Skoči na vsebino

SPISANO: ASTRO Gaming - A50 generacija 3


Priporočene objave

  • N7

Ozi in december 2012. Skoraj 6 let so zdržale A50ke prve generacije. Dejansko še vedno držijo, le avtonomija baterije jih heca in jih v miru lahko uporabljaš daljši čas le s priklopljeno power-banko. Sicer so odlično delujoče, prav nič razpadajoče ali kakorkoli drugače iztrošene. Predno sem se odličil za nakup novih sem preveril kako je z menjavo baterije in tu se zadeva nekoliko zaplete...

IMG_0831.jpg IMG_0824.jpg

 

Slušalke je potrebno precej podreti pri čemer je v napoto nekaj lepila in lotov. To sicer ni ovira, bolj sem skeptičen nad dejstvom o kitajskih baterijah, ki jim zlepa ne zaupam. Ustreznih, pristnih rezervnih delov zlepa ni za dobit, pa tudi sicer je zadeva po dizajnu konstruirana neprijazno za DIY popravila. Tu nam proizjavalec daje jasno vedeti, da popravilo na splošno niso zaželjena. Ko crknejo, pojdi v trgovino in spucaj novih 300 EUR, ker normalno, Evri rajstejo na drevju. Tedni so minevali in čedalje bolj sem se nagibal k nakupu novih.

IMG_0823.jpg IMG_0825.jpg

 

Astro Gaming velja za premium proizvajalca igričarskih slušalk, temu primerna je seveda tudi cena. A50 tretje generacije, kot flagšip med izdelki kotirajo visoko. PPC znaša cca. 320 EUR, kar ni malo. Na to prištejemo še desetaka ali dva poštnine in smo že urgh... visoko. Z nekaj iznajdljivosti sem izvohal spletno prodajo, kjer se tržijo uradno obnovljene oz. refurbished enote za precej ugodnejšo ceno. Ja-ha! A ker tovrstne opreme ni na pretek mi je zaloga pošla pred nosom in načakal sem se več kot dober mesec. Ko mi je v mejl priletelo obvestilo o zalogi nisem odlašal. Če bodo izdržale vsaj pol toliko kot so prve, bodo opravičile ceno in nakup. Poleg tega nosijo enoletno garancijo. Za moje pojme sprejemljiv riziko. Več o tem kasneje...

IMG_0834.jpg IMG_0836.jpg 

 

Najprej, kar se tiče izdelka označenega kot R / Refurbished / Obnovljeno. Izdelek je dejansko videti kot nov. Nobenih znakov obrabe. Nekaj malega, kar bi lahko označil za zabrisan prstni odtis na bazni postaji, ki se šajna v visokem sijaju. Super lahka povezljivost s precej manj težav pri parjenju kot sem jih imel pri prvi generaciji. Tam sem občasno izgubil sync in sem potem čaral s kombinacijami tipk, da sem znova ujel povezavo. Pri dotičnih pa popolnoma brez težav, out of the box in iz prve – vklop, link, zvok. Popolno.

IMG_0832.jpg IMG_0833.jpg

 

Najprej sem opazil občutno izboljšano kakovost zvoka. Ob tem sem razmišljal koliko se lahko kakovost zvoka dejansko iztroši!? Ker ne kurim zvočnikov (in svojih ušes) bi si upal trditi, da zvočniki mehansko nikakor niso iztrošeni. Obenem je tudi občutek tesnenja boljši, kar bi lahko vsaj deloma pripisal temu, da so blazinice nove. Na GEN1 so morda za odtenek izgubile svojo prožnost, čeprav se še vedno zelo lepo prilegajo glavi. 

