Pesjanar79 Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Kateri 4k predvajalnik naj kupim? Ugledan imam sony, za 300 eurov. ampak ja je vredn? ali je vseen, če unga za 150? Ali res samo nekateri blu reye mal spremenijo v skoraj 4k sliko? imam 85 inčno sony 4k tv. Kje filme kupujete? zavvi? Quote Link to comment
admins matej1990 Posted December 24, 2020 admins Share Posted December 24, 2020 @japanboy @Ozi Tematika za vaju. 😁 2 Quote PSN & Xbox LIVE: NowickySLO Link to comment
N7 Ozi Posted December 24, 2020 N7 Share Posted December 24, 2020 @Pesjanar79 mislš na upscaling, kar se 4k tiče? glavne prednosti so mislm, da (zadnja generacija modelov) predvsem v priključkih (lan, wifi...) in embedded appih ala netflix, youtube. če si zainteresiran, imam Sony UBP-X800M2, novega. odpakiran, 1x rabljen (testiran), spravljen v škatlo. nimam dovolj HDMI priključkov in ne najde svojega mesta. Quote Link to comment
Pesjanar79 Posted December 24, 2020 Author Share Posted December 24, 2020 11 minut nazaj, Ozi pravi: @Pesjanar79kaj@Pesjanar79kaj nimaš dost hmdi? Zakaj prodajaš? Saj ne vem, ali se mi splača dat tolk za predvajalnik. Najceneje so okoli 150. Saj jutub pa netflix mam na tvju.. Quote Link to comment
admins japanboy Posted December 24, 2020 admins Share Posted December 24, 2020 (edited) Jaz filme kupujem mešano - od Amazona, Zavvija do Ebayja. Včasih tudi Zoom. Ko sem kupil TV so mi svetovali Sonyja ima zelo dober price/performance pri 4K predvajalnikih. Tudi Panasonic je eden boljših - sploh DP-UB820EB, ki je cenovno primerljiv z XM800. Oba podpirata glavne HDR standarde z izjemo HDR10+ pri Sonyju. Kupovat nek drag predvajalnik nima smisla če nimaš temu primernega TVja. Ker eno brez drugega ne gre. Kolikor je meni znano je največ na studiih samih - glede procesiranja slike, ker panele večina dobi od LGja. Katere vrste TV imaš? Jaz mislim da z X700, X800 oz Panasonicovim ne moreš zgrešit. Ampak zadnja dva sta že izven tvoje cene. Razen če ti rata kje dober deal. 🙂 Glede appov na predvajalnikih pa pazi - Appi na TVjih podpirajo object based surround sound, na predvajalnikih je pa druga reč. Npr jaz če bi pognal Netflix z X700, več kot 5.1 ne bi dobil ker predvajalnik ne podpira več kot to. Appi na TVjih samih ali pa kakih vmesnikih - androidih pa jih podpirajo. ampak za to izkusit rabiš temu primeren av sistem oz surround bar. Imaš kaj od tega? Edited December 24, 2020 by japanboy Popravljen/dopolnjen prispevek. 1 Quote Link to comment
N7 Ozi Posted December 24, 2020 N7 Share Posted December 24, 2020 @Pesjanar79 jah, ni dost hdmi portov. ko maš tok naprav, jih zmanjka. poleg tega gledam Bluraye zelo redko in v ta namen se PS5 obnese odlično. to je dober multipraktik. @japanboy ravno odvrtel Black Havk Down v 4K HDR. 🥰 ostalo, kot je povedal japanboy. po višjem cenovnem rangu posegaš, če imaš ustrezno opremo pa spet moraš pazit, da se ne zanašaš na posamezni vir. v bistvu je PS5 perfekten multipraktik, ko takole razmišljam. ima Netflix, Amazon Prime, AppleTV, Blu-Ray podporo. Plex je v porodnih krčih ampak upam stavit, da je vprašanje časa, ko bo poganjan na pune. Quote Link to comment
Pesjanar79 Posted December 24, 2020 Author Share Posted December 24, 2020 Imam sony 85" xh9096. Bi rekel, da dobra ornk tv. Mam soundbar. Tale sony za 300 eurov se mi zdi da je eden boljših od sonya. Panasonic nisem še gledal. Bom na zavvi kaj kupil od dilmov. Predvajalnik pa čimprej. Čeprav #e nimam 4k filmov. Same bluray... Quote Link to comment
Pesjanar79 Posted December 25, 2020 Author Share Posted December 25, 2020 še tole...zasledil sem, da moram pazit, kak usb nabavim, da bo delal 4k ko ga uštekam na tv. Torej naj bo usb3, pa nekaj o hitrosti, ampak nimam pojma. Kaj pravite? Quote Link to comment
admins japanboy Posted December 25, 2020 admins Share Posted December 25, 2020 Jaz bi na tvojem mestu na to kar imaš vzel kar X700/X800 bo vrh glave. Quote Link to comment
Recommended Posts