jezus Posted October 27, 2007 Share Posted October 27, 2007 Torej nekaj časa nazaj se je na tem forumu pojavila tema o tem ali se da priklopiti na box hdmi kabel in se optiko brez nakupa dodatnega kabla, ki stane 50€ no. z manjso modifikacijo se da: HDMI+Optika ghetto mod. Sam sem že od začetka hotel kupiti elite samo zarad posebnega priključka za optiko, da bi lahko imel oboje z hdmijem povezano. Ampak Premium je bil cenejši in sem se odločil da bo pač treba mičkeno zmodat stvar. Kot prvo temu kar sem naredu težko rečemo mod, but it gets the job done. Za mod rabimo en flat izvijač, ne prevelik. Torej. Prvi problem ki ga vidimo je da z priloženim komponentnim kablom ne moremo priklopiti HDMIja notri. In optika, je seveda na tem komponentnem kablu. Začnemo da damo izvijač med obe zlepljeni plastiki (tukaj bi priporočal da začnete pri priključku, kjer ni zlepljeno in nadaljujte po dolžini) Ko odstranimo plastiko vidimo kovinski zabojček, kjer so skriti vsi kabli. Tega je zelo enostavno odstraniti. Edino kar je treba naresti je "odlosat" tisto objemalko, ki je na kablu in ki drži še to škalico na mestu. Za lažjo predstavo: Ko odstranite škatlico in obe plastiki pustite objemalko naprej odlosano. po možnosti dajte kabel iz objemalke. Bo olajšalo nadalnje delo. Še vedno nismo nič dosegli ker HDMI kabel in A/V še vedno ne greta skupaj notri. Torej začnemo upogibati del z konektorjem malo po malem. Kakšne posebne tehnike tukaj ni. samo probavajte. tudi če zajebete obliko jo še vedno lahko date v prvotno. Poskušamo doseči tako obliko: Ko mislite da ste dovolj upodnili konektor poskušajte dati glavni kabel nazaj b objemko in jo zategnite. Sedaj bi se morala HDMI kabel in A/V prilegati v konzolo: Optični kabel vštekate v A/V konektor in HDMI pač v konzolo. Če ne rabite preostalih komponentih kablov jih magari odstrižite. Končali smo z našim ghetto modom. Vem, da ne zgleda ravno lepo, ampak prihranite 50€ za tisti dodatni kabel, ki bi ga morali kupiti za iganje hdmi+optika. MOgoče bo komu pomagalo.. še test : Deluje :] In še opozorilo. ne odgovarjam če uničite xbox, kabel zažgete hišo ali kaj podobnega. Čeprav to skoraj ni verjetno. ali pač? munglni. lp. Quote Link to comment
D.Tidus Posted October 27, 2007 Share Posted October 27, 2007 doesnt matter Quote Owner of : Xbox 360 + PS3... Link to comment
MaDrung Posted October 27, 2007 Share Posted October 27, 2007 ja nekateri pa pac nimajo teh najnovejsih premiumov je čist vredu spisal. Pa se lepo slikice zraven. Lepo! Quote Link to comment
Samotar Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Kwa je kle znanost ? Najnovejši premiumi imajo HDMI ... Tko da ni lih treba klele z izvijačem po X360 motat ... a tebi kaj pove beseda " OPTIKA" ??????????????????? Očitno NEEEEEEEEE :doh: Jezus drugače lepa modifikacija --- ghetto stylemod -- Quote Xbox Link to comment
Xsiluro360 Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Kwa je kle znanost ? Najnovejši premiumi imajo HDMI ... Tko da ni lih treba klele z izvijačem po X360 motat ... Prosim, da se v bodoče malce vzdržiš takšnih komentarjev, ker so kontra produktivni. Quote Link to comment
R3LIX Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Kwa je kle znanost ? Najnovejši premiumi imajo HDMI ... Tko da ni lih treba klele z izvijačem po X360 motat ... Ahahaha model no. :doh: Quote Link to comment
Samotar Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Sem dodal temo pod lepljivek, ker bo sigurno kdo še rabil ta mod. dprulles je sprobal to modifikacijo in dela brez problema :thumbup: in še prišparal 50€ Quote Xbox Link to comment
atomikus Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Da te ne bojo benal zarad liva zarad tega.. LOL Quote Link to comment
bozz Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Sem probu prek hdmi kabla (kuplenga mimo vrste) in se mi zdi,da je ista slika,kot prek konponentnga kabla ali je to mogoce. Quote Link to comment
Samotar Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Da te ne bojo benal zarad liva zarad tega.. LOL ne ne saj modifikacija je zunaj konzole in ne znotraj Quote Xbox Link to comment
dprulles Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 hvala jezus hvala samotar,stvr dela pa še hiša stoji...pivo mat oba vdobrem.za samotarja vem da je mogoče ker se poznava ti jezus pa ko boš šel v prekmurje me najdi na konzoli pod dprulles in te z veseljem častim. Quote Link to comment
