Skoči na vsebino

Mali hoče prodat Xbox One X in kupit Lenovo LEGION PC!!


Priporočene objave

Koliko bi morala dobiti za Xbox One X bele barve, 2 kontrolerja in 6 iger?

 

Mali moj hoče to prodat in pravi, da se mu je zadopadel LENOVO LEGION PC, ker baje je AMD Ryzen 9 raketa in da je RTX 3070 grafika tudi zelo dobra?? Se to sploh splača? Kaj menite?

 

Tole tukaj je gledal: LEGION GAMING PC

 

Meni se zdi to drago za PC z samo 16 GB spomina! A ne bi rabil konkreten gaming PC vsaj 32 gb ali 48 gb spomina?

Link to comment
  • N7

@PatricijaVanja sem se razpisal že v sorodni debati. Tale primerek od Lenova je po CPU (procesorski plati) žival. To so izredni procesorji, kjer jim Intel parira s serijo i9. To je najzmogljivejša družina procesorjev za namizne računalnike. Ostalih podatkov je malo. SSD je osnovni ampak to se vedno potem da zamenjat za kakšno bolj "gaming" komponento kot npr.:

https://www.westerndigital.com/products/internal-drives/wd-black-sn850-nvme-ssd#WDS500G1X0E

 

RTX 3070 je dobra, a TI verzija je še nekoliko boljša. Če že pišemo je potrebno vedet, da je na trgu serija 40. To pomeni, da je generacijo 30xx že prejšnja generacija vendar je serija 40xx še predraga in naj bo rezervirana tema za tiste, ki vedo zakaj to kupujejo.

 

RAM je danes zelo ugodna komponenta. 16GB ali 32GB to ni omembe vredno, hitro lahko dokupiš razliko in je problem rešen. 

16GB je nekje standard danes, 32GB je več kot dovolj. Več kot toliko niti nima smisla, bo sistem nabijal na ozka grla drugod.

 

Kar se vrednosti konzole tiče... XBOX ONE X je prejšnja generacija konzole in ima cenovno izhodišče tam okoli 300 EUR max. Odvisno od ohranjenosti tako konzole kot kontrolerjev. Ponudbe je na Bolhi kar nekaj tako da, če želiš prodat hitro moraš še oklestit ceno. Ni pa to več iskana roba. Ko konzola zastara zastara. Pri tem se dotaknem morda dejstsva, da z eno igralno konzolo ubiješ vse muhe na mah nekaj let koliko traja življenjski cikel igralne konzole. Kot pišem je, je cenovni vložek za igre na dolgi rok občutno manjši. Če želiš doseči enako na PC platformi se moraš stegnit v PC sestav, ki te bo z lahkoto olajšal za vsaj 3 tisočake. To pomeni, da ti tak PC potem lahko drži in parira trendom tudi 5 let ali še kaj več. O tem sem pisal v prejšnji debati:

 

ozi_SLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.