Skoči na vsebino

Ekskluzivno:[Multi] Test Drive Unlimited 2


TriGGer

Priporočene objave

Se lahko Atarijeva eksotična dirkačina reši porodnih težav in zasije v vsem svojem sijaju?

 

Razvijalec: Eden Games
Založnik: Atari
Datum izida: 11. 2. 2011 (EU)

 

Test Drive Unlimited 2 je bil najavljen lansko pomlad – na krilih svojega predhodnika, ki je požel nemalo pozitivnih kritik so nam razvijalci pri Eden Games obljubljali igro, ki naj bi šla še stopničko višje. En prestavljen izid in skoraj leto kasneje je igra končno na policah. Poglejmo, če jim je uspelo držati svoje obljube.
[PRBREAK][/PRBREAK]
Mlad, lep in bogat
O vsem tem sanja naš lik, medtem ko dan za dnem v garažo hotela vozi parkirat avtomobile gostov. Sreča se mu nasmehne, ko nekega dne dostavi avto mladi dami, ki je hkrati tudi hčerka lastnika hotela in voditeljica dirkaške TV oddaje, v kateri je na voljo še eno prosto mesto. Stvari hitro stečejo in nekaj telefonskih klicev kasneje že imamo svoj avto ter naše prvo domovanje. Od tukaj naprej so nam vrata na strežaj odprta in čeprav igra ne vsebuje močne zgodbe, je pred nami svet, poln novih odkritij.

 

ccs-717-144776313254_thumb.jpg

Avtomobili, hiše, obleke
Glavni cilj igre – seveda poleg zmagovanja na prej omenjenih dirkah – je izpolnjevanje štirih glavnih kriterijev, po katerih napredujemo:

  • Competition, kjer točke zbiramo s tekmovanjem bodisi proti računalniku ali drugim igralcem preko spleta
  • Collection oziroma zbiranje vseh mogočih zadev – od avtomobilov do hiš in pohištva, oblek, frizur in drugih stvari
  • Discovery, gre za odkrivanje cest ter zbiranje skritih avtomobilov in fotografij ter
  • Social, ki meri raven naše udeleženosti v večigralskem načinu igre.


V vsakem izmed štirih kriterijev lahko dosežemo 15. nivo, vsi skupaj pa se seštevajo v glavno lestvico, ki kaže naš skupni napredek. Če nameravate zbrati in dokončati vse, kar igra ponuja bodite pripravljeni vanjo vložiti ogromno časa, saj ogromna mapa skupaj z zabavnimi načini igranja in množico skritih dobrot poskrbi, da boste za volanom presedeli ure in ure.

Mapa je ogromna
Igra se sicer začne na španski Ibizi, a igralec kaj hitro dobi priložnost obiska še drugega otoka - vrača se namreč havajski Oahu. Oba nam ponujata na stotine kilometrov cest, ki so tokrat razdeljene na asfaltne in makadamske oziroma gozdne ceste. Če nam ceste nasploh niso všeč pa se lahko podamo kar naravnost skozi gozd, a v tem primeru je priporočena uporaba večjih terenskih vozil. Tudi teren sam je precej razgiban, voziti je mogoče tako po obalnih avtocestah kot po ozkih hribovitih prelazih, k raznolikosti pa dodaja tudi menjavanje dneva in noči ter različni vremenski efekti.

Eksotika na štirih kolesih
Izbor vozil je tudi tokrat pester, čeprav s skupaj okoli 100 vozili igra ne spada ravno v vrh ponudbe. Sedemo lahko za volan večine izmed najhitrejših in najbolj prepoznavnih avtomobilov na svetu, med katere spadajo Bugatti Veyroni, Pagani Zonde, cel kup Ferrarijev ter ameriških mišičnjakov iz različnih časovnih obdobij, seznam pa dopolnijo še ostale znamke iz Nemčije, Britanije, Japonske in drugod. Na žalost pa nekaj priljubljenih znamk manjka, izpostavimo lahko Lamborghini in BMW, Porsche pa se v igri predstavlja pod znanim predelovalskim logotipom RUF. Za razliko od prvega dela manjkajo tudi motocikli.
Kljub vsemu je med avtomobili mogoče zaslediti precejšnje razlike in poskrbljeno je tako za tiste, ki radi drvijo po avtocestah kot za tiste, ki radi v miru in z užitkom raziskujejo okolico. Če ste ljubitelj avtomobilov in vožnje boste v igri zagotovo z lahkoto našli svojega favorita, naj bo to poskočen superšportnik ali velika zverina za vožnjo po brezpotjih.
ccs-717-144776313263_thumb.jpg

Porodne težave in drugi problemi
Na žalost so imeli pri Eden Games obilico težav ob izidu igre – uporabniki so poročali o neodzivnosti v login zaslonu, težavah pri shranjevanju igre in drugih hroščih, še vedno pa zaradi nestabilnosti omrežja velike preglavice povzroča večigralski del igre. Razvijalci medtem že zbirajo podatke o napakah in se jih trudijo odpraviti.
Tudi sama igra pa ni brez napak. Grafična podoba in občasni padci frameratea ji dajeta velik minus, ki bi zagotovo lahko bil popravljen, če ne celo odpravljen. Glasovi likov in njihove animacije so zelo monotone in ponavljajoče, isto pa velja za radio, ki z le dvema kratkima programoma, ki obsegata predvsem elektronsko glasbo večino časa ostane ugasnjen. Slabo podobo dajejo tudi trgovine z oblačili, frizerski saloni in druge podobne stavbe, ki so od znotraj videti popolnoma enako, malenkost se spreminja le ponudba.

Končna slika
Test Drive Unlimited 2 je v svojem bistvu zelo dobra igra, ki se je ljubitelji avtomobilov ne bi smeli odreči. Navdušuje predvsem z velikostjo in razgibanostjo mape, naborom eksotičnih vozil ter zanimivim večigralstvom. Po drugi strani pa so težave ob izidu, slabša grafična podoba in druge manjše napake poskrbele za slab glas med igračarsko skupnostjo. Slab glas, ki si ga igra po mojem mnenju ne zasluži, saj nam lahko ponudi precej več, kot je vidno na prvi pogled. Hkrati pa menim, da zaradi tehničnih težav še ni dosegla vsega svojega potenciala – na to bomo morali še nekaj dni počakati.


View full article

NitroBlast90.jpg

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.