Jump to content

Ekskluzivno:3D Svet - Zgodba o neusahljivi viziji in odločnosti [INTERVIJU]


Ozi

Recommended Posts

  • N7

Ozi se pogovarja z mastermindom ene zgodnjih prodajaln špilov pri nas; o tem kam je poniknil, do vzrokov za ponovno obujenje trgovine 3D Svet, kam ga pelje vizija in v čem vidi dodano vrednost pri zvestobi igričarjev. [PRBREAK][/PRBREAK]Zanimivo, vsekakor pa hvale vredno. KSi tim ideje podpira in se veseli drugačnega pristopa na bednem ter suhoparnem slovenskem trgu iger.

 

ccs-755-14477632366_thumb.jpg

 

Kakšni so bili začetki vaše samostojne poslovne poti?

Zgodba o 3d svetu se vsekakor ni začela šele pred dobrim mesecem dni. Začetek mojega potovanja in razvoja trgovine 3d svet je bil že daljnega leta 2004. Takrat sem imel „običajno vizijo“, da naredim specializirano trgovino z igrami za sobne konzole in osebne računalnike.

 


Moj način poslovanje je bil pravzaprav čisto enostaven. Prodaja novih in rabljenih iger, stranke so mi prinašala igre, v zameno pa so vzele novo ali rabljeno igro. A kaj kmalu sem spoznal, da dandanes ljudje ne iščejo samo trgovca, temveč je zelo pomemben tudi odnos, ki pa se ga ne da priučiti. Sam sem po naravi „klepetulja“ in vedno sem se trudil najti skupno pot s svojimi strankami. Prav zaradi tega so se vedno rade vračale, pa ne samo takrat, ko so kaj potrebovale oz. želele kupiti.

 


Potem sem nekako „obtičal“, vedel sem, da moj poslovni model potrebuje spremembe, zato sem odšel na krajše počitnice. Ideja o 3d svetu pa ni nikoli zamrla...

 


Nekaj let ste posvetili drugačnim poslovnim izzivom, nato pa ste se odločili, da se vrnete »h koreninam«. Zakaj?

Danes lahko rečem, da mi je ta dvoletna pavzica zelo pomagala, da imam sedaj čisto drugačen, lahko bi rekel unikaten način poslovanja. Zakaj sem se vrnil h koreninam? Ta odgovor je zelo enostaven. Sam sem „gamer“ že od malih nog in od nekdaj sem vedel, da je to tudi moja življenjska, poslovna pot. Potreboval sem samo nekaj časa, da so v meni dozorele nove ideje.

 


Vsi, ki me poznajo osebno, pravijo, da sem odkrit, pošten, da si vedno vzamem čas za svetovanje, ter da mi ni edini interes nekaj prodati.

 


V določenem segmentu je princip sedanjega poslovanja podoben »staremu« 3d svetu, nekaj pa je tudi novosti katere?

Težko bi rekel, da je podobnost med starim in novim 3d svetom zelo velika. Če se spustim v detajle, je edina stalnica odkup rabljenih iger, ali, drugače povedano, menjava iger po sistemu staro za novo.

 


Glavna novost je vsekakor „premium članstvo“, ker sem glede na današnje „težke“ čase želel igre cenovno približati vsakemu slovenskemu potrošniku. Pri meni so „premium člani“ nekaj posebnega :). Za Premium članstvo ponujam:

 


Bistveno cenejši nakup novih iger
Možnost komisijske prodaje rabljenih iger in konzol
Možnost menjave iger po sistemu staro za novo
Brezplačno udeležbo na tekmovanjih
Brezplačno udeležbo na srečanjih

 


Za vse tiste, ki iger ne želijo kupovati, pa je na voljo možnost izposoje iger. Trenutno za Playstation 3, kasneje pa bo tudi za Playstation 4. In ker res želim, da je zadeva dostopna vsem, je letna članarina za izposojo le 62 €.

 

ccs-755-14477632369_thumb.jpg

 


Premium članstvo pri trgovcu je v igračarski panogi na slovenskem trgu popolna novost. Povejte nam kaj več o tem.

