Skoči na vsebino

Mega man


D.Tidus

Priporočene objave

Ewo odpiram tole temo posvečeno legendarni seriji Megaman .. Meni gre tukaj za morda nepozabno serijo , še danes na emulatorju na PC-ju odigram Megaman 2 in 4 ki sta po mojem najboljši. Sam se spomnim kako sem na NES-u visel od jutra do večera in igro preobrnil eno 20 krat . Resno . Če bi še danes tako znal bi zagotovo naredil kakšen speedrun. Odigral sem vsekakor tudi Mega man X ki so bili zelo težji od originalnih ampak vsekakor so originalni Mega možje legendarni. Igral sem ga tudi na PS2 in na GBA in na DS. Definitivno meni ob FF seriji , ena od najboljših serij vseh časov.

Owner of :

Xbox 360 + PS3...

Link to comment

Zelo dobra, legendarna serija luštno zahojenih streljaških ploščad, ja.

Najboljši mi je MM X2 na SNESu (o verziji za Saturn lahko žal le sanjam), najboljši klasični MM pa izjemna dvojka za NES, čeprav ni noben del in odvrtek slab. Razen novodobnih, ki niso vredni pol k*rca. Bu.

Mega Man X2:

mmx2box.jpg

megamanx2eu3.png

Mega Man 2:

250pxmegaman2box.jpg

megaman2e01.png

Manjka samo še zasekamož :D

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Mega_Man_%28series%29

Na japonskem se serija imenuje Rockman, btw.

Link to comment

Megaman, to je prava stvar.

Če kdo ne ve, je pred nekaj leti izšla Mega Man Anniversary Collection, ki vsebuje vse tastare Mega Mane, torej Mega Man 1-8. Zadeva obstaja za PS2, Xbox in GC, torej ima praktično vsak od nas tukaj vsaj eno konzolo, s katero lahko stvar poganja. Problem je edino v tem, da je zadeva, kolikor se mi zdi, izšla samo v US (in JAP). No, saj na teh konzolah ni bilo nek hudi problem importati, zadeva je pa ob času izida bila menda samo 30 USD, tako da se jo sigurno da še zdaj dobiti zelo poceni.

Gre pa za res ultimativno kolekcijo, sploh po tej ceni. Jaz sem ravno zadnjič resno razmišljal, da bi si to nabavil, pa sem potem slučajno PS3 kupil, pa sem malo pozabil na to.

Aja, poleg tega obstaja tudi Mega Man X Collection (prav tako samo US), ki vsebuje Mega Man X 1-6, kar je tudi kul.

Sicer pa itak, Mega Man 2 je ena najboljših iger vseh časov, katere edina pomanjkljivost, ki jo loči od popolnosti, je dejstvo, da je popolnoma prelahka.

Pa lahko bi Nintendoti na Wiiju za Virtual Console dali še kaj drugega kot samo prvi del, vsaj še dvojko, ki za ceno 5 EUR res ne bi imela razloga ne biti kupljena od vseh Wii lastnikov.

Uf, ko samo pomislim, kako mi je prihajalo, ko sem v dvojki na vse strani metal Metalmanove 8-way žagice veselja, ob spremljavi nadlegendarne Dr. Wily Stage 1-2, me kar prime, da bi ves ta fensi next-gen bullshit čez okno zabrisal, pa si originalni NES nabavil.

Potegaman.jpg
Link to comment
  • 4 tednov kasneje...

@Junior: a si ti kdaj obrnil original Mega Mana?

Men ni nikol ratal, ker me je težavnost spravla ob živce. Nevem, kako se lahko komu da to obračat :>

Recimo če sam tega norca pogledaš:

http://www.youtube.com/watch?v=H0AuWB0mJdY

Drugač pa ti priporočam Super Ghouls 'n Ghosts za SNES, če iščeš zahojene špile (ne-super verzija za avtomate je celo še bolj težka). Prav svinjsko, hehe.

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...
@Junior: a si ti kdaj obrnil original Mega Mana?

Ja, sem. Res je, da zadeva ni niti približno lahka, samo pa vseeno ne gre za neko res težko zadevo, če ga primerjaš s kakšnimi svinjskimi NES špili, npr. prvo Castlevanio. Ta pa je zajebana, sem se z njo mnogo bolj matral.

Sem špilal Ghouls 'n' Ghosts pred leti na Mametu. Samo mi ni bil dovolj všeč, da bi se mi dalo z njim matrati. Ker meni ni fora samo v tem, da je špil težek, ampak mi mora biti tudi všeč. Veliko je svinjskih špilov, ki jih je užitek igrati, zakaj bi potem špilal nekaj, kar mi ne dogaja? Sem pa po dolgem in počez preobrnil Maximota na PS2 (v bistvu nadaljevanje G'n'Gjev), ki pa mi je res bil tabuljši in tudi hudo težek (tudi dvojka je kul, samo enka je tisto res pravo). Meni ena najboljših PS2 iger.

Potegaman.jpg
Link to comment
  • Pred 4 meseci ...

Fani Mega Moža (fanta?) si poskusite omislit MM X4. Zelo dobra igra, malce kratka, a meni zelo všečen level design. Malce moti samo, da ni moč počepat in vihtet kanon v vse smeri, a se da preživet. Samo imejete v mislih, da gre za PSX (aka PS One) špil, zato igranje na H(u)D(ih) TVjih odpade, razen če imate radi grdo grafiko ;>

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.