Jump to content

miniSD kartice in Wii - omejena kompatibilnost?


welker

Recommended Posts

Torej, Wii bi naj brez težav podpiral večino SD, miniSD ter microSD kartic (zadnji dve skupini seveda z adapterjem) do vključno 2 GB velikosti.

Vendar sem naletel na neprijetno presenečenje. Lastim si namreč Sandiskovo 1 GB veliko miniSD kartico, ki je Wii enostavno ne prepozna, photochannel pa trdi, da kartica ni delujoča oz. bi jo naj bilo treba reformatirat.

Jasno, sem poskusil kartico formatirat (tako v FAT kot v FAT32), a napaka ni odpravljena. Deluje pa brez težav v domala vseh napravah, ki sem jih preizkusil (dva olympusova fotoaparata, en trustov, več card readerjev za PC). Sposodil sem si tudi neko staro SD kartico (64 MB veliko, ne mini zadevo) in jo wii prepozna. :rockbrow:

Ker bi si pa rad omislil drugo 2 GB miniSD kartico, bi prosil za vaš nasvet. Konkretno, če ima kdo pri sebi miniSD kartico in bi preizkusil ali deluje v Wii-ju. Ne bi rad namreč kupoval mačke v žaklju - liste kompatibilnosti na internetu so pa vse po vrsti precej nenatančne. Katero miniSD kartico vi uporabljate, če sploh?

Aja, tale moja (očitno wii nekompatibilna) Sandiskova miniSD kartica je njihov najbolj klasični model (ni Ultra II različica). Serijska številka je SDSDM-1024 BB06139EA (napisana neposredno na miniSD kartici) oz. SDSDM-1024-E10M (zapisana na embalaži). Če komu slučajno koristi.

Upam, da je že kdo preizkusil miniSD kartico skupaj z Wii-jem ali mogoče ve kako zaobiti težavo z mojo trenutno kartico. Hvala. :)

Link to comment
Jst lahko sprobam z mojo 1 GB ultra II microSD kartico, če misliš, da ti bo kaj pomagalo. :)

Bi prosil, ja :). Sicer ni miniSD, je pa Sandisk.

čuden vprašane sam kaj si mel pa na kartic?

Sem jo formatiral, tako da nič. Želel sem jih uporabiti za backup VC iger in sejvov. Sem pa tudi posnel par fotk na njo in jih želel pogledati v Photo Channelu pa tudi ni šlo.

Mogoce je pa z tvojim wijem kaj narobe, ce je kartica ok. Ker sandisk je zakon za kartice.

LP,Sandi

Kot zpisano, sem preveril z neko staro generično SD kartico (nobena znana firma sploh) in jo je v vseh primerih Wii prepoznal.

Link to comment
Sem sprobal in je delalo brez problema. Samo malo dolgo se mi zdi, da je trajalo, da je presnel določene zadeve na kartico - ene pol minute za 40 blockov, kar je par mega? Hohum.

Super, hvala za informacijo. Potemtakem bo najbolj sigurno, če si nabavim miniSD ultra II izvedenko. Kar se hitrosti prenosa tiče pa jaz ne vem, bi moral poročat kdo, ki je že kaj na SD kartico shranjeval. Jaz sploh nisem mogel pognati copy procesa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.