Jump to content

Ekskluzivno:Ko duši presežeta tozemstvo [VARIACIJA NA TEMO]


Bessie

Recommended Posts

Ste že imeli izventelesno izkušnjo? Ste se kdaj izgubili v gozdu in sami prebili noč? Kaj pa se zbudili sami sredi noči?[PRBREAK][/PRBREAK]

 

ccs-101-144776320832_thumb.jpg

 

Tisti, ki ste uspeli zapustiti telo, verjetno veste, kaj pomeni preseči dojemanje našega fizičnega telesa, ostali pa, ki vam je uspelo biti sam v temi, se spomnite zvokov, premikov, senc v temi? Se? Pa ste prepričani, da je bil tisti pok vejice, pač samo pok vejice, da je list na grmu premaknil veter in da se cop, cop, cop sliši zajca, ko skače, ste prepričani, da ko ponoči v hladilniku nekaj zapresketa in zabrni, da je to le stvar materiala? Kaj pa, ko sredi dneva vaš računalnik kar naenkrat "umre" ali pa se vam kava polije po tipkovnici in "majke mi nisem bil jaz"!

No vidite, eni pravijo, da so to tisti, ki se niso uspeli vrniti nazaj v svoje telo in ne oditi domov, tja od koder smo vsi prišli, tako so tu in nas želijo na to opozoriti. In to kar je, to kar obstaja, ta entiteta, ta duša, ta duh ni tukaj kar tako, ampak ima razlog in poslanstvo zato, da se vmešava v naša življenja.

 

ccs-101-144776320849_thumb.jpg

 

Veliko knjig, filmov, iger, gurujev in na vse zadnje znanstvenikov se je že ukvarjalo z dokazovanjem, raziskovanjem in opisovanjem teh pojavov. Zadnja v tej zbirki "pričevanj" je interaktivna pripoved, lahko ji rečete tudi igra, Beyond: Two Souls, izpod rok fantastičnih razvijalcev Quantic Dream (Fahrenheit, Heavy Rain).

 

Če nas je kdaj kak medij lahko približal tistemu vmes, tistemu izventelesnemu, presežku telesnega, potem si upam reči, da je to Beyond. Ne smemo sicer pričakovati, da je izkušnja v tej pripovedi enaka temu, kar nas morda nekoč čaka, pa vendar se mi zdi, da so nam to vsaj približali, tako da ne bomo preveč prestrašeni, ko se bo zgodilo ... ali pač.

 

ccs-101-144776320862_thumb.jpg

 

Zadnjič se mi je zgodilo, da sem delal v tuji pisarni. Ko je vanjo prišel uporabnik, ki me tam ni pričakoval, so bile njegove besede: "OMG, ni mi bilo jasno, kako lahko vidim sebe, kako sedim za mizo!" videl je pa mene, a ker me ni pričakoval, je imel instant izventelesno občutje :D
V Beyondu se dogaja nekaj podobnega. Jodie, ki je ves čas povezana s svojim angelom varuhom, dušo, entiteto, Aidenom ... le tega večkrat prosi oz. mi namesto nad njo prevzamemo nadzor nad njim in jo(se) vidimo izventelesno. Jodie sicer ima predstavo o tem, kako Aiden izgleda, vedar pa kot so onostranske izkušnje ponavadi zmedene, nas zna tudi igra zmesti, ampak v pozitivnem smislu. Igramo kot Aiden ali kot Jodie, počnemo to, kar želi Jodie ali to kar Aiden, smo eno ali sva dva, je Aiden Jodiina duša ali sama svoja, je sploh duša, je entiteta, je to kar je, kar obstaja ali je čisto nekaj drugega!?

 

ccs-101-144776320879_thumb.jpg

 

Ja, veliko odgovorov dobimo in še več vprašanj, odvisno od tega koliko si dovolimo, pripoved nam vsekakor da možnost raziskati onkraj zavednega, ali se bomo spustili v to je pa na nas.
Vse skupaj lahko vzamemo na easy neobremenjujoče kot igro, ki za napredovanje zahteva od nas pritisk nekaj gumbov ali pa kot edinstveno doživetje življenja deklice, ki zraste v žensko in njenega spiritualnega spremljevalca, ki ji daje nadnaravno moč, da se prebija skozi življenje drugačno od večine nas!

 

ccs-101-144776320897_thumb.jpg

 

Ne pomnim filma ali igre, ki bi me popeljala in mi podala tako izkušnjo. Skozi glavni lik izkusimo vsa čustvena stanja: jezo, ljubezen, sovraštvo, veselje, maščevanje, hrepenenje ... prebijamo se skozi mesto, gozd, puščavo, morje, dež, sonce, sneg, vzpostavljamo vezi in jih tudi razbijamo, doživimo to in onostranstvo! Kaj takega ti lahko pričara le še dobra knjiga, kjer pa smo tako kot v filmu le opazovalec, tukaj pa dejavno vplivamo na potek in imamo občutek, da smo mi sami del zgodbe in to kakšne!

 

ccs-101-144776320912_thumb.jpg

 

Kdor pričakuje igro, mu priporočam: prste stran, to ni igra, to ni igrica, to je interaktivna pripoved, ki te posrka vase in te drži do konca in potem še enkrat do naslednjega in še enkrat!
Torej želiš izkušnjo? Želiš imeti občutek odraščanja in kako izgleda rasti in odrasti? Želiš biti izgubljena duša brez prihodnosti?

 

Ni panike! Zate je tu Beyond: Two Souls!

 

************************************************************************************
Mimogrede, pred igranjem si zavrtite še komad od Depeche Mode: Goodnight Lovers
(nima direktne povezave z igro, je le variacija na temo, ali pač ... !)

 

>http://youtu.be/WWjVE9wHSpg


View full article

BessieSABU.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.