Skoči na vsebino

Halo 3 multiplayer: strategije


kekken3

Priporočene objave

No, Halo 3 je tu in bo ostal kar nekaj časa. Ta thread ne bo za razlagat osnovnega delovanja stuffa, multiplayer kampanije, cheat kod ali za se meniti o matchmakingu. Smisel tega threada je pogovor o strategiji: pomoč novincem, da izboljšajo igro, deljenje izgurntanih kul novih stratsov, kot so dobre snajper pozicije, skrivališča, postopki na posameznih mapah - kaj kdaj pobrati.. na kaj ciljati, itd. Seveda pa pomoč novincem, ki jih bo sedaj verjetno nemalo. Evo, da odprem z odgovorom na post v drugi temi. :)

zdravo sm prej igral prek neta res amerika cela rasvetljena sam sm full noob komi kirga ubijem jz nevem al jz neznam igrat al so drugi tok nadmocni strelam v njega pov ure pa ne pade men pa spuca par metkov pa sm na tleh??sicer pa drugic spilam halo prek neta

Ahaha, ta "strelajm v njega pol ure, on pa mene enkrat in me šicne" fenomen ni nič čudnega, če nisi navajen igrati multiplayer Hala. Pač, vsako orožje ima svojo optimalno razdaljo - maksimalno razdaljo, s katere še vedno večina metkov zadane nasprotnika. Če uporabljaš SMGje, Pumparce ali karkoli, ki ustreli razpršeno, moraš pač bit blizu. Poleg tega pa je še sto drugih trikov. Streljati, streljati in se nato premikati proti nasprotniku ter na koncu melee attack za finish. Lahko nekoga, ki prihaja iza vogala najprej omehčamo z granato in se šele nato lotimo streljanja. Pa streljanje v glavo ali v hrbet hitreje fenta nekoga. Pa reloadanje. Ogromno število novincev uleti v najbolj vročo akcijo z na pol praznim šaržerjem, ustreli par metkov in nato začne reloadati ter instantno guzne. Nasploh pa je občutek, da točno vemo, kdaj bo v dani situaciji in razmerju oržja kdo umrl prvi, kar nato narekuje, ali iz fajta zbežimo, ali pa navalimo na nasprotnika, zelo pridobljen s prakso.

Stari mački veliko bolje od začetnikov znajo oceniti tako situacijo preko namigov, ki jih novinci še poznajo ne - gledajo, ali in koliko utripa nasprotnikov oklep, vedno upoštevajo orožje v roki nasprotnika še preden ta začne streljati (banalno, ampak mnogi novinci še za tem ne gredo), ocenijo, glede na lokacijo ocenijo, kakšna bo možnost, da bo sredi spopada pritekel še kdo in nas ustrelil od strani in s tem, ali se nam sploh splača zapustiti varno mesto, itd... Veliko je tega in večina pride v kri s časom. Ampak to je čar Hala, saj počasnejši tempo poudarja tako preigravanje nasprotnika z izkušnjami in zato toliko nagradi posvečene igralce ter ustvari dodatno globino.

Zato se vsi novi igralci, ki šele zdaj vstopate v svet Online Hala ne sekirat, če boste pwnani kot sto mater. Vam povem takoj: boste - zelo. Ampak če vam je res cilj postati vsaj poldobri in izkusiti to, kar Halo tudi na dolgi rok dela tak biser, potem enostavno dobite kontakte od slovenskih Live H2 veteranov (Macro, Sebek1, delno jazst, Ninja itd) in se pridružite kaki igri in čimveč govorite. Uporabljajte komunikacijo nonstop. Poročajte o vaši lokaciji, o tem ,kaj strateškega ste pobrali (močno orožje, overshield, itd), poročajte, ko vidite nasprotnika z gamebreaking orožji ala rocket launcherj ali snajper... Vsi ti podatki so nekaj, s čemer lahko zelo koristimo ekipi tudi če smo skoraj čista nula. Seveda pa je tu vodenje s strsani boljših. Naj vam povedo, kam iti, kaj pobirati in kakšno strategijo ubrati. Podredite se malo ,da razumete, kako se zadevam streže. Dobri igralci bodo veseli, da ne scrubbirate in tečete okoli kot puran in šenkavate frage nasprotniku ter ste pripravljeni poslušati in ciljati k zmagi ekipe. Da hočete nekaj znati. Tako da vam bodo z veseljem pomagali, vi pa boste veliko profitirali. Aja, pa še ena teamska: ko si v dvomu, OSTANI SKRIT. Sprva zgleda čudno.. "pa saj jaz hočem igrat", ampak ej, treba je razumeti, da je cilj teamske igre imeti več killov kot smrti. Ne smemo biti zadovoljni s 6 fragi, če smo za doseg teh umrli dvajsetkrat in našo ekipo pripeljali do polpoti k porazu. Ko razumemo, kdaj smo zares koristni ekipi, potem bomo v obračunu spopada tipičnega 4 na 4 veliko bolj cenili lastno statistiko "5 killov, 2 smrti". Raje le par stealth kilov in par občasnih smrti v celi igri, kot pa par jurišnih točk in polovico smrti štiričlanske ekipe.

