Jump to content

Računalnik z RGB - ACTION ?? ACTINA ?? Ali HP OMEN?


Recommended Posts

Cao,

 

mali še kr hoče menjat Xbox One X konzolo in prešaltat na PC računalnik.

 

Zdaj si je v glavo vpiknil, da je AMD Ryzen procesor boljši kot Intel Core in da baje more biti najmanj Ryzen 7.

 

In hoče da zapravim celo premoženje za TOLE... : Gaming PC ACTINA od Notesniki.si .. ?? 1500 EUR za računalnik z samo 500 GB SSD diska? Ni to malo drago? Malo fejst drago? 

 

Ni potem tale HP OMEN boljša izbira ? Ima 1024 GB diska namesto 500 GB in konkretno cenejši je! Kaj menite? Ampak mali bo me živciral, da procesor ni pravi. Ima to sploh veze?

Link to comment
  • N7

Tole je večna debata. Prešalt iz igralne konzole na PC platformo je v očeh mladeža silno zanimiv. Konzola postane brez veze, manj opravilna, nima tako "gaming" prizvoka kot PC in vsa šara, ki spremlja gaming pomen v zadnjih letih. Vem o čem je govora, ker sem obema svojima najstniškima sinovoma moral dopovedat podobne zadeve. Eden od njiju je med tem že odrasel pa nič manj dovzeten za moje argumente. Pač PC je v njihovih očeh bolj kul. Gotovo tudi zato, ker je dober PC že na pogled bolj privlačen, bolj kompleksen. 


Če pa je govora o custom PCju, ki ga krasijo nagraužno drage komponente in svetleči vodno-hladilni sistemi, no potem ima to le že dodaten čar. Kar se čiste gaming primerjave tiče sem vselej na strani konzol iz preprostega razloga. V igralni konzoli naložiš igro in jo igraš. Nekaj nastavitev vezanih na grafične parametre in viola. Vsaka igra bo tekla enako dobro. Pri računalniku se zaplete... nešteto parametrov, nešteto možnosti glede na setavljeno konfiguracijo... in predvsem - pazi - custom računalnik lahko postane finančna jama brez dna.

 

Si bom malo dovolil in bom izjavil, da ste v osnovni pihnili malo mimo, ker je PLAYSTATION v našem okolju popolnoma podprta igralna platforma in je celo doživetje izkušnje, ki ti jo konzola ponuja pristno in popolno. XBOX pod okriljem Microsofta ta del še vedno ni uredil kot se spodobi in... sam sem iz tega naslova XBOX konzolo opustil, čeprav je bila moja prva igralna konzola in sem jo svoj čas oboževal.

 

Če preidem na bistvo. AMD in INTEL sta rivala v komponentah kot sta XBOX in PLAYSTATION v igralnih konzolah. AMD je z RYZEN procesorji posekal INTEL na marsikaterem področju in bolj kot ne si sedaj malo izmenjujeta vodilni položaj. Za rajo to niti ni pomembno, pomembno je, da je AMD postal popolnoma ekvivalenten in dober.

 

V primeru izbire, ki jo navajaš je tokrat INTEL malenkost boljši po CPU plati. Hitra primerjava tule:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-11400F-vs-AMD-Ryzen-7-5700G/4111vsm1552677

 

Nadalje primerjamo GPU (grafična kartica). Hitra primerjava tule:

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-3070-Ti-vs-Nvidia-RTX-3060-Ti/4116vs4090

 

Dražji model ima tako malenkost boljšo grafično kartico in 16GB več rama ter (ni zanemarljivo) 12 mesecev več garancije.

Med tem, ko ima cenejši model malenkost boljši procesor, več diska, licenco za Windows 10 operacijski sistem in lučke 😉 

 

Žal ni podatka na kakšen vodilu teče trdi disk pri HP OMNU, to je kar pomembno ampak recimo, da gre za enako vodilo, ki je PCIe Gen3. 

Ker sem osebno pristaš Intela bi vzel cenejšo varianto in dokupil dodatni RAM ter 3 letno garancijo. Še vedno prideš ceneje skozi. Razlika v GPU je zanemarljiva.

 

Pri teh stvareh je nekje potrebno potegnit mejo sicer je hitro + nekaj EUR tu in tam... pa je na koncu tisočak več.

 

 

ozi_SLO.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.