Skoči na vsebino

Ekskluzivno:[Android, iOS] Fruit Ninja opis


_tweety

Priporočene objave

attachment.php?attachmentid=1521&d=1330721642&stc=1

 

Po družinskem kosilcu, ko vsi zadovoljni pademo v razne debate, se moj dragi odloči v roke vzeti telefon in začne tipkati po enkranu. Ker se mi zdi pomembno, da ob raznih debatah sodeluje tudi on, ga seveda nahrulim, da naj telefon odloži ali pa ga bom jaz ... Takrat me pogleda, se mi nasmehne in reče: »Dej, sam poglej ta špil ... to je lih neki zate!«. Vsa zatežena grem do njega, pogledam, kaj igra, in vidim sadeže, ki letijo po ekranu, on pa se jih (dokaj) neuspešno trudi razrezati, preden padejo v luknjo, in se ob tem izogiba bombam, ki vmes skačejo na ekran. Seveda je totalno nesposoben, zato mu izpulim telefon, družinski problemi in debate pa so takrat že pozabljene. Tudi grdega pogleda tašče ne opazim. Usedem se na kavč in zabava se prične.
[PRBREAK][/PRBREAK]

attachment.php?attachmentid=1523&d=1330721648&stc=1

 

Igra se imenuje Fruit Ninja in je tako zasvojljiva, da ne moreš odigrati le ene »partije«. Kaj torej Fruit Ninja sploh je? Je dokaj preprosta akcijada - sadeži »skačejo« na ekran, igralci pa s prstom razrežejo sadež tako, da pač potegnejo prst čez sadež. Zveni preprosto, a ne? Za začetek se ti na ekranu pojavi le po en sadež naenkrat, vendar se igra stopnjuje in po ekranu ti kar naenkrat mrgoli sadežev, ki se jih histerično trudiš prerezati, preden ti zgrmijo v luknjo – ko se ti to pripeti le trikrat, se ti na zaslonu pokažeta tisti dve, gejmerjem po vsem svetu nepriljubljeni in moreči besedi: »Game Over«. Crkot. Da pa zadeva ne bi postala prelahka in preveč enolična, so avtorji osnovni princip nadgradili še z letečimi bombami, ki se zahrbtno izstrelijo med sadje in nas dokončno fentajo že ob samo enem bežnem dotiku. Poanta igre je pridobiti čim več točk (doh!), bonuse pa dobivaš tudi, če uspeš v enem zamahu prerezati tri ali več sadežev.

 

attachment.php?attachmentid=1522&d=1330721645&stc=1

 

Na voljo so trije igralni načini – klasični, arkadni in Zen. Klasični način smo že opisali, v Zen načinu imaš na voljo devetdeset sekund, da razrežeš kar se da veliko sadja, ne da bi se sekiral zaradi bomb, saj jih v tem primerno poimenovanem načinu ni. Arkadni način je prav tako časovno omejen: igralcem je na voljo ena minuta, vendar tudi tu igranje otežujejo bombe, ki igre za razliko od klasičnega načina ne zaključijo, ampak le odbijejo deset težko pridobljenih točk. Dodatno so igralcem v arkadnem načinu v pomoč tri posebne banance, ki za nekaj sekund upočasnijo padanje sadežev, podvojijo v tistem času pridobljene točke ali pa sprožijo huronski »frenzy« nalet sadja, kjer lahko naberemo ogromne količine točk.

 

Grafično in zvočno je Fruit Ninja sicer dokaj preprosta, a prikupna zadevščina. Ko razsekaš sadje, se realistično razleti na pol in obenem poškropi ozadje s svojim sokom. Potegi po ekranu za seboj puščajo barvite sledi, ki začrtajo pot vaši navidezni katani. V kombinaciji s simpatičnimi špljoci ob uničevanju sadja, nevsiljivim čivkanjem ptičev in žuborenjem vodice v ozadju ter preprosto melodijo v menijih je to (vsaj zame) en izmed bolj simpatičnih in zasvojljivih špilov.

 

Ko igro enkrat preizkusiš, je precej verjetno, da le ena igra ne bo dovolj. Naslednjič se boste trudili izboljšati prejšnji rekord ... pa še enkrat ... samo še tole ... in to toliko časa, da vam bo zmanjkalo baterije.

 

Na voljo je na Androidu (zastonjska verzija z oglasi ali plačljiva za 0.89€ brez), iPadu in iPhoneu ter celo na Facebooku in Kinectu. Na iPadu je na voljo tudi večigralska različica.


View full article

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.