---

No ja, to mi je z glave zdaj. Zdaj pa nabrusite sabljice, H3 štarta!

Link to comment

Tole "strelajm v njega pol ure, on pa mene enkrat in me šicne" je tudi mene od začetka malce težilo in mi ni šlo z glave kako jaz prvi začnem streljat na sebeka on pa se obrne pa b00m tresk b4ng pa fetik. Eno je tole, da je sebek cheater drugo pa, da zadevo obvlada v nulo. Po nekaj preigranih igrah pa sem začel dojemat malce 'shooting range' določenih orožij ter najboljše možne kombinacije za dual wieldanje itd. Vglavnem na napakah sem se naučil dosti a še zmeraj premalo.

Vglavnem: grenade -> bash -> shooting = FTW

followmeontwitter.png
Link to comment

Luv the text kekken! :beer:

Si pa pozabil napisati kljucni problem vseh zacetnikov, ki se glasi Bullet lag!

"Ma streljam direktno v njega in mu niti scita se nisem zbil!"

Resitev je preprosta. Streljaj vsaj 1-2mm pred tarčo, če se premika po horizontalni osi. Ce leti naravnost v tebe lag ni vecji problem. Ampak ce imas v roki Saiper in meris na nasprotnika VEDNO vstreli pred glavo. Pa naj bo se ne vem kako dober connection, vedno je vsaj 20ms bullet laga.

fs.pngMorbidMagic.png
Link to comment

Minimum Shots to Kill:

Battle Rifle – 4 shot kill (last shot must be a headshot – so three body shots and a headshots or 4 headshots)

Carbine – 8 shot kill (last shot must be a headshot)

Number of Body Shots to Kill

Battle Rifle – 8 shot kill

Carbine – 12 shot kill

V tem je dosti finte tudi. Pač halo 3 nagrajuje headshote, recimo tudi pri snajperu je metek v glavo smrt, however, če zadeneš v telo zbijaš samo ščit in moraš še enkrat ga vstrelit v telo, ali 4 krat z batle riflom v telo ali enkrat z batle riflom v glavo. Sicer pa je polno nekih novih stvari v haloju. Recimo grenade jump se vrača, z granato lahko odbiješ raketo, če maš dober timing prav tako z hamrom.

Link to comment

ma ponavadi kar sem js napako delal je to, da edini nisem meril v glavo, kajti, ko greta skupi (in se strelata) on meri v glavo jaz pa njega v telo, pa ceprav zacnem prvi (veliko prej) strelat, ko se vseeno prvi dol padem, tak da pri tej igri je hiter in sledilen aim kljucnega pomena...

zdaj mi pa ze kar gre in naredim ze kak :doh:

Link to comment

A strategy that beats them all: ako igramo slovenci skupaj, OBVEZNO pejte na isti team kot Sebek SLO. Win guaranteed.

Hec na stran, jaz opažam, da je dost v psihi. Eno je če delaš že raztur in kolješ vse živo brez problema, če ti pa gre salbo je najslabše če se pizdiš po voice chatu. Raje vdihni in umirjeno igraj naprej. Kar je že kekken omenil - dont rush too much je zlato pravilo H3.

Tudi men se zgodi, da če zagledam modela, ki mi kaže hrbet se avtomatsko zaženem v njega, brez da bi prej ocenil okolje, tako pa nabašem potem 3 modele iz njegovga teama. Ni poanta samo, da nabereš čimveč killov, važno je, da imaš čimmanj smrti in tako opposing team čimmanj točk.

Ostalo je pa bolj kot ne v poznavanju map, orožij in nasploh reflexov. Opažam pa, da bumper jumper deluje veliko boljše kot default layout.

Aja pa zazačetnike priporočam da nastavite sensitivity nekje med 3-4, potem pa skladno z vašim progresom višate tja do nekje 7-9. nekateri igrajo že od začetka na 9 ali 10, nekateri pa na 3 in niso nič slabši.

Pa vedno iščite Battle rifle, ki je zaradi vseh lastnosti mogoče še najboljše orožje (pogosto, long range, hitr bash, reload hiter, accuracy dober, burst pa itak premaga assault rifle na mid in long range).

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment

Par dobrih hintov from our favorite no-scoper. :thumbup:

Ja, če jih ne poznate, prečekirajte arene kar sami in poglejte, kje se vse da dobiti Battle Rifle ali v Halo žargonu "BR" (bi-ar). Teh je navadno zadosti, da se vsakdo, ki spawna, lahko z malo inventivnosti dokoplje do kakšnega, če ne pa vsaj do Covenant Carabine, ki je alienska ustreznica BRju. Ti dve orožji sta bistveni za all around igranje. Pač, to kar najdemo na začetku, od tega je odvisno, kako bomo lahko igrali. Če dobimo BR ali karabino, imamo pač največ možnosti, saj se lahko dajamo komot z razdalje, kjer pomagamo teammejtom, pokončamo ranjene nasprotnike in pa tudi s kar blizu ali srednje razdalje, kjer pripralvjamo pasti v navezi granatami. Če dobimo kak Shotgun ali njegovo novo dual-wieldable različico, potem pač ne hodimo na odprto in skušajmo priti v situacijo, kjer nas nasprotnik opazi, ko smo mu čisto blizu in imamo mi tedaj prednost. Če je treba, za to uporabimo čepeče premikanje, ki nas zamaskira na radarju, seveda pa v ključnem trenutku ne pozabimo na cancelanje animacije strela v melee attack, kar je bistveno za hitre kille z blizu s shottie-like orožji.

Link to comment

Jap bash je crucial. Sam vedno izvajam z maulerjem/shotganom 1 shot in TAKOJ bash. Enako velja za BR, če se ne motim 2 headshota in bash.

Če ste na kakšnem hodniku res blizu včasih najbolje deluje da se nasploh izognete streljanju in samo krožite/strafate okoli osebe in ga potamanite z bashi - 2 basha ubijeta, če bashneš nekoga v hrbet je to assassination - instant kill.

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment

ja zlo pomaga ce si miren oziroma, najbolj ce si dobre volje.

primer: pri cod 4 sem ponavadi imel vedno pod 1:1 kill/death razmerje.

zdaj, ko sem pa nazadnje igralsem 5 iger odigral zelo dobro (na koncu 35:10 razmerje).

tak, da je dobra volja in zbranost najbolj pomembna stvar za dobro igro.

Drugace pa pri halo3 zacetniki, ko pride 1:1 fight vedno merijo v osrednje telo.

Pri taki igri se gre samo za merjenje v glavo kolikor se, da seveda se sproti izmikati in ob pravem trenutku bashniti (ko se vidi, da gre nasprotnikov scit proti koncu se je treba pravi trenutek priblizati, da je bash ze v naprej premisljen).

drugace pa zbranost je se vedno best strategija. :bringiton:

Link to comment

Pa saj ne morem verjet....... :no_no:

Noben od vas ni priporočal Halo3 Game Fuel-a, torej ga noben ne uporabla, torej nobenemu ne prestavla pomembnega dela priprave/strategije?! :rockbrow: :rockbrow:

No, da povem nekaj konstruktivnega... BR, pa tudi Karbinka, je še zmeraj majka, tako kot v 2ki. Všeč mi je, da je melee močnejši kot v 2ki, ker ni bolšega filinga, kot da nekoga bashaš, potem ko ti že zmanka metkov recimo. Več drugič, mogoče, če... :D

Link to comment

Eto sebnikov najbolši gejm do zdej, kar pošteno sem se namučil. Ker se je Ninjaklan vstrašil nasprotnika, sem moral zadevo vzeti v svoje roke in igrati proti 2 sam. Mapa guardian, res, da je precej kampirana igra in na prvi pogled nič posebnega ampak je precej strategije odzadaj.

Večino časa se namreč premikam, tako, da imam nasprotnika na svoji nasprotni strani, torej jaz sem na enem koncu mapa onadva pa na drugem. S pomočjo radarja in predvidevanja tako vedno vem kje se nahajata in pridobivan na dragocenem času, sploh zadnji dve minuti kompletno rotiram čez celo mapo in še na koncu dobim dva killa, ker sta verjetno že obupala. Pač cilj, ko igraš proti večim je, da pridobivaš na času in ne na killih. Kadar je le možno poberem tudi nevidnost, saj ti to, da ogromen advantage. Vedno pa moraš met v mislih, da lahko zmagaš četudi si v manjšini to še je najbolj pomembno od vsega.

http://www.bungie.net/stats/Halo3/FileS ... ebek%20slo

Kliknite download in naslednjič boste imeli match na svoji 360.

Link to comment

Dj ko Bungie nardi patch za H3 in se vam joinam bomo skup šli mal prečekirat vse mape, ker hočem vse fore vedet. Nekoga sem recimo zadnič vidu na high groundu kako je pred bazo skočil na zid in potem gor na spartan laser tent, pa ni uporabu gravityja, možno pa da granate. Predvsem te fore so pomembne, razne bližnjice, ker s tem dobiš element of suprise. človek si sploh predstavlja ne kam vse se da skočit z crouch jumpom.

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...
A strategy that beats them all: ako igramo slovenci skupaj, OBVEZNO pejte na isti team kot Sebek SLO. Win guaranteed.

Hec na stran, jaz opažam, da je dost v psihi. Eno je če delaš že raztur in kolješ vse živo brez problema, če ti pa gre salbo je najslabše če se pizdiš po voice chatu. Raje vdihni in umirjeno igraj naprej. Kar je že kekken omenil - dont rush too much je zlato pravilo H3.

Tudi men se zgodi, da če zagledam modela, ki mi kaže hrbet se avtomatsko zaženem v njega, brez da bi prej ocenil okolje, tako pa nabašem potem 3 modele iz njegovga teama. Ni poanta samo, da nabereš čimveč killov, važno je, da imaš čimmanj smrti in tako opposing team čimmanj točk.

Ostalo je pa bolj kot ne v poznavanju map, orožij in nasploh reflexov. Opažam pa, da bumper jumper deluje veliko boljše kot default layout.

Aja pa zazačetnike priporočam da nastavite sensitivity nekje med 3-4, potem pa skladno z vašim progresom višate tja do nekje 7-9. nekateri igrajo že od začetka na 9 ali 10, nekateri pa na 3 in niso nič slabši.

Pa vedno iščite Battle rifle, ki je zaradi vseh lastnosti mogoče še najboljše orožje (pogosto, long range, hitr bash, reload hiter, accuracy dober, burst pa itak premaga assault rifle na mid in long range).

mam vprašanje zate ,kako ko greš na live narihtaš sensitivity? :crazy:

dprulles.gif
Link to comment
Občutljivost kontrol si naštimaš tako, da kadarkoli med igro stisneš gumb start in nato daš enkrat desno, da prideš do menuja settings. Tam za svoj profil nastaviš kontrole - kofiguracija gumbov, občutljivost itd.

thanks :thumbup: povej mi še kako priti na live in igrati z našimi ,s tabo ne da nebi hotel ne vem če boš ti hotel z mano ker verjetno za zdaj nebi še mel nič od špila. ti rabiš jače od gušterjev,se pa zahvaljujem za nasvet. :bowdown:

dprulles.gif
Link to comment

Za priti online mora biti kar nekaj FAQjev okoli in nasploh nisem glih prava oseba za to (in ta sekcija ni prava za splošna povezljivostna vprašanja). A no, saj ti bo uspelo.

Potem pa hitro dodati bando

o0 Yoseep 0o

Sebek Slo

MorbidMagic

NitroBlast90

afireinside9x74

BigKEKS

djepoac

in sproti še ostale pogoste nažigače, nato zaspammat z invajti, pa bomo že igrali. Pa nič bati za nivo. Nekje pač moraš začeti in tu sprejemamo vse vrste gušterjev. Saj, ni zdaj nujno, da se takoj skupaj z najvišje rangiranimi lotiš nekih živčnih ranking iger proti folku z leveli nevarno blizu 50. Pač, gremo custom igre ali team socialce v petih s polno slovensko komunikacijo, ki so idealen način za se ulaufat, potem pa če bo volja, bo že. :)

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.