Skoči na vsebino

Peka Blu-ray ploškov


Priporočene objave

  • N7

V tedn dneh se zezam, da ne rečem bolj sočno s peko BR medijev. Jasno, nova dnevna, nov Sony UBP-X800M2 Blu-ray predvajalnik in vsa tehnologija za pečenje. Zunanji Blu-ray player, BDXL mediji in akacija.

Vendar v praksi ni vse tako luštno kot bi moralo biti in izkazalo se je, da na trgu praktično ni predvajalnika,ki bi znal brat BDXL (=troslojne) medije do 100GB. Fino. Sedaj si lahko vso novo tehnologijo nekam vtaknem in čakam lepše čase. Ob tem sem nekaj medijev že zabrisal stran, kar pa spet ni ravno drobiž.

 

Obstajajo triki kako prelisičit plejer, da vendarle predvaja BDXL ploščke kot npr. zaključevanje medija pred 2. oziroma 3. plastjo ampak mi to kaj malo pomaga, če imamo BDMV fajl velikosti cca. 90GB. 

Lahko bi nadalje ripal in se špilal pa sem razočaran nad kruto realnost še vedno nategusnke industrije (dolgo je teka ko smo pekli medije ko profiči kruh). 

 

@japanboy kako ti uspevaš? Sučeš originale?

Da ne bo pomote, tudi jaz jih bom ampak vseeno, testirat pa moraš, k'ne.

 

Predstavnikom industrije pa želim en lep hajfajv.

mother GIF

ozi_SLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Ozi, imam originale da se razumemo ampak spet ne kaj preveč  (Transformerji, Avengerji, Independence Day pa še nekaj blurayjev). Za "preostalo" pa imam povezano laptop in TV oz. receiver, predvajam pa z JRiver Media Center, ki mi iz vseh map pri blurayju, naredi "single" oz. eno samo datoteko, tako da izgleda kot da bi predvajal remux. Remuxov se ne poslužujem zaradi "nepodpore" Dolby Vision, kolikor sem prav zasledil, lahko se zmuxa v mkv, ampak sistem ga ne bo bral in tega najbrž tega nikoli ne bo, kolikor sem zasledil.

Iskreno povedano še kakšne druge rešitve ne poznam Ozi, pečem ploščkov ne, ker film načeloma potem zavržem, razen parih izjem, ki jih imam na zunanjem disku. Sploh če bi ploščke rad obdržal, če pa jih pečeš zgolj zato da si jih ogledaš na predvajalniku potem pa bi bilo bolje če bi kupil kaj ala Nvidia Shield PRO al pa kak Zappiti in to povezal s soundbarom.  Edino kar mi na pamet pade je, če bi poskušal predvajati preko Plexa.

 

Edit: edino kar mi pade na pamet je, da bi film razrezal na 2 ploščka. Oz 2/3 na en plošček, preostalo pa na drug plošček.

Predvajanje polnih uhd in br diskov se zatakne pri filmih, kjer je le-ta "razbit" na več enakih ali podobnih velikosti in ne veš ker .m2ts je tisti pravi. Teh primerov pa ni malo. Zato sem mislil reči da eventuelno bi lahko dal zadevo na ključ in v predvajalnik, ampak zgolj pri filmih kjer le-ta ni razdrobljen. Tako sem sam delal lep čas, dokler nisem naletel na vsak filme ki so bili razcepljeni.

10573384652.png

Link to comment
  • vrhovni

image.png

 

Sam bi se tudi lotil zadeve kot japanboy in pozabil na peko. Predvajanje preko kakšne HDMI naprave. Apple TV podpira na primer Plex, ampak ne vem če so podprti bombončki (Vision, Atmos).

 

Sicer pa...

3 ur nazaj, Ozi pravi:

Zunanji Blu-ray player, BDXL mediji in akacija.

Ja, tudi jaz obožujem v testu sveže ocvrto akacijo in nato posuto s sladkorjem v prahu. Sedaj ko cveti, je ravno pravi čas zanjo! 😁

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • N7

Jajca, se mi je zdelo. No, pa pejmo v nakup. Roko na srce navadno Blu-ray nabavim za film, ki ga je vredno pogledat v vsej svoji veličini. Kar navaja @japanboy pa že vse vem. TV sem z računalnikom povezoval 20 let nazaj (dobesedno). Tega ne bi delal danes, pa če imam TV izklopljen. Jebeš ves ta feršterkeraj, če moraš potem še vedno furat sliko po kablu iz enega zaslona na drugega. Nope!

 

ozi_SLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Če bi kaj drugega poznal... Žal ne. Se mi zdi da je pri tem potem le-to pomembno kaj lahko pogrešaš oz kaj ti greši.

Jaz film zaženem na laptopu, ugasnem zaslon in ga mam na spodnji polici na TV mizi, kjer je običajno BR predvajalnik. 

@matej1990 Vision ja, Atmos ja ampak le iz DD+. Iz TrueHD ne. Glede Shielda, ne predvaja, zgolj posreduje Atmos iz mkv oz TrueHD receiverju, da ne bo nesporazumov.

 

Urejano od japanboy
Izbris nepravih informacij.

10573384652.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.