Skoči na vsebino

Ekskluzivno:Rain [OPIS]


matej1990

Priporočene objave

  • vrhovni

Dež, samo ime igre že pove, da bo dež imel izjemno pomembno vlogo, z njim pa pridejo posledično še luže, blato in zmočene silhuete. Vse našteto je uporabljeno kot glavni koncept igre in ker igro razvijajo Japonci, so dodali v zgodbo še kanček misterioznosti: pošasti, ki silijo v hitro odzivanje, naredijo uganke še zanimivejše in ga (dež) dodobra izkoristijo.
[PRBREAK][/PRBREAK]
ccs-803-144776320545_thumb.jpg

>http://youtu.be/FxlU8BoC-Is

 

Ob igranju igre dobiš občutek, da so igro izdelali Francozi, saj popolnoma vse kaže v to smer: v glasbi je močno uporabljena harmonika s tipično francosko noto, mesto pa močno spominja na Pariz, z ozkimi tlakovanimi ulicami, polnimi lokalov s kavico in francoskimi rogljički. Začuda igro razvijajo kreativne duše iz PlayStation C.A.M.P, ki so izdali že Tokyo Jungle in Echochrome in izvirajo iz Japonske.

 

>http://youtu.be/RS0mpDh5aO4

 

Z veseljem lahko potrdim, da je tole res še ena izmed "drugačnih" iger, ki jih Sony pridno zbira v svoji zbirki (Flower, Journey, The Unfinished Swan ...). Igra je lahka za možgane in ponudi sprostitev in umik od vseh vedno istih, v večini že kar generičnih streljačin in vozačin.

 

>http://youtu.be/FvgadIxmPqk

 

Rain is the story of an invisible world revealed by falling rain, and the lost creatures that come alive when the clouds roll in. This unique game casts you as a little boy who finds himself lost. He saw a little girl’s silhouette outside in the downpour, but when he went out to find her, he became invisible like her. Now, he must make his way through this world, and since players can only see the character when rain falls on him.

 

Zgodba je misteriozna in zelo zasanjana. Žal jo zlahka premaga mehanika igranja in odlične uganke. Igra je dolga približno štiri ure in zajema osem poglavij. Zadnji dve poglavji sta namenjeni zgodbi, uganke se izgubijo in vsaj zame igra v teh dveh zadnjih poglavjih izgubi svoj čar, ki je prej navduševal. Škoda.

 

ccs-803-144776320561_thumb.jpg

 

Glasba je, kapo dol, zelo dobra! Odlično spremlja dogodke v igri: ob sprehajanju skozi mesto je umirjena, takoj ko se pojavijo pošasti pa začne z globljimi zvoki, ki te takoj opozorijo na nevarnost. Brez dobre glasbe bi bila igra popolnoma pusta in nezanimiva zaradi svoje preprostosti.

 

>http://youtu.be/97mAKGuQnaI

 

Lokacije dogajanja so zelo pestre, večinoma pa se dogaja na mestni ulici: cerkev, tovarna, cirkus, most, hiše, sanje (:headscratch:) ...

 

ccs-803-14477632057_thumb.jpg

 

Motilo me je le, da je v igri polno slepih ulic, ki jih odkrivaš šele z raziskovanjem in posledično v njih pričakuješ, da boš kaj našel, pa temu žal ni tako. No, vsaj v prvem preigranju ne. Ob drugem preigravanju se odklenejo "spomini", ki jih lahko iščeš. Bolje bi bilo, če bi bili na voljo že od začetka. Teh je kar 24 skozi celotno igro. Žal je zame igra po prvem preigranju izgubila svoj čar in se je nisem odločil preigrati še enkrat. Pač težko te neka stvar pritegne dvakrat.

 

>http://youtu.be/lt24IuT1Pag

 

Občasno ima igra težave s kamero. Včasih je preklapljanje med kamerami prehitro in komaj slediš svojemu liku, spet včasih je prepočasno. Tudi menjavanje položaja lika med preklapljanjem je ekstremno: enkrat je lik v levem spodnjem kotu, naslednji moment pa v desnem zgornjem. Morda se ne sliši hudo, ampak ob bežanju pred pošastjo je lahko usodno.

 

ccs-803-144776320605_thumb.jpg

 

Tudi umetna pamet deklice bi lahko bila boljša. Njeni odzivi so izredno počasni in kar naprej sem jo moral čakati, da sva opravila naloge, ki zahtevajo oba lika. Zaradi slabše pameti in ugank, kjer sta potrebna dva lika, igra od tretjega poglavja naprej kar kliče po co-op igranju, a je bilo žal izpuščeno. :(

 

Morda se bo komu igra zdela malo depresivna zaradi vseh teh temnih barv in izredno malo svetlobe. Poudarek je na dežju in temu primerne so barve (temne), je pa potrebno igro preigrati do konca, da ji lahko kaj takšnega očitate. ;)

 

ccs-803-144776320595_thumb.jpg

 

Če zaključim: igri manjka spoliranost, osnovna ideja pa mi je zelo všeč. Že čakam na Rain 2.

 

Igra je PlayStation 3 ekskluziva in je na voljo za dolpoteg na PS Storu od jutri, 2. oktobra naprej, za 12,99€.

 

Hvala KSi za Rain! :car:


View full article

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.