Jump to content

Brezžčno omrejžje za wii


megli

Recommended Posts

Pozdravljeni.Mene pa zanima ali bi lahko z mrežno kartico od

Netgera model wg211 v3 naredil acess point?Torej da gre kabel za internet v računalnik nato imam pa to v računalniku in naredim tako da lahko z wii dostopam do brezžičnega omrežja..Kako naj to naredim in s katerim programom?

Hvala

Link to comment

Žal ne najdem nobenih informacij na internetu, ali kartica podpira AP mode ali ne, tako da se boš moral sam potruditi in sprehoditi čez nastavitve v gonilnikih.

Skratka iščeš nastavitev, ki bi omogočila delovanje kartice kot AP (access point). Če slednjega ni, potem ne bo šlo.

Link to comment

Ne razumem čisto vprašanja. Zanima te kaj bi lahko kupil, da ti Wireless signal ojača? Rabiš dostopno točko, ki podpira slednji način. Ampak kolikor jaz vidim, imaš ti bolj željo priklopit Wii na internet, torej slednjega ne rabiš, razen če imaš nekje daleč stran wireless AP na katerega bi se rad priklopil?

Link to comment

Ja jaz AP imam ampak mi ne lovi..malo zmanjka ker je router v 2 nadstropju jaz pa v 1.Torej bi rabil nekaj kar bi vstavil med 1 in 2 nadstropje ki bi signal ujelo in ga poslalo naprej proti mojemu wii.Videl sem že v reklami za big bang.To je ploščica ki ima zgoraj 3 antence.Samo to bi rabil pa ne najdem...

Link to comment

Ja, pride. Luknja skoz strop pa par metrov UTP kabla.

Ok, malo bolj resno: cena enega povprečnega APja je 60-70 evrov, če se malo potrudiš in najdeš kakšnega rabljenega, za verjetno pol manj. Jaz sem svojega (ki ga rabim samo z Wii) kupil za 30 evrov. Preveri pred nakupom, če omogoča "repeater" način delovanja.

Razne antene, razen če ne gre za usmerjevalno, ne bodo nič pridoma pomagale in bo denar stran vržen, tako da to že sedaj odmisli (velikost antene na APju že ustreza 2.4gh signalu, večanje antene ti ne doprinese nič). Usmerjanje signala pa ti ravno ne pomaga (tovrstne antene se koristijo za povezovanje dveh točk - pridobiš na razdalji).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.