Skoči na vsebino

Alan Wake Remastered


Priporočene objave

  • vrhovni

alan%20wake%20remastered%20wide.jfif

 

Alan Wake Remastered ni več zgolj govorica pač pa je igra tudi uradno potrjena s strani razvijalcev - Remedyja. Gre za remaster izvirne igre izdane za Xbox 360 leta 2010, ki je kasneje izšla tudi na PC. Igra bo jeseni letos izšla na PS4, PS5, Xbox Seriji, Xbox One in PCju.

Možno jo bo igrati v 4K vsebovala pa bo tudi oba DLCja - The Signal in The Writter.

 

Vir

 

Urejano od japanboy
Dodane povezave.

10573384652.png

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...
  • vrhovni
Dne, 10. 9. 2021 at 9:33, matej1990 pravi:

In to že faking 5. oktobra! Fino presenečenje kar se tiče datuma.

 

Budilko naštimaj za 6. uro zjutraj. 😁

 

Navedek

Alan Wake Remastered will be available on October 4 in North America and on October 5 in European and Asian regions. Below, you can check out the exact release time in each region.

  • October 4 at 9 pm PT
  • October 5 at 12 am ET/4 am UTC/5 am BST/6 am CEST

 

10573384652.png

Link to comment
  • vrhovni
24 minut nazaj, matej1990 pravi:

Sem tudi jaz bulil prvo v čem je fora, da prikazuje dvojno. Kot kaže mora PS Store imeti dvojno objavo, ker je ena za PS4 in druga za PS5. Pri eni boš videl da je v opisu dodano to:

image.png

Tako da to je PS5 verzija. 😄 

 

Totalno konfuzno imajo to narejeno.

 

Nene. To je logicno. Ena je za drugi spol. To je ta k si prpopov slikco. 😂

Lahko z vibratorjm spilajo. 🤣

10573384652.png

Link to comment
  • vrhovni

Včeraj sem štartal in preigral prvo epizodo. Hitro ob igranju sem dobil nasmešek na obrazu. 😁 Igra je še vedno zelo kul za igrat. Nekaj kar me je precej skrbelo, da si ne bi uničil lepih spominov na igro. 😅

 

Na PS5 je 60fps izjemno fina pridobitev. Škoda da niso šli še dalje in tudi real time cut scene naredili 60fps. Ampak ok. Vizualno je igra sicer dobila precej skop obliž. Resolucija je dvignjena na 4K in teksture so precej boljše. Vizualno je tako sedaj precej več detajlov in ostrine. Da bi se naslajal nad grafiko ni šans, prej bi lahko rekel, da bi se lahko še kaj bolj potrudili. Največje razočaranje je za moje pojme obrazna mimika. Deluje togo za današnje čase. Manjka na primer tudi ray-tracing. Tega podatka sploh nisem vedel do sedaj. Ampak iskreno povedano je meni igra luči in teme še vedno super narejena takšna kot je. Verjetno bi bil potreben precejšnji dodatni poseg za implementacijo. Zgornje zadeve pojasnijo zakaj igra stane 30€ in ne 80€. 😄 

 

Mistično-grozljiva-fantazijska atmosfera v tej igri je še vedno nekaj posebnega. Gozd, tema, meglica, veter, sij lune in zvoki bučanja vetra je meni še vedno TOP. Bi pa rekel da so kontrasti temne okolice in luči precej bolj izraziti, kot se jih spomnim, pa čeprav igra nima HDR podpore. Verjetno je to posledica zmogljivejšega TVja kot takrat tistega, ko sem igro igral na X360. In ja, še vedno se nabira termovke in strelja v piramide iz pločevink. 😉 Liki so Finsko odštekani (pijana rokerja in všečna Coconut pesem!) in zgodba vleče (pametno je sproti brati izgubljene liste novele). Epizodno dogajanje je itak meni super všeč in obvezno je tudi poslušanje končnih pesmi v celoti (brez preskakovanja!). 🤩

 

PS5 kontroler je dobil svojo pozornost (kot Control). Igra namreč koristi natančne tresljaje. Vsako orožje ima svoj vzorec tresenja. Tudi triggerji so izkoriščeni. V kolikor je levi trigger samo delno pritisnjen, se baterija v luči ne prazni, ampak se vklopi zgolj približevanje (zoom) za natančnejše streljanje Vzetih. To lepo sovpada s to izvajo v igri: "I squeezed the flashlight like my life depended on it, willing it to stop it coming any closer. Suddenly, something gave, and the light seemed to shine brighter." 😉

 

image.png

Jaz se ne spomnim teh QR kod v igri. Mislim da je to novost. Ta prva QR koda vodi na YouTube.

