Skoči na vsebino

Ekskluzivno:[X360] Nyko Zoom leča za Kinect


Ozi

Priporočene objave

  • N7

Biti omejen z življenjskim prostorom je sila neugodna reč. Vsakdo, ki je začel z nesrebrnožlicoizriti se tega zaveda. Kasneje si ustvarjamo nove življenjske pogoje (ali jih poverbamo) in tako prosperiramo dalje. [PRBREAK][/PRBREAK] n tako naprej. Dokler nimamo ogromne american-stlye bajturine, kjer v danem trenutku ne veste kje ste pozabili ženo, en mulac ima na podstrehi svoj pr0n atelje, drug pa v kleti hard rock band. Ni važno, samo da je plac za konzolo, fotrov vele fotelj in dovolj placa za miganje vaše milf ritke pred zaslonom s pomočjo kinect like igralnih dodatkov.

 

ccs-755-14477631726_thumb.jpg

 

No, veliko nas je bolj skromnih (razen milf ritk) in smo pristali v blokovskih naseljih s povprečno velikimi nekaj sobnimi stanovanji. Življenjski prostor kljub vsemu kot se šika a hem... za razmetavanje po dnevni sobi? Tega prostora je vendarle nekoliko manj.

 

Prva izkušnja s Kinect senzorjem je bila zame osebno naravnost odlična. A vsa odličnost je kaj kmalu prerasla v frustrirano motoriko najnaprednejših gibov za izogib oblazinjemenu pohištvu ali še huje, ostrokotnim komodam in mizicam. Bejž pa kolena! Tako mi je že pred časom v oči padel še eden izmed bolj ali manj posrečenih intuitivnih gađetov, tokrat Nykov Zoom Lens. Gre za preprost koncept: na svoj Kinect senzor nataknete kratkovidne špegle in leče pričarajo (po uradnih karakteristikah) do 40% MANJ zahtevane razmetovalne površine. Yay! Pa je temu res tako? Pa še kako!

 

Izdelek služi svojemu namenu, kar sem precej kleno ponazoril na svoji dnevni sobi (klubska mizica se pri tem umakne jasno, ker taka mofo ninđa po lastni bajti pač nisem):
- modre linije označujejo razmetavalno površino v skupni izmeri skoraj 5. kvadratov
- rdeča vertikalna linija označuje razpolovljen prostor po kalibracija Kinect senzorja (za 2 igralca je primerna izključno zadnja polovica)
- rdeče črtkane linije označujejo praktično rabo prostora pri igranju 2 igralcev (tu se kolena zadevajo v obrobne elemente, v igri v dvoje ženo ne-namerno šlatam ob menjavanju položajev, etc)
Ob teh pogojih je igra, dasiravno se morda sliši zabavno, dokaj mučna in postane prenaporna. Ob nataknjeni leči pa je slika precej bolj ugodna:
- zelena vertikalna linija označuje razpolovljen prostor in 2 igralcema omogoča občutno več maneverskega prostora
- zelene črtkane linije pa označujejo enako, prej omenjeno praktično rabo prostora za 2 igralca

 

ccs-755-144776317216_thumb.jpg

 

Razlika je kakopak očitna. Pa vendar, ni ravno vse zlato kar se sveti, ane? S kratkovidnostjo leče pride do precejšnjega popačenja prostora. To se odraža zlasti pri kalibraciji prostora. Če imate v dnevnem prostoru elemente, ki so nekoliko širši je oddaljenost senzorja od tal ključnega pomena. Višja je, bolje je. V nasprotnem se diagonale (tla-strop) senzorju tako sfižijo, da jih enostavno več ne loči. V mojem primeru sva se s senzorjem huronsko namatrala, da je slednji pogruntal kje so moja tla in kasneje kje je višina moje glave. Pri zelo dinamičnih igrah, kjer je skakanja precej (npr. UFC Personal Trainer) in celo ležanja pa so omenjene težave še toliko večje. Težave pa se pojavijo kljub večkratni kalibraciji. Po obsežnejšemu testiranju različnih postavitev sem prišel do zaključka, da Kinect senzorju, dodatna leča odvzema precej svetlobe. To je krasno ponazorjeno na silhueti, kjer lahko spremljamo svojo IR podobo; z nadevano lečo je podoba zelo borna, ob slabši svetlobi je lahko tudi ni, senzorju se sfuzla in za normalno delovanje je potrebno resetiranje konzole (senzorja) z ali brez leče.

 

Pod črto, Nyko Zoom Lens leča svojo nalogo opravi več kot zadovoljivo a nošenje dodatne maske terja svoj davek, ki se v praksi lahko izkaže za cel izziv. Moje mnenje o izdelavi Zoom Lene leče je dobro, bolj menim, da je težava v šibkejših senzorjih Kinecta, ki enostavno ni prilagojen za dodatne svetlobne ovire.

 

Pripomoček nedvomno priporočam vsem tistim, ki bi se kljub prostorski stiski želeli pozabavati s Kinectom, bodisi sami, še raje pa v dvoje.

 

YEY:
- funkcija kratkovidnosti svoje delo opravi odlično
- kompaktnost izdelave in čvrsto prileganje na Kinect senzor
- ne ravno draga reč

NEY:
- odžiranje svetlobe senzorju
- posledično mučno kalibriranje senzorja
- kakšen EUR ceneje bi tudi šlo

 

ZA ŠPIL-FEHTARJE:
- nakup preko Ebaya, neposredno iz dežele vseh Čajank po ceni dobrih 19 EUR
- in nekoliko bolj ziher nakup, preko naših sponzorjev za dodatnih 20 EUR več


View full article

ozi_SLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.