alid Posted January 10, 2008 Share Posted January 10, 2008 Sem probu prek hdmi kabla (kuplenga mimo vrste) in se mi zdi,da je ista slika,kot prek konponentnga kabla ali je to mogoce. Slika prek HDMI kadla (v primerjavi z componentnim) je bistveno boljsa. (preizkuseno na plazmi - na LCD-ju se nisem sprobal) Sigurno je to tudi ovisno od TV-ja, kvalitete kabla (po mojem je opaznejsa razlika pri vecjih TV-jih)... Quote Link to comment
N7 Ozi Posted January 10, 2008 N7 Share Posted January 10, 2008 Sem probu prek hdmi kabla (kuplenga mimo vrste) in se mi zdi,da je ista slika,kot prek konponentnga kabla ali je to mogoce. Slika prek HDMI kadla (v primerjavi z componentnim) je bistveno boljsa. (preizkuseno na plazmi - na LCD-ju se nisem sprobal) Sigurno je to tudi ovisno od TV-ja, kvalitete kabla (po mojem je opaznejsa razlika pri vecjih TV-jih)... no, to kar si napisal je zelo odvisno od aparata in ni pravilo. komponentni kabel je lahko tudi boljša slika kot hdmi. Quote Link to comment
Sawyer Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Cakte malo nekaj ne razumem zaj. HDMI pomeni da prenasa zvok in sliko. Torej ce jaz samo HDMI kuplen pri mimovrste noter ftaknem bom mel zvok in sliko na TVju? Ali mora za zvok sevedno biti orginalni stari kabel iz boxa v TV potegjen? Quote Link to comment
lukidd Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 HDMI je vbistvu DVI+ zvok. torej boš imel zvok. tale vedež je drugače za tiste, ki želijo zvok na ločen HIFI sistem ruknat. Quote pspmode fanclub prezident Link to comment
Sawyer Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 Ah zo. Torej nerabim 50€ bek metat za neki krs Xbox kabel . Druga kot zvok in sliko na TVju nerabim. Tak da bo en obicni cheap HDMI dovo. Quote Link to comment
mumbo Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 jaz mam xbox360 ki ma komponenti kabel. včeraj sem kupli samsung HT-X30 domači kino. kolikor vidim ma na komponentnem kablu od boxo odzadaj izhod za digital audio? pač to povežem na dvd in mam surround 5.1 v igrah? kje pa kupim tak kabel, ker takega pa res še nimam aja pa še neki.. ker pa ta dvd player ne bo v moji sobi me zanima kater surround kupit za xbox360.. kaj mate vi? thx. Quote Link to comment
atomikus Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 Imo pride v poštev samo tisti logitech 5500 al kaj so, ali pa komponente "receiver." Quote Link to comment
atomikus Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 Še neki sm se spomnil, ta vedež je vseeno dober, ker... Tudi če imate receiver nižjega cenovnega razreda, ki ima HDMI vhod, ne zna zvoka ločit in poslat na zvočnike a ni to LOL. Tko da vseeno moraš zvok dat prek optike. Quote Link to comment
Guest zoki Posted September 11, 2008 Share Posted September 11, 2008 Upam, da ni kaj narobe, da pišem v tej temi. Mene zanima kar nekaj stvari: 1. Se pozna razlika v zvoku, če se priklopi prek optike ali pa gre kar prek hdmi na tv? Problem je, da imam na receiverju samo 1 optični in 1 koaksialni spdif vhod. Optičnega pa imam zasedenega z računalnikom (HTPC). Koaksialnega pa s TV, ampak TV lahko izklopim. 2. obstaja kakšna pretvorba, da vtaknem v koaksialni vhod na receiverju ali je boljše zvok pustit prek hdmi tv-ju? Receiver nima hdmi vhoda. 3. Še zadnja možnost, ki se je spomnim. TV ima koaksialni SPDIF izhod. Če pripeljem prek hdmi sliko in zvok v tv, a bo zvok iz tv prek koaksialnega izhoda na receiver ostal nespremenjen? Vem, da sem kar zabluzil. Hvaležen sem za vsako pomoč. Quote Link to comment
atomikus Posted September 11, 2008 Share Posted September 11, 2008 Ti moraš prek optike pripeljat iz xboxa v receiver to je to. Čeprav vseeno prej probej 3. varijanto, pa ne pozabi na xbox360 pod sound settings naštimat dolby digital 5.1 Če pa se ti ne gre za 5.1 je pa zvok isti, oziroma ni neke bistvene razlike. Quote Link to comment
Guest zoki Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Hvala za pomoč. Quote Link to comment
atomikus Posted September 14, 2008 Share Posted September 14, 2008 Ta mod ne deluje ravno najbolje, namreč TV mora biti pr meni prižgan oziroma nastavljen na HDMi kanal, da zadeva deluje, takoj ko premaknem program xbox misli, da imam priklopljenega na componentni kabel in se resetira. Quote Link to comment
Guest zoki Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 atomikus 3. varijanta dela super. Tako kot v teoriji . Quote Link to comment
Recommended Posts