 

Zaenkrat izjemno všečno igranje. Upam da bo trajalo do konca.

Na tem mestu bi se rad zahvalil Epic Games, ki so plačali razvoj te igre tudi na PS5. Nekaj kar si ne bi nikoli mislil da se bo zgodilo. Hvala! 😄 

Ena Alan Wake epizoda na dan, odžene temo vstran! Pa pazite kaj tipkate. Morda se uresniči! 😬

  • (po)hvala (+1) 1
  • za (+1) 1

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Ne, ne gre. Igra nima mehanike, da bi poskeniral kodo in predajal zadevo kar v igri. Sej se vidi, da so namensko take velike kode, da jih lahko z lastnim mobitelom poskeniraš preko TVja. Predvidevam da je v vsaki epizodi ena koda, ker v prvi epizodi sem našel samo to (razen če sem kje kaj spregledal).

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • Pred 3 meseci ...
  • N7

Takole. Še ena platina, vključno z obema dodatkoma.

Se mi je zaluštalo malo razpisat... Alana sem namreč igral davnega nevemkaterega, na X360. Takrat se mi je zdela igra po vsebini pretežka. Nisem imel fokusa na take igre v tistem času. Ko razmišljam za nazaj bi rekel, da je šlo bolj za kvantiteto kot kvaliteto.

 

Sedaj opažam - kar potrjuje tudi današnji Sony Player ReCap 🙂, da igram največ starejše špile za PS4 oz. remejke. Nimaš kaj... kar je dobro, dobro je.

Obnovljenega Alena sem dobesedno požrl. Zgodbe v prvo sploh nisem dojel, hehe. Odlično, turobno, misteriozno, kakšna glasba, noro. To so igre za katere velja zabit ure pred zaslonom, četudi zunaj sije sonce. 

 

Da sem pojahal platino sem preigral špil 3x. Zoprne so kolekcije, ki jih pobiraš v nedogled, pa nekaj zaguljenih trofej v smislu, preigraj v enem šusu ali ne umri oz. ne uporabi nabojev.  Nightmare težavnostna stopnja je na trenutke bolana, ko je krmilnik skorej dobil krila. A veš, ko imaš občutek, da te nekdo dobesedno na suho. Nekam. Ampak okey, prežvečljivo. Poleg tega si ob 3x runu že tako nadrkan, da je itak vse brez veze. 😉

 

1. DLC, The Signal je beden. Ni mi bil všeč, totalna blodnja od špila, kar je po svoje okey, saj se dogaja v neki lastni domišljijski destruktivnosti. Ampak je meh.

2. DLC, The Writer je pa lep napovednik za nadaljevanje. Tega nisem vedel in se mi zdi kul, če sedaj vemo, da nadaljevanje dejansko namerava priromat. Lajkam in komaj čakam.

 

Pa naprej?

Zdej sem v precepu... čez 1 teden bo remejk Uncharted, kar je skoraj a must. Ampak tik za tem pa pride Aloy v nadaljevanju. Slednjo sem požlahtnil ampak DLCja se mi ni dalo zdrkat. Predvsem pa, prihaja Dying Light 2. Pestro bo!

 

 

ozi_SLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Uf... Spet kapo dol, da se ti je dalo pobirati trofeje. Meni totalno smrdijo te fore z največjo težavnostjo, časovnimi omejitvami ali prepovedjo smrti. Ne hvala. 😅

Kar se same igre tiče pa je meni še vedno TOP! Postarala se je kvalitetno. 

Se tudi strinjam da je drugi DLC boljši.

 

AW2 je gladko na listi najbolj pričakovanih iger. Naj bi bila bolj survival orientirana, kar me malo skrbi. Upam da jim uspe narediti res dobro igro. Dolgo so čakali na priložnost za nadaljevanje in sedaj imajo priliko da se ponovno izkažejo.

  • (po)hvala (+1) 1
  • za (+1) 2

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • Pred 3 meseci ...
  • Pred 5 meseci ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.