolgi rok. Blazinice so mrežaste in že na otip delujejo čvrste in zelo higienične. Osebno se mi tudi po nekaj urnem nabijanju uhlji ne spotijo, srbečice pa od kar uporabljam te naušnike ne poznam več.

 

ccs-755-144776313116_thumb.jpg

fantastične blazinice, zračne in lahkotne



 

ccs-755-144776313126_thumb.jpg

vse kontrole na dosegu dlani

 

 

ccs-755-144776313106_thumb.jpg

mrežica, ki se ne osmradi


 


ccs-755-144776313096_thumb.jpg

kvaliteta izdelave s preciznim spojenjem


 


ccs-755-144776313046_thumb.jpg

lepe, kompaktne in delno usnjene


 


Za primer kako resnično udobni in kvalitetni so slušniki, naj omenim prigodico, ki se mi je pripetila nekega mračnega večera, ko sem se prepuščal grozi in terorju Alana Wakea. Po prejetem klicu narave sem špil potisnil v pavza mode in mirno nadaljeval tja kamor gre še cesar sam...
... ko me nenadoma zmrazi in fašem purjo kolt vse do zatilja!

 

Predstavljajte si scenarij:
Doma. Mrtva tišina. Smrkavci spijo. Žena spi. Igrate hud temačen špil. Igrate ga že nekaj ur. Tečni ste, ker morate iti scat. A tečnoba je hipoma mimo, saj ste na pol poti po hodniku stanovanja z levo možgansko sfero že nazaj v špilu. Fiziološke potrebe opravljate podzavestno. Rutinirano...
... Nenadoma zaslišite neeeežeeen in srhljiiiiv šepet, ki se meša z občutki groze in pritajene tišine. Karkoli že držite v roki vam sunkovit krč izbije iz rok. OMFG!!!

 

ccs-755-144776313133_thumb.jpg



indikator delovanja




WTF? WHAT HAPPEN'D?
Priznam, živ sem se posral. Zakwaj?
Preprosto. Dokler se nisem v istem trenutku groze uzrl v ogledalo nisem niti porajtal huronskega avdio centra, ki ga že ves čas nosim na glavi. In čeprav sem dal špil na pavzo oziroma ohranjevalnik, igra ne frizne na mute ampak se leno odvija v pripravljenem načinu dalje. Zvočna kulisa pa skoraj potihne. Skoraj

 

ccs-755-144776313088_thumb.jpg

konkretna gmota, ki pa se ne občuti prav dosti in čudovito usnje

 


ccs-755-144776313141_thumb.jpg
top usnje 1/2



ccs-755-144776313149_thumb.jpg
top usnje 2/2



A potrebno je priznati, da slušalkam na vsake toliko vskoči interferenca. Se pravi motnja signala drugih brezžičnih naprav. Dandanes to ni nič novega in čeprav se Turtle Beach Ear Force X41 ponašajo z digitalnih sprejemnikom, žal tudi ta ni povsem imun na gost promet v svojem frekvenčnem pasu. A motnje so redkost, nanje pa seveda vpliva tudi postavitev bazne postaje. Kot je razvidno iz slik sam nimam ravno posrečene postavitve saj bazna postaja domuje v kotu, kjer se signalom nabolj fuzlja. Za nameček pa imam v neposredni bližini še klasične, stereo brezžične slušalke. Mimogrede, gre za dodatno uporabnost in velik plus slušalkam; na analognem izhodu, ki ga premorejo mi domujejo prej omenjene Philipsove slušalke. Oba kompleta uporabljava z ženo, kadar si zaželiva gledanja filma "od blizu". Kdo si lasti krono nima niti smisla poudarjat!

 

ccs-755-144776313185_thumb.jpg

analogni izhod, pametno izkoriščen

 

 

Slušalkam Turtle Beach Ear Force X41 bi sicer lahko zameril dejstvo, da ne ponujajo polnjenja akumulatorjev (baterij). Čeprav bi bilo, glede na celotni dizajn bazne postaje, to težje izvedljivo - bi bilo izvedljivo. Pa vendar, menjava 2x AAA baterij na vsake dva do tri tedne ali celo mesec dni me ne moti. Velikorat zdržijo še dlje, ker pač ni časa za igranje. Za moje pojme je avtonomija baterij zelo dolga in kot taka sprejemljiva.

 

ccs-755-144776313175_thumb.jpg

za delovanje potrebujejo 2x AAA bateriji

 

ccs-755-144776313166_thumb.jpgbazna postaja

 


Sam sem slušalke nabavil preko spleta iz tujine. Takratna dobava je bila po Evropi zelo omejena medtem, ko jih v Sloveniji ni bilo mogoče najti. Kako je dandanes z dobavo se imamo zahvaliti izključno odličnim fantom pri našem sponzorju!
ccs-755-144776313194_thumb.jpg

zlat KSi pokrovitelj


 


Ni kaj fantje imajo res dober posluh za prave gejming geđete. In cena? Prilbižno 180€ je za izdelek takega kova razumljiva in sprejemljiva vrednost! Ni mi žal niti centa.

ccs-755-144776313158_thumb.jpg
kolekcija


View full article

ozi_SLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.