Premium članstvo je verjetno res novost na slovenskem tržišču. Dandanes v mnogih trgovinah ponujajo kartice zvestobe, kjer vam beležijo nekakšen dobropis od višine nakupa. Seveda, če želite imeti več dobropisa, morate tudi več zapraviti. Tudi v starem načinu poslovanja sem na začetku imel podobno kartico zvestobe, ki pa sem jo kasneje umaknil prav zaradi zgoraj omenjenega razloga. Kajti mojim strankam ne želim pogojevati popustov. Zato je bilo premium članstvo nekako logičen korak, saj za članarino dobiš res odlične cene novih iger. Izračunal sem, da če na leto opraviš tri nakupe, se ti članarina več kot povrne. Ker pa sem želel premium članom poleg tega ponuditi še nekaj več, jim omogočam tudi komisijsko prodajo iger in konzol. A ker vem, da nekateri ne marajo čakati, da se določena zadeva proda, sem dodal še možnost „odkupa“ rabljenih iger oziroma menjavo staro za novo.

 


Organiziral bom tudi različna tekmovanja, filmske večere ob gledanju dobrih filmov in druženju, ki bodo odprti prav za vse, le da bodo premium člani lahko sodelovali brezplačno ali pa bo prispevek res minimalen (to še posebej velja za dogodke, kjer bi zbirali sredstva za pomoč tistim, ki so v teh časih prikrajšani za osnovne dobrine). Jaz verjamem, da smo „gamerji“ dobrega srca, zato sem prepričan, da bodo takšna dobrodelna srečanja vedno uspešna.

 

ccs-755-144776323677_thumb.jpg

 


Pod kakšnimi pogoji pa si igre lahko izposojamo?

Pogojev za izposojo ni veliko, kljub temu bi izpostavil najbolj pomembne:
- možen je samo osebni prevzem iger
- naenkrat si lahko izposodiš eno igro, ki jo imaš lahko pri sebi največ 14 dni (seveda jo lahko tudi vrneš prej)
- za izposojo moraš biti polnoletna oseba, s stalnim prebivališčem v Sloveniji

Kaj je tisto, zaradi česar ste drugačni in bo ljubitelje iger še posebej pritegnilo?
Kot sem dejal že na začetku, sem z leti nekako prerasel idejo o trgovini. Internet je naredil revolucijo tudi pri igrah. Zdaj se lahko kadarkoli odločimo in igramo skupaj preko interneta. Vendar pa v tem vidim tudi slabost. To pa je odsotnost druženja, saj sami sedimo v sobi in je edini način komunikacije preko slušalk.

 


Prav zaradi tega sem se odločil, da želim v Sloveniji ustvariti skupnost „gamerjev“, kjer se bomo redno dobivali na tekmovanjih, srečanjih in v živo izmenjavali izkušnje. Vsaj meni osebno je zelo pri srcu druženje, ko nekomu pogledaš v oči in se mu nasmeješ, medtem ko si mu v igri „izprašil rit“ (smeh).

 


Tudi 3d svet je doživel stilsko preobrazbo, danes so ljudje presenečeni, ko vstopijo v klub 3d svet, saj ne kaže nobenih znakov trgovine. Nasprotno, prostor deluje kot da bi vstopili v dnevno sobo.

 


In ker ne želim, da pridejo k meni samo takrat, ko želijo opraviti nakupe, imam Playstation 3, televizijo in fotelje za igranje/preizkušanje iger, klubsko mizo, kjer lahko spijemo kavo, čaj ali pivo in ob tem debatiramo ali pa zaigramo kakšno fino namizno igro.

 

ccs-755-144776323648_thumb.jpg

 


Gotovo je veliko tistih, ki se veselijo vaše vrnitve. Kakšne so bile reakcije vaših zvestih strank, ko ste naznanili, da se vračate?

Ko sem se odločil, da ponovno odprem 3d svet, sicer v novi obliki, nisem pričakoval tolikšnega pozitivnega odziva mojih strank iz starega 3d sveta. Po elektronski pošti so mi pošiljali vzpodbudna sporočila ter izražali veselje, da sem se vrnil na „sceno“. To je res dober občutek, ko vidiš, da ljudje danes bolj kot kar koli cenijo iskrenost, poštenost, ter da smo pred leti zgradili nek poseben odnos, ki vsekakor ni samo odnos „trgovec- stranka“.

 


Za konec nam še povejte, kje vas najdemo?

Klub 3d svet je sedaj na novi lokaciji.
Klub 3d svet
Zavetiška ulica 6
1000 Ljubljana
Telefon: 070 356 469
- splet
- facebook

 

ccs-755-144776323704_thumb.png

 

Na voljo sem tudi preko spletnega foruma na KSi straneh, naj poudarim, da se za priložnost iskreno zahvaljujem. Vabljeni!


View full article

ozi_SLO.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.