Naslednja melenkost, ki me je pozitivno presenetila so kontrolna stikala, ki se premikajo bolj tekoče, kar vzbuja boljši občutek pri nadziranju – zlasti pri kolescu glasnosti. Pri GEN3 se giblje gladko, pri GEN1 se giblje koračno. Potem so tu še programibilni gumbi s katerimi nastavljaš 3 prehodno programirane programe glasnosti (EQ), ki jih urejaš preko aplikacije na računalu (WIN/MAC). Zelo elegantno. Enako elegantno se izvede FW posodobitev, ki sem jo preizkusil uspešno brez težav. S slednjim nisem imel težav niti z GEN1, je pa postopek vseeno prijaznejši. 

app3.png 

 

Avtonomija baterije je že zaradi iztrošenosti GEN1 blazno boljša. Skuril do kraja jih še nisem, poleg tega je polnilna postaja tako prikladna, da jih po končani uporabi preprosto spraviš domov v polnilnico. Prikladni LED indikator prikazuje stanje baterije in pod 75% še nisem spravil baterije. Je pa res, da še nisem odigral maratonske seje, MP pa zelo redko igram, torej je neuporaba VOIP oz. VOICE funkcije še nekoliko na strani baterije.

 

Pod črto so slušalke popolnoma opravičile pričakovanja; zvok je čistejši, avtonomija dobra, indikatorji polnjenja in napolnjenosti absoluten plus, dock oz. poplnilna postaja nič manj od pričakovanega za dandanašnje gadget naprave. 

3AS52-AGW9N-510_primary_2.jpg 

 

Slušalke iz Refurbished programa lahko iz Anglije prejmete za cca. 190 EUR, z vključeno poštnino. Klik na affiliate link je jasno obvezen! Ne samo to, z ekskluzivno kodo za popust, ki velja za celo štacuno fašete 5% popust. Koda se glasi "KONZOLE".

Affiliate link pa tule (klik!)
 

IMG_0831.jpg

IMG_0824.jpg

app1.png

IMG_0835.jpg


View full article

ozi_SLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Zanimivo, da si opazil veliko razliko v kvaliteti zvoka. Je pa res, da ima vsak gen nekoliko drugače zvok.

 

Jaz imam gen 2 in po moje je največji plus to, da na teh novih baje baterija vzdrži precej dlje. Se mi dogaja kar redno, da mi začnejo javljati prazno baterijo ko igram par ur skupaj. In potem vedno pavza, iskanje kabla, sneti slušalke in priklopiti USB. Sej ni velika zadeva, ampak me začenja vedno bolj motiti. Te slušalke so brezžične, naj tako tudi delujejo ves čas.

 

Kot drugo je super indikator baterije na samem doku. Nekaj kar me moti na mojih. Nikoli ne vem ali so že polne do konca oz. kako zelo so prazne.

 

Pogo pins polnjenje brez kabla na doku je super ideja. Imam pa pomisleke. Kako težko je postaviti slušalke na dock, da se konektorji dejansko poravnajo in se prične polnjenje? Uporabljajo magnete za poravnavo?

 

Sicer pa noro udobne slušalke, zelo dober zvok,... So drage, ampak po moje vredne denarja.

Se mi je parkrat zgodilo, da se ob vklopu niso znale samodejno povezati z dockom, ampak jih je zelo enostavno povezati nazaj (držiš gumb za vklop na docku in slušalkah, da začne utripati belo). Zgleda da so to zadevo popravili že z gen 2. 😄 Se mi pa še ni nikoli zgodilo, da bi izgubile povezavo med samim igranjem, kar je najpomembneje! Niti motenj ni.

Morda bi pričakoval, da je mikrofon nekoliko boljši. Nisem še zasledil slušalk za konzole, ki bi imele res odličen zvok mikrofona. Nekaj kar bi lahko izboljšali.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • N7
6 ur nazaj, matej1990 pravi:

Zanimivo, da si opazil veliko razliko v kvaliteti zvoka. Je pa res, da ima vsak gen nekoliko drugače zvok.

 

Res... Zvok je občutno bolj čist. 

 

Navedek

Pogo pins polnjenje brez kabla na doku je super ideja. Imam pa pomisleke. Kako težko je postaviti slušalke na dock, da se konektorji dejansko poravnajo in se prične polnjenje? Uporabljajo magnete za poravnavo?

 

Magnet skrbi za poravnavno, ker so pinske odprtine precej fine jih še vedno lahko šlampasto vložiš in ne bo stika. Če nisi mesar in delaš z občutkom megneti opravijo svojo nalogo.

ozi_SLO.png

Link to comment
  • 1 year later...
  • Ozi odpel dotično debata

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.