Klemzi Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Imam namen spet malce začet z igranjem PESa. Tokrat na PCju in potrebujem en dober gamepad. Kaj je najbolje za PES oz. kaj je nasplošno najboljše za igranje na PCju? - Xbox360 kontroler - Logitech rumblepad2 So vsi morebitni gamepadi dobro podprti z driverji v igrah? ps: s tistimi pretvorniki za igranje z PS2 DS2 na PCju se mi ne da ukvarjati Hvala Quote Link to comment
ke_kit Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Za sam PES ti priporocam Logitechov pad, ker ima Xboxov na L2 in R2 trigger, kar ni ravno ergonomsko najbolj primerno za sredinca oz. kazalca. Poleg tega sta L1 in R1 postavljena malo previsoko in nista tako dobro dostopna kakor pri Logitechovem padu. Pa ne splaca se ti vzemat Rumblepada, ker pri PESu ni ravno fora v tresenju. Raje vzami poceni bratca brez povratnega odziva. Tega mam sam in je super za PES... Quote lp, k_k Link to comment
Klemzi Posted November 5, 2007 Author Share Posted November 5, 2007 Hvala za info! Hm veš kaj sem mislu. Glede PESa je pomoje fino to ker je že default v igri narejena "shema" po tem joypadu od Xboxa A tisti analogni trigerji nimajo popolnoma nobene funkcionalnosti v PESu in se odzivajo popolnoma enako kot na Logitechovemu gamepadu? ps: igranje na tipkovnico je pa res suffer. Brez veze. Gamepad je 110% nujen še eno vprašanje: za vsak slučaj. Morda kdo ve če prodajajo Xbox360 controller še kje drugje kot na Mimovrste? imajo morda kaj v Muellerju kjer prodajajo 360ice kot sem slišal ter kakšna je cena?? Quote Link to comment
ke_kit Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 Ma to, da je shema taka nima neke hude veze. Pač se navadiš. Analogna gumba imata popolnoma enako funkcijo in sta v PESu moteča. Je pa res, da sta nepograšljiva pri kakih dirkačinah. Ponavljam. Lgitechov pad je boljši za PES s tem, da je veliko bolj poceni... Quote lp, k_k Link to comment
Klemzi Posted November 5, 2007 Author Share Posted November 5, 2007 Hvala za info :thumbup: Quote Link to comment
Klemzi Posted November 6, 2007 Author Share Posted November 6, 2007 Eh sem se nazadnje odloču kar za novega Xbox360inega (starega dobit se nekako ne da, čakat pa ne mislim več). Tisti rumble zna včasih tut prav priti in če enkrat že kupujem stuff sem si reku da bom dal jurja dva več in je mir. Gledam sem tut Logitech Rumblepad2 seveda (tut prek ceneje.si) in stvar je nekako iz zaloge zelo težko dobit, zdej par dni pa nočem čakat (imam ravno mal več časa sedaj, da se odigra kak špil). Še tam ko imajo je pa cena nekje 2 EUR nižja od tega X360 kontrolerja. Morda se nam obeta nov gamepad od Logitecha... Če ti po pravic povem me malce matrata tista dva analogna triggerja ki bosta zagotovo super za Test Drive Unlimited, ki jo sploh še nisem igral (probal bom pa tut NFS 5 če dela analogni gas in bremze ). Verjetno se da koristno uporabit tudi za LFS. Če bosta pa dosti moteča za PES in kak NHL pa vsekakor lahko še vedno zamenjam ali vrnem. No upam da je zadeva tako dobra kot jo hvalijo na netu... Poročam ko dobim! ps: verjetno lahko v večini iger ki podpirajo volan nastaviš analogno gas in bremze na triggerja kajne? Z-axis al neki tazga ne Quote Link to comment
