Guest jurc Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Gospoda igričarska lep pozdrav! Mam LCD-TV povezan preko HDMI-ja na šatuljo X. Dons sem se odloču povezat avdio optični kabel z xboxa na logiteche in sm ugotovu, da to ni mogoče, saj je priključek za optiko na komponentnem HD AV kablu, ki pa ne more biti vklopljen istočasno z HDMI-jem, ker je predebel. Mikrosoftovci so res stručkoti moram reč... ...da ne moreš imet HDMI pa optiko za surround naenkrat priključeno - svašta! Pozna kdo kako rešitev, oz. kaka je razlika v kvaliteti slike med komponentnim pa HDMI kablom? LP Quote Link to comment
kekken3 Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Haha, to res ne štekam, zakaj M$ vztraja z optičnim izhodom NA kablu, namesto da prišvasa v škatlo X-a eno malo luknjo. Jao, še PS2 je imel, medtem ko si za X180 rabil luknjo v kablu. Ne vem, a po moje obstaja kak kabel, ki omogoča oboje. Vem, da obstajajo kabli, ki imajo naenkrat miljavžent izhodov (videl sem enega s praktično vsem: RGB scart, Composite, Component, S video, HDMI in VGA ). Saj ne, da je nujno, da vsi signali delajo hkrati, ampak nek workaround za to pa valda mora bit... I guess. Quote Link to comment
R3LIX Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Gospoda igričarska lep pozdrav! Mam LCD-TV povezan preko HDMI-ja na šatuljo X. Dons sem se odloču povezat avdio optični kabel z xboxa na logiteche in sm ugotovu, da to ni mogoče, saj je priključek za optiko na komponentnem HD AV kablu, ki pa ne more biti vklopljen istočasno z HDMI-jem, ker je predebel. Mikrosoftovci so res stručkoti moram reč... ...da ne moreš imet HDMI pa optiko za surround naenkrat priključeno - svašta! Pozna kdo kako rešitev, oz. kaka je razlika v kvaliteti slike med komponentnim pa HDMI kablom? LP rešitev je preprosta kot vidiš na sliki, imaš posebaj priključek za stereo zvok ter optiko. to velja seveda za elite verzijo konzole, ampak tudi pri premiumih s hdmi-jem bi tole skoraj moralo biti zraven Quote Link to comment
dej82 Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 jaz imam oz sem imel priključen na optiko brez TEŽAV in nevidim razloga oziroma nerazumem kje je Mikrosoft naredil težavo... Quote Link to comment
liverpool Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Jako interesantno! Pa sj majo novi premiumi iste kable zravn kt ELITE (al se motm?) - in mi ni jasn kk ti ne more delat ... Maš mogoče v nastavitvah samo na stereo al sploh ne čuješ nič zvoka? Quote Link to comment
Guest jurc Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Tanovi premiumi nimajo istih kablov k elite verzija. Elite verzija ma črne kable, tako da bi jih mogl za premium verzijo na sivo prebarvat, to pa je za Redmonske kapitaliste prevelik zalogaj, hehe. Važn, da oni dnar vlečejo... ... zvok se super čuje, k sovo ponoči v gozdu-but in a lack of HDMI Res bi lahko dal izhod za optiko na ekstra vhod, kot recimo pr PS3. Se mi je zdelo, da rešitev verjetno mora biti. G. R3LIX a mogoče veš, kje bi se dalo kupit ta avdio kabel? Quote Link to comment
R3LIX Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 Tanovi premiumi nimajo istih kablov k elite verzija. Elite verzija ma črne kable, tako da bi jih mogl za premium verzijo na sivo prebarvat, to pa je za Redmonske kapitaliste prevelik zalogaj, hehe. Važn, da oni dnar vlečejo... ... zvok se super čuje, k sovo ponoči v gozdu-but in a lack of HDMI Res bi lahko dal izhod za optiko na ekstra vhod, kot recimo pr PS3. Se mi je zdelo, da rešitev verjetno mora biti. G. R3LIX a mogoče veš, kje bi se dalo kupit ta avdio kabel? Torej če prav razumem, imaš premium verzijo s hdmi-jem in tega priključka na sliki spodaj nisi dobil zraven ? (na priključku imaš stereo in optični izhod za zvok) Če tega nisi dobil zraven potem je tole res mal sux, ker mislim da tega priključka ne moreš naknadno kupiti. Quote Link to comment
kekken3 Posted September 30, 2007 Share Posted September 30, 2007 Imam novo HDMI Premium verzijo, pa tudi nisem dobil tega priključka. Boh... Quote Link to comment
Recommended Posts