Skoči na vsebino

(the next) Mass Effect


Ozi

Priporočene objave

  • N7

Okey, It is official. Prihaja nam nov Mass Effect in po prvem dražilniku sodeč bo Commander Shepard nazaj. Vselej pomenljivo (in Liaro so polepšal) vem. Ampak who cares!? 😄 Dokler (ne) bo, smatramo, da bo. O zadevi nič kaj znanega še. Kup špekulacij ampak napeljano je v pravo smer.

 

Če gredo še komu kocine pokonc ob zvoku Reaperja, potem si bo trejler / teaser ogledal večkrat.

 

 

Uživajte in se naslajajte kolikor vas je volja. Srce je na mestu. Molitve so uslišane, držimo pesti. Aleluja.

Pray Praise The Lord GIF

ozi_SLO.png

Link to comment
  • N7

Bioware naznanil, da se stare face vračajo v studio, zavoljo novega ME.

Hell yes!
 

Kdo je kdo; navajam:

Navedek

 

Derek Watts

Watts is the original Art Director for the Mass Effect series 

Brenon Holmes

Holmes has worked on the entire Mass Effect trilogy, Dragon Age Inquisition and Origins, Andromeda, and more dating all the way back to Baldur's Gate II. He's a lifelong BioWare staple and intimately familiar with all of the evolutions this studio has undergone

Parish Ley

Ley was the cinematic direct for the Mass Effect trilogy and he is returning to BioWare and the series specifically to bring back his vision for the new game

Gamble also notes that he was the mastermind behind many key moments that Mass Effect fans love

Dusty Everman

Everman was a key person when it came to bringing the vision of the original Normandy to life in the first Mass Effect game

He left BioWare back in 2015, like Ley, but is returning to add his talents to the new Mass Effect game

 

 

Poleg tega je vsaka novica dober izgovor, da si še enkrat ogledam teaser.

Sponge Bob GIF by memecandy

ozi_SLO.png

Link to comment
  • 4 tednov kasneje...
  • 3 tednov kasneje...
  • Pred 2 meseci ...
  • 3 tednov kasneje...
  • Pred 6 meseci ...
  • N7

Na N7 fenboj dan so nam spet plasirali kost, ki jo bo javnost gotovo zgrizla prej kot krdelo volkov. 
V ta namen so dejansko objavili, nakadno namenjen wallpaper s priposom, da naj ne z00mamo preveč in se ne igramo detektivov. Ojoj, prsti v marmeladi pa to...

 

Skratka, obeta se. Kaj na prvi uč fotka razkriva. Nič pretresljivega ali pa še nisem uzrl.

  • pred kraterjem neka pojava tipa Geth, ki strmi v prišleke
  • med prišleki brez dvoma Krogan pa Liara T'Soni
  • med prišleki bi lahko bil desno spodaj Shepardov bestič, Garrus oz. Turian in na vrhu... hm, morda Salarian

 

Tease poster:

MassEffect_Teaser_Master_27x40_300dpi_CMYK_ALT3.jpg

 

ozi_SLO.png

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...
  • N7

Preigral Mass Effect Legendary na platino in potočil solzico.

aaaw... Najbolj epski špil ever. Konec pa tak, da me zanima, RES, RES zanima kaj mislijo splesti za prihajajoče naslove.

 

Glede na to, da gre za remake, pisan za PS4, ki sem ga preigral na PS5 sem bil deležen dobre mere kreširanja. Zlasti ME1 je sesuvalo tako pogosto, da je bilo že smešno. ME2 je bil imun, ME3 zelo občasno. sprejemljivo.

 

Zelo prijetni občutki so me prevevali ob igranju, ker gre za star špil razpotegnjen čez zlato ero igralnih konzol in razvijajoče se tehnike.

Od okornega ME1 gibanja z za današnje čase pustimi teksturami vendar pridihom globoke zgodbe, do ME2 z izboljšanim vmesnikom ter naposled EPSKE ME3, kamor so pretočili vse, kar je bilo za tisti čas mogoče. Gibanje je dobilo neko angelsko lahkotnost, dinamika špila na "insanity" težavnostni stopnji pa, ker si neposredno nadrkan vsega iz ME1 in predvsem ME2 - od koder so povlekli vmesnik še v finale... pa, brutalna. To se kreše, poka, strelja, vse v rdečem, šildi pokajo, biotike frčijo in sam na juriš. 

 

ME3 malo ponagaja s trofejo, ki jo moraš obrnit z NG+ ampak vsega skupaj ni omembe vredno in sem izkoristil priložnost za dosego še ene bedne trofeje, ki nikakor ni pocingljala. Morda bug, ne vem. Vseeno sem za kar se da hiter runthrough spustil na najnižjo težavnostno stopnjo - narrative in HOHO! Jebi ga, Commander Shepard se lahko postavi ob bok samemu Supermanu, pa nekateri mendejaževeste, da mi je Superman omiljeni. 😍

 

Enivej, ME in zlasti ME3 je res epski del, fantastično zaključen z bogato grafiko ter zvokom, ki tapravim fenom požene kocine po zatilju. Vendarle gre za še vedno EDINI špil, ki je svojo kompleksno zasnovo, s prenašanjem sejvingov in vsemi mogočimi opcijami, konci in nenazadnje neposrednim vplivom na sam konec in še epilog konca, postavil mejnik vseh mejnikov. @matej1990 vem, da ti špil nikoli ni potegnil in mogoče je res nekoliko pozno, ker gre vseeno za žanr, ki je izdelan in obdelan v nekem drugem času. Ampak ME3 mirno priporočam.

 

Kaj pa zdej? Poigravam se z mislijo na Andromedo ampak po mojem ne bo nič iz tega, ker gre za nagraužen fail, ki mi je pustil toliko gnilega priokusa, da mi smrdi. Lahko bi bil kul samostojen špil ampak so ga na žalost kontaminirali, ker so delali nekaj na silo in izdali slabo dodelan, pol izdelek, ki nima prav nobene - ne, niti najmanjše note tiste veličine svojega predhodnika.

 

Salutiram in pozdravljam Liaro v naslednjem veku (we hope).
 

 

masseffect_liara_ripcommandershepard_konzoleslovenija.jpg

ozi_SLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Ampak ne morem kar tako kar pričeti z ME3, ali pač?

Jaz imam hud konflikt s temi obsežnimi igrami. Hočem vse počekirat, potem pride kaj vmes in zmanjka časa, na koncu pa pozabim na igro oz. me mine nadaljevati.

"Kratko in sladko" je pravilo pri mojem izboru iger. 😁 

 

Pa kapo dol za polovljene trofeje! 👏

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • N7

@matej1990 vsekakor ti ne morem obljubit, da boš fasal kocine po zatilju, ker gre za izjemno kombinacijo igre, ki je nenazadnje dosegla, da se še toliko let po koncu, redno in vsako leto obeležuje tako imenovan N7 Dan, na dan 7. oktobra... to je massive achievement, če se mene vpraša. In ker po naravi nisem ofca in me nek čredni nagon dejansko odbija, lahko le potrdim, da gre v tem primeru za nekaj, kar pač je vrhunsko dobro.

 

Vseeno pa je špil zasnovan tudi za take, ki bi želeli začeti na koncu in s pomočjo recapov in hitrih izbir pridejo do rdeče niti. Občutkov pač ne moreš poustvarit in kot sem zapisal je izzidov mnogo, predvsem tudi takih, ki puščajo usodne posledice v nadaljevanju. 

 

Vsakdo od nas ima nek svoj alter ego, ki ga v takih špilih s pridom izkorišča. Šele v takih virtualnih svetovih se ljudje lahko zavejo kakšni so oz. kakšni bi si želeli biti. Seveda špil ni enakovredno odprt v vse mogoče konce. Rdeča nit je nekje bolj poudarjena in to je mogoče zaslutit na več koncih. 

 

ME3 ima tako v primerjavi s predhodnikoma mnogo več igranih sekvenc in igrane zgodbe. Codex ti lahko pojasni vse za nazaj in naprej tako da vsebinsko ne moreš biti prikrajšan pravzaprav za nič razen za doživetje, ki ti lahko ob koncu pusti cmok v grlu. Nekaj podobnega sem mooooooogoče okusil ob Halo. Ampak še zdaleč ne tako pristno in intenzivno. Zato je moč razumeti, da je Andromeda eskalirala do tega, da so nekateri zijali kot teleta v nova vrata (jaz). Spet po drugi strani imaš ljudi, ki bodo za vsako ceno pograbili in pokupili vse, četudi se drek prebarva v zlato. Takim pač ni pomoči.

 

Kar je zelo v redu v Legendary ediciji je komplet VSEH DLC paketov, kar je bilo izdelanih. ME1 ima dva. ME2 jih ima sedem in ME3 ima štiri, ki so precej obsežni. 
Sploh ME3 dodaja z DLCji neko dodatno farewell noto špilu (Citadel), kjer ga žuraš z ekipo, šmiraš z ljubeznijo in se pač smejiš internim foram, ki se vlečejo tudi čez komplet trilogijo. Vrhunski DLC za taprave fene. 

 

Sicer ME3 odpira tudi nadaljnjo kustumizacijo igre, kar meni ni po godu. Od tega, da si lahko menjaš spol in imaš potem dodatno kompleksnost vseh odnosov, pa popolnoma custom faco, ipd.. Igra je tudi LGTB naklonjena, kar mi je kul ampak ne moreš iz Commanderja Sheparda naresti nekaj xy. To je lame ampak OK, razumem...

 

Spoiler alert:

Spoiler

Bestič je in bo ostal Garrus (glej dance moves spodaj), ljubav pa ena in edina, Liara. 😉 

 

Jaz sem za komplet trilogijo porabil cca 100 ur in bil, kljub vsemu napisanemu, ob ME3 že zdolgočasen, ker se mi enostavno ni več dalo. Nenazadnje sem špil obrnil tokrat tretjič od tega drugič s platino. Vseeno, tiste pomembne zadeve sem požiral. 

 

Madafaka... ME4? Shut up and take my money!

 

Lets Dance Dancing GIF by Mass Effect Commander Shepard Dancing GIF by Mass Effect
 

 

ozi_SLO.png

Link to comment
  • Ozi odpel dotično debata

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.