MaDrung Posted September 8, 2007 Share Posted September 8, 2007 torej zanima me kateri kabel pričara najboljšo sliko (oziroma ima največ dobrih strani). torej komponentni video (ki je ze prilozen) VGa..... uglavnem karkol obstaja Quote Link to comment
Repminister Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 HDMI Quote Zelo bi bil hvaležen, če glasujete za mojo 'First Aid Help' aplikacijo na Mobitelovem tehniku. Hvala Link: http://tehnik.mobitel.si/wp7-glasovanje/?aplikacija=11 Link to comment
MaDrung Posted September 10, 2007 Author Share Posted September 10, 2007 xbox 360 ne podpira hdmija, oziroma nima taksnega priključka, (razen novih verzij) ali se mogoče motim? Quote Link to comment
ksiMacro Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Sam mas bolj ali manj samo tri na izbiro...komponentni, RGB in VGA. Zdej ce bos kupu original potem bos placal 100% dobro sliko. Ce bos kupil neM$ robo potem se pozanimaj naokoli kater zna bit dober.... HDMI pa pride, pocasi... Quote Link to comment
MaDrung Posted September 11, 2007 Author Share Posted September 11, 2007 no zanima me ce bi kupil vga-dvi kabel, a bi bla vredu kvaliteta? in ali je zvok vkljucen, in pa seveda, kateri je kvaliteten, ce ima ze kdo izkusnje? Quote Link to comment
ManInBlack Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 Kaj potem manjka komponentnemu, ki si ga dobil poleg? Če tvoj TV premore komponentne vhode (kar dvomim da ne) potem imaš najboljšo kvaliteto! Quote Link to comment
ksiMacro Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 Wrod to that....cist kul je komponentni in imas HDTV, ma zihr vhode. Quote Link to comment
MaDrung Posted September 11, 2007 Author Share Posted September 11, 2007 ja slisu sm da je na vga bols, za dvi pa ne vem. zdj ce bo slabs ko komponentni, pol ne bom kupoval. Ce pa je bols pa bom kupu, za ti9st cajt pa bom mel na tftju. Quote Link to comment
raveer Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 DVI je Digital Video Interface. Poznamo standarde I A in D, kjer je prvi univerzalen, lahko nosi tako digitalne kot analogne signale, A pomeni analogno in D digitalno. Konektorji se razlikujejo, I in A imata dva velika pina in nista kompatibilna z D vticem. VGA signal je analogen in takega tudi bljuva skatlca brez HDMI izhoda. Torej ti pride v postev samo DVI-I ali DVI-A. Zelo malo monitorjev danes podpira eno ali drugo, vecinoma imajo DVI-D za digitalno in 15 pinski D-sub za analogno sliko. Starejsi TiViji, se pred HDMI ero pa imajo skoraj vsi DVI-I, tako da lahko gor priheftas tako analogne (komponetni, VGA) kot digitalne vire (HDMI->DVI adapter). Slika iz xboxa preko VGA->DVI ne bo nic lepsa ali boljsa, se vedno bo slo za analogen prenos signala. Quote (: Link to comment
MaDrung Posted September 11, 2007 Author Share Posted September 11, 2007 ah res hvala za to detailno obrazložitev :bowdown: No kolikor sem slišal od prijateljev so rekli, da ko so iz komponentnega menjali na vga, da je bla velik lepša slika... in pa js sm mislu, da je digitalen signal ;( sm pa glih 2 mesca prehitr konzolo kupu ;( al ta kabel pretvori v digitalen signal?? EDIT: ofc it does :razzy: Quote Link to comment
MaDrung Posted September 16, 2007 Author Share Posted September 16, 2007 Iscem hdmi/dvi 10m kabel, vendar ga na spletu v sloveniji še nisem našel, razen na strani moj-tv.com kjer so cene vrtoglave: HDMI/DVI 10m = 33.000 SIT ce kdo najde cenejšo rešitev bi prosil, da pove tukaj EDIT: našel na neki strani 10m za 6.500 SIT... Če kdo najde cenejšega naj vseeno napiše... Quote Link to comment
MaDrung Posted September 29, 2007 Author Share Posted September 29, 2007 no torej, ker se je lcd tv ideja izjalovila, me zanima, kateri kabel oziroma kje naj ga dobim, da bom lahko povezal tft monitor z xboxovim outputom. torej na monitorju imam dvi-i vhod in me zanima kateri kabel bi bil najboljsa izbira. Quote Link to comment
Recommended Posts