megli Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 Pozdravljeni.Mene pa zanima ali bi lahko z mrežno kartico od Netgera model wg211 v3 naredil acess point?Torej da gre kabel za internet v računalnik nato imam pa to v računalniku in naredim tako da lahko z wii dostopam do brezžičnega omrežja..Kako naj to naredim in s katerim programom? Hvala Quote Link to comment
-SkA- Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Žal ne najdem nobenih informacij na internetu, ali kartica podpira AP mode ali ne, tako da se boš moral sam potruditi in sprehoditi čez nastavitve v gonilnikih. Skratka iščeš nastavitev, ki bi omogočila delovanje kartice kot AP (access point). Če slednjega ni, potem ne bo šlo. Quote Link to comment
megli Posted September 18, 2007 Author Share Posted September 18, 2007 Aha ok hvala.Kaj pa obstaja no se mi zdi da sem že videl da obsztaja kot ojačevalnik ki recimo na pol poti prejme signal in ga nato pošlje naprej..? Quote Link to comment
-SkA- Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Ne razumem čisto vprašanja. Zanima te kaj bi lahko kupil, da ti Wireless signal ojača? Rabiš dostopno točko, ki podpira slednji način. Ampak kolikor jaz vidim, imaš ti bolj željo priklopit Wii na internet, torej slednjega ne rabiš, razen če imaš nekje daleč stran wireless AP na katerega bi se rad priklopil? Quote Link to comment
megli Posted September 18, 2007 Author Share Posted September 18, 2007 Ja jaz AP imam ampak mi ne lovi..malo zmanjka ker je router v 2 nadstropju jaz pa v 1.Torej bi rabil nekaj kar bi vstavil med 1 in 2 nadstropje ki bi signal ujelo in ga poslalo naprej proti mojemu wii.Videl sem že v reklami za big bang.To je ploščica ki ima zgoraj 3 antence.Samo to bi rabil pa ne najdem... Quote Link to comment
-SkA- Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Rabiš wireless repeater. Več ali manj vsak AP se lahko nastavi v slednji način. Druga opcija je kaj takega. Quote Link to comment
megli Posted September 19, 2007 Author Share Posted September 19, 2007 Super vendar a obstaja recimo kakššna cenejša varianta..?Ker mi res zmanjka a čisto malo..? Quote Link to comment
-SkA- Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Ja, pride. Luknja skoz strop pa par metrov UTP kabla. Ok, malo bolj resno: cena enega povprečnega APja je 60-70 evrov, če se malo potrudiš in najdeš kakšnega rabljenega, za verjetno pol manj. Jaz sem svojega (ki ga rabim samo z Wii) kupil za 30 evrov. Preveri pred nakupom, če omogoča "repeater" način delovanja. Razne antene, razen če ne gre za usmerjevalno, ne bodo nič pridoma pomagale in bo denar stran vržen, tako da to že sedaj odmisli (velikost antene na APju že ustreza 2.4gh signalu, večanje antene ti ne doprinese nič). Usmerjanje signala pa ti ravno ne pomaga (tovrstne antene se koristijo za povezovanje dveh točk - pridobiš na razdalji). Quote Link to comment
mumbo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 jaz prodajam WiFi Max, ki je namejen da ustvari dostopno točno. Je sicer za psp in ds, a mislilm, da dela tudi z wiijem. sicer verjetno točno piše kje na netu. če te zanima poglej TU! Quote Link to comment
Recommended Posts