Skoči na vsebino

SPISANO: ASTRO A50, gen4 (unwrapping review + first comparsion to gen 3)


Ozi

Priporočene objave

  • N7

Ozi si omisli novo generacijo ASTRO A50 naglavnih slušalk in opravi kratek unwrapping review in hitro primerjavo s predhodnicami 3. generacije.

 

IMG_1934.jpeg IMG_1935.jpeg

 

ASTRO A50 slušalke furam od 1. generacije, kar je že od davnega... se ne spomim. A50 gen1 so bile takrat sveto čudo za igričarje, zlasti pri prenašanju naprednega zvoka in integracije mikrofona, s sila praktično funkcijo vkopa / izklopa (mute / unmute), kjer pahneš mic v vertikalni položaj (mute) oz. ga spustiš v horiznotalo (pred usta) za uporabo.

 

IMG_1936.jpeg IMG_1937.jpeg IMG_1938.jpeg

 

A50 gen1 so bile špica. Največja pomanjkljivost je bilo relaativno pogosto izpadanje signala (pairing), ko si jim odvzel napajanje in proti današnjim, skromna avtonomija baterije. Dotične sem večkrat polnil na silo preko power banke medtem, ko gen3 nisem niti enkrat izprazil na manj kot 50%. Mogoče pa nisem dovolj hardcore... 😛 

 

Pri teh zadevah sem občasno oboleval. Česar si gejmer ne želi, ko se spravi igrat špil? Ponavljajočih setup postopkov, ki se zataknejo in pravilo zavlečejo... Kljub temu so prinašale mnogo in sem bil izjemno zadovoljen. 

 

A50 gen2 sem preskočil. Načeloma se držim pravila pri produktih iste serije (menjaj vsako drugo generacijo ali tretjo, če upoštevamo facelifte - to ne šteje). A50 gen3 sem si omislil, ko sem razbral s spleta, da so dozorele in ko je avtonomija baterij pri gen1 začela močno šepat (kasneje sem jih šenkal ob prodaji XBONE konzole...).

 

A50 gen3 so bile perfektne slušalke. Odlična polnilna postaja, kjer je magnet sem pa tja zaštekal in si ročno popravljal nasaditev. Sicer odlične. Noro dobra avtonomija za moje potrebe, čeprav je res, da sem slab sogovornik po party skupnostih, kar pomeni, da nekaj baterije gotovo privarčuje odsotnost VOIPa. Kot omenjam višje niti enkrat nisem izpraznil baterije pod 50%, če sklepamo po indikatorjih polnjenja (4x LED, kjer je vsaka 25%). Edina pravzaresna pomanjkljivost je relativna slaba izolacija zunanjega hrupa. Ker nimam gejming sobe in nabijam v dnevni sobi in se nedaleč stran žena spravi za kuhinjske aparature MORAŠ kompenzirat z jakostjo glasnosti. Tudi tu se obnesejo odlično. Ker imam rad svoj sluh in bi ga še nekaj časa obdržal brez Häkkinenenovega Widexa, nikoli ne nabijam glasbe ali zvoka neposredno na uho. Razpon glasnosti je več kot dovolj, da z nekoliko večjo jakostjo prikriješ zunanji hrup. To je seveda v redu, ko imamo v igri vsepolno zvoka. Tišine v igri kompenzirat ne gre. 😞 

Zato potrebujemo aktivno blokiranje zunanjih zvočnih vibracij (noise cancellation). 

 

IMG_1939.jpeg IMG_1940.jpeg IMG_1941.jpeg

 

In smo pri A50 gen4. Čeprav še vedno nimajo aktivnega noice cancellinga, imajo kot official accessory, mod-kit, ki nas ožame za dodatnih cca. 50 EUR. Imam naročeno vendar zaradi trenutne COVID-19 situacije dostava zamuja. Baje se obnese, četudi gre za pasivni sistem. Kot razumem gre za tesnejše blazinice, studio varianta.

 

IMG_1942.jpeg IMG_1943.jpeg IMG_1944.jpeg IMG_1945.jpeg IMG_1946.jpeg IMG_1947.jpeg IMG_1948.jpeg IMG_1949.jpeg

 

Ker gre za buying review o kvaliteti zvoka in ostalih zvočnih primerjavah ne bom (še) pisal. Opišem tisto, kar nam najprej pade v oko.

 

MANJŠA DOCKING postaja; za primerjavo glej sliko. Postaja je bolj lična in kompaktnejša. 

MAGNETNI LOCKING mehanizem za polnjenje je blazno izboljšan. Glej video posnetek, kjer je lepo razvidno kako magnet posrka slušalke v vložišče. Ob tem slušalje spustijo nežen ton kot indikator polnjenja. Najs.

LED DISPLAY na prednji strani, prav tako razviden s fotke. Prikazuje trenutni profil (PS4/PC), indikator polnjena, Dolby (pass-through) ter enega izmed 3 EQ načinov, ki so popolnoma programibilni z WIN/MAC programsko opremo.

 

 

Prvi priklop na programsko opremo (uporabljam Applov MacOS) je pričakovan; pričaka nas posodobitev programske opreme - Firmware.

Po opisih sodeč prinaša bistveno izboljašnje stabilnosti tonov, kar se po mojem nanaša na shranjene profile. Ne bi vedel, ker je v mojem primeru takojšen fastforward na aktualno različico. Programka oprema ASTRO Command center je precej izboljšana oz. ima razširjene funkcije. Omogoča kup finih in naprednejših nastavitev, večino le-teh sam gotovo ne bom potreboval. Hm... spet hardcore gamer doubt? 😮 

 

2020-03-24_15-51-25.png Screen Shot 2020-03-24 at 15.52.25.png Screen Shot 2020-03-24 at 15.52.46.png Screen Shot 2020-03-24 at 15.52.57.png Screen Shot 2020-03-24 at 15.54.28.png Screen Shot 2020-03-24 at 15.55.13.png Screen Shot 2020-03-24 at 15.55.44.png

 

Vse ostalo je stvar kasnejših pisarij. Sam optičnega priklopa trenutno še ne uporabljam sicer je kabel priložen. Slušalje so se med tem že popolnoma napolnile in čas je, da jih grem testirat. Edina in očitna slabost? ASTRO A50 gen4 obstajajo v dveh različicah pri čemer je vsaka kompatibilna s PC platformo vendar ne z obena paradnima konzolama. Torej izbiraš med PS4 ali XBOX. To smrdi, ker si nameravam s prihodom next-gen konzol omislit obe. Za multikompatibilnost je primernejši model ASTRO A40 TR. Kaj pa vem, morda pa pride čas tudi za slednje. Nekaj bo potrebno poveznit na glavo. 🙂  

 

Se čujemo!


Poglej poln članek

ozi_SLO.png

Link to comment
  • vrhovni
14 ur nazaj, Ozi pravi:

Sam optičnega priklopa trenutno še ne uporabljam sicer je kabel priložen.

Radovednost... Zakaj ne? 🤔

 

Sicer pa nov Xbox nima več optičnega priklopa. Brez optike bo zanimivo videti kako bodo rešili kompatibilnost z obstoječimi slušalkami.

Upam da PS5 ne bo deležen teh sprememb.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • Pred 7 meseci ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.