Klemzi Posted November 7, 2007 Author Share Posted November 7, 2007 No prvi vtisi o kontrolerju. Kot prvo čestitke Microsoftu za najbolj debilno pakiranje ki sem jih uzrl do sedaj. Pakirano v trdo plastiko kjer ti preostane edino to da razrežeš (pa še s tem se je*eš) Seveda morebitna možnost vračila blaga tako odpade... Prvi vtisi o gamepadu: stvar je videti zelo kvalitetno narejena. Gobice so super (vbočene in proti drsenju in se lepo prilegajo palcu). Kakor vidim pa smerni križec ni nekaj najboljšega po narezanem kruhu. Stvar je na Sonyevem DS2 kontrolerju neprimerljivo boljša (itak na PCju ni nekih pretepačin tako da se niti ne sekiram in je skoraj vseeno - se ga bo pa potrebno navaditi). Osebno mi je tudi postavitev križca boljša pri Sonyevem gamepadu. Stvar osebnega okusa. Stvar se lepo prilega roki. Trenutno se moram še navaditi na levo "gobico" ki je nad križcem in moraš kar stegniti palec da omogoča komfortno premikanje. Potrebno se bo navaditi. Na prvi uč bi celo rekel da je morda Sonyeva rešitev dveh gobic druga ob drugi boljša. Osebno bi sicer raje videl da bi tisti 4 gumbi na desni strani bili oblečeni v gumo kot pa čisto plastiko. Vendar je klik lepo zaznaven. Trigerja izgledata kot nalašč za kakšen Live for Speed Stvar se lepo naloži (priložen CD) ter po inštalaciji lepo Updata (sicer nimam pojma zakaj je potreben vsakokratni reset računala). Plug'n'play torej. V PESu08 teče kot namazan (toliko da sem probal če dela - o učinkovitosti igranja poročam pa kasneje). Če zaključim, sama oblika zelo lepo sede v roko, kvalitetne gobice že na otip, kvalitetna plastika (morda so gumbi na desni za spoznanje slabše kakovosti, ampak še vedno zelo dobro), trigger bo zgleda lepo sedu pri kaki simulaciji, na razporeditev leve gobice se bo potrebno pa še navaditi. TO JE ZAENKRAT ZELO SUBJEKTIVNA OCENA SAJ SEM PLOŠČEK DRŽAL V ROKI cca. 10 minut!! ps: upam da tista zelena lučka ne bo preveč moteča v temi Quote Link to comment
č.u.k. Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 Kot prvo čestitke Microsoftu za najbolj debilno pakiranje ki sem jih uzrl do sedaj. Pakirano v trdo plastiko kjer ti preostane edino to da razrežeš (pa še s tem se je*eš) Seveda morebitna možnost vračila blaga tako odpade... To gre pa tud men na živce. Tudi Logi pakira svoje slušalke, net kamere, itd. v take neprodušne trdoplastične pakunge Drugič reci prodajalcu naj ti jo odpre Quote Link to comment
Klemzi Posted November 7, 2007 Author Share Posted November 7, 2007 Jah res bedno pakiranje. Prednost tega pakiranja je le ena: veš da je roba popolnoma nova Sedaj sem 3 urce igral Resident Evil 4. Gamepad se ODLIČNO obnese. Probal sem še z Live for Speed a mam ene težave s kalibracijo. Probam še tiste XBCD gonilnike ki so baje super in potem da vidimo kaj pa kako. Zaenkrat le pohvale razen par stvari :bowdown: Morda kdo ve: je možno upravljanje Winsev s ploščkom?? Se da kako naštimat. Toliko da bi lahko zagnal kak program. Quote Link to comment
Dejch Posted November 8, 2007 Share Posted November 8, 2007 Za pes se zmer mislm, da je najbols DS2. Quote Link to comment
Klemzi Posted November 8, 2007 Author Share Posted November 8, 2007 Jp, jaz bi tut reku da je za PES najboljši DS2 Quote Link to comment
Recommended Posts