Jump to content

HDMI + OPTIKA(TOSLINK) = ne valja

Guest jurc

Recommended Posts

Gospoda igričarska lep pozdrav!

Mam LCD-TV povezan preko HDMI-ja na šatuljo X.

Dons sem se odloču povezat avdio optični kabel z xboxa na logiteche in sm ugotovu, da to ni mogoče, saj je priključek za optiko na komponentnem HD AV kablu, ki pa ne more biti vklopljen istočasno z HDMI-jem, ker je predebel.

Mikrosoftovci so res stručkoti moram reč...

...da ne moreš imet HDMI pa optiko za surround naenkrat priključeno - svašta!

Pozna kdo kako rešitev, oz. kaka je razlika v kvaliteti slike med komponentnim pa HDMI kablom?

LP

Haha, to res ne štekam, zakaj M$ vztraja z optičnim izhodom NA kablu, namesto da prišvasa v škatlo X-a eno malo luknjo. Jao, še PS2 je imel, medtem ko si za X180 rabil luknjo v kablu. :crazy:

Ne vem, a po moje obstaja kak kabel, ki omogoča oboje. Vem, da obstajajo kabli, ki imajo naenkrat miljavžent izhodov (videl sem enega s praktično vsem: RGB scart, Composite, Component, S video, HDMI in VGA :fiufiu:). Saj ne, da je nujno, da vsi signali delajo hkrati, ampak nek workaround za to pa valda mora bit... I guess. :?

Gospoda igričarska lep pozdrav!

Mam LCD-TV povezan preko HDMI-ja na šatuljo X.

Dons sem se odloču povezat avdio optični kabel z xboxa na logiteche in sm ugotovu, da to ni mogoče, saj je priključek za optiko na komponentnem HD AV kablu, ki pa ne more biti vklopljen istočasno z HDMI-jem, ker je predebel.

Mikrosoftovci so res stručkoti moram reč...

...da ne moreš imet HDMI pa optiko za surround naenkrat priključeno - svašta!

Pozna kdo kako rešitev, oz. kaka je razlika v kvaliteti slike med komponentnim pa HDMI kablom?

LP

rešitev je preprosta

xbox360elite.jpg

kot vidiš na sliki, imaš posebaj priključek za stereo zvok ter optiko.

to velja seveda za elite verzijo konzole, ampak tudi pri premiumih s hdmi-jem bi tole skoraj moralo biti zraven

RELIX28.png

Tanovi premiumi nimajo istih kablov k elite verzija. Elite verzija ma črne kable, tako da bi jih mogl za premium verzijo na sivo prebarvat, to pa je za Redmonske kapitaliste prevelik zalogaj, hehe. Važn, da oni dnar vlečejo...

... zvok se super čuje, k sovo ponoči v gozdu-but in a lack of HDMI

Res bi lahko dal izhod za optiko na ekstra vhod, kot recimo pr PS3.

Se mi je zdelo, da rešitev verjetno mora biti.

G. R3LIX a mogoče veš, kje bi se dalo kupit ta avdio kabel?

Tanovi premiumi nimajo istih kablov k elite verzija. Elite verzija ma črne kable, tako da bi jih mogl za premium verzijo na sivo prebarvat, to pa je za Redmonske kapitaliste prevelik zalogaj, hehe. Važn, da oni dnar vlečejo...

... zvok se super čuje, k sovo ponoči v gozdu-but in a lack of HDMI

Res bi lahko dal izhod za optiko na ekstra vhod, kot recimo pr PS3.

Se mi je zdelo, da rešitev verjetno mora biti.

G. R3LIX a mogoče veš, kje bi se dalo kupit ta avdio kabel?

Torej če prav razumem, imaš premium verzijo s hdmi-jem in tega priključka na sliki spodaj nisi dobil zraven ? (na priključku imaš stereo in optični izhod za zvok)

xbox360_elite_19.jpg

Če tega nisi dobil zraven potem je tole res mal sux, ker mislim da tega priključka ne moreš naknadno kupiti. :tard:

RELIX28.png