Jump to content

Another World

Recommended Posts

• admins

Če koga zanima - izšel je Collectors Edition legendarnega Another Worlda, igre, ki sva jo midva z bratom u orto igrala enih 15 let nazaj, a žal, pomoje nikoli končala.

Če kdo ne ve, kateri špil to je, pa ga je igral - ga bo tale screen definitivno spomnil:

ootwshot2.gif

Collectors Edition v smislu, da igra sedaj brezhibno laufa na novodobnih PCjih, da podpira resolucije do 1280x800 in da so vsa ozadja upgrejdana v kakovost, pričakovano dandanes - vse drugo je ostalo nedotaknjeno, še celo v izvirni grdi 320x240 verziji lahko igrate zadevo, če vam zapaše. Kako izgleda nova verzija? Primerjava med staro in novo - klikni na fotko za pravo resolucijo:

aw1m.gif aw2m.jpg

Shareware - v bistvu demo, prvih par minut igre - lahko staknete tukaj, odklep celotne verzije pa vas bo oskubil za 7€. Kar se mene tiče totalno spodobna cena .. zato jo z bratom oba že veselo špilava. Retro ownage! :china:

• admins

Ma, lihkar sem ga prvič v življenju končal .. now I'm sad. :(

Marsikak novodobni dizajner bi se lahko ogromno naučil iz Another World - s križcem za premikanje in enim akcijskim gumbom, ubogo grafiko in parimi zvočnimi efekti pričara boljše vzdušje in zatopljenost v špil kot velika večina danajšnjih špilov. Edina pomankljivost, po mojem mnenju, je dolžina špila, saj se ga da, če si profi in imaš vse naštudirano, verjetno končati v okrog pol ure, ni pa nobene iniciative za ponovno igranje.

A se mi zdi, da ga bom kljub temu še marsikdaj spet zagnal .. :china: