Skoči na vsebino

Xbox360 in T2


H5n1

Priporočene objave

Ker imate(imamo) nekateri tezave s povezavo Xa in T2 sem se odlocil da odprem to temo.

Zakaj? Ker mi posiljate ZS na katere vam ne znam odgovoriti ker nimam pojma... se pa na KSI najde kak mojster, ki to zna :crossfingers:

Lep pozdrav!

imam problem ki bi mi ga lahko mogoce vi pomagali resit....tudi sam uporabljam t2 povezavo in mi nikakor ne rata da bi se povezal na xbox live...problem nastane pri prepoznavanju dns-ja! imam staticni ip in nastavitev varnosti na nizko....torej povezati se zelim direktno preko modema ....ip sem vpisal rocno , dns tudi, racunalniski kabel je izklopljen in mislim da sem vse naredil po pravilih....imate mogoce kaksen nasvet zame?

XBL: qDING DONGp

PSN: DoodlyDingDong

Link to comment

Ce imas staticen IP, potem je velika verjetnost, da imas zadevo zaklenjeno po MAC naslovu mrezne kartice PCja (vkolikor ga uporabljas). Ce je temu tako, enostavno skloniras MAC od PCja na xbox. Ce uporabljas winse XP, gres na start, kliknes run (zaženi), vpises not "cmd" brez narekovajev in stisnes enter. Ko se ti odpre crno okno, vpises not ipconfig/all . Gledas pod ETHERNET ADAPTER, alineja PHYSICAL ADDRESS - to je tvoj MAC naslov. Nekam si ga prepisi. Pretakni kabel v xbox, pojdi pod nastavitve mreze, pusti nastavljeno na DHCP, nekje bos videl zavihek MAC address, kliknes change oz. use custom MAC (nekaj na to foro, se ne spomnim cist natancno kako se rece knofu) in vpises not tiste stevilke, ki si jih prej videl pod PHYSICALL ADDRESS na pcju.

en primer MAC naslova:

00-01-3e-2d-6f-00 (12 cifer v sestanjstiskem sistemu). V xbox, ce se prav spomnim, jih vpises brez pomislajev.

POMEMBNO JE, DA NASTAVITEV NA XBOXU PUSTIS NA DHCP!!

Link to comment

SM na amisu, za dvema ruterjema in nastavljenim avto pridobivanjem IPja in dela brez problema. Če maš router modem, probi nastavit dhcp gor, pa avtomatiko na konzoli in bi stvar mogla delat.

Če nimaš routing modema, potem bodo pa problemi, ker mislim da se konzola sama ne zna povezat na ADSL modem in ti zato stvar ne dela. Obstajata dve rešitvi, nabaviš simpl router in ga nastavi kot je opisan zgori, druga možnost je pa mal cenejša ampak komplicirana, ker moreš nabavit switch ter ptem na compu zrihtat routing.

Edit: Ta princip dela na AMIS in SIOL, za T-2 ne vem kako ma pošlithatne stvari (če uporablaš za dostop do neta username in geslo, je T-2 isto), tako da če je res direkt na mac, potem upoštevi zgornja navodila.

Link to comment

Ronin: tisto, kar ti mislis, je PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet), ki ga recimo uporablja SiOL, ostali operaterji po vecini furaji DHCP. Sam imam T2 dinamicen IP in uporabljajo DHCP sistem, sem pa 90% preprican, da je pri staticnem IPju ista stvar, s tem da se IP pac ne menja.

Tud modeme ne vem kaksne dajejo po tanovem, jest imam VDSL modem, ki NE MORE delovat kot router, tako da sem zadevo v mojem primeru resil tako, da sem v mrezno od PCja in xboxa vpisal ISTI MAC, in obe napravi enostavno preko navadnega switcha zvezal na modem, pa dela brez problema. Ni se blo treba nic ubadat s konfiguracijo routinga na pcju, tako kot ti pravis :). Ce imata obe mrezni isti MAC bo DHCP server to itak prepoznal kot 1 napravo, tako da mu bo cist vseeno.

Konzola "se ne zna" sama povezat na modem: no, to ni cist res :). Not imas ze vgrajen PPPoE client, v katerega pac vpises username in password. Drugih komplikacij glede povezovanja naj ne bi bilo, ce je vse pravilno nastavljeno (dhcp, mac-i, itd...).

Se na hitr kako ugotovit, ali tvoj modem deluje kot router ali ne: v tisto crno okno (glej postopek zgoraj) vpises ipconfig in stisnes enter. Ce je IP ADDRESS 192.168.xx.xx (v tem formatu) potem je modem nastavljen kot ROUTER! 192.168.* klasa je namrec "rezervirana" za lan promet. Ce se pa tvoj IP zacne z 89.212.* ali pa kaj podobnega, potem je pa to tvoj public IP, kar pomeni, da modem NE deluje kot router.

Link to comment

Ravno zaradi ruterja znajo biti problemi (MAC pa določevanje IP-jev), kot sm že reku mam SIOL ADSL dinamični IP pa mam direkt v modem prključen na konzoli pa vse na avtomatic (razen uporabniškega imena pa gesla :) )

Zelo bi bil hvaležen, če glasujete za mojo 'First Aid Help' aplikacijo na Mobitelovem tehniku. Hvala

Link: http://tehnik.mobitel.si/wp7-glasovanje/?aplikacija=11

Link to comment

Hmmm torej sem resu problem z povezavo in sicer tako da sem v xbox vklopil mrezni kabel od racunalnika ( prej sem poskusal z drugim) in na nastavitvah pustil da mi ip izbere avtomaticno ( prej sem ga vpisoval glede na to da imam staticni ip...sem mislil da je tako prav) Dns pa sem vpisal sam, torej manual! modem sem resetiral in poskusal in ne morem verjet....sem za na xbox live!

Link to comment
Jst imam t-2, sicer dinamični ip ter router in dela bp.

Pomoje bo treba vsaj switch dat med modem in xbox

ajde

Zakaj? Sej router lahko tud xboxu da IP, ne rabis vmes se switcha, ce imas se proste porte na routerju.

Ravno zaradi ruterja znajo biti problemi (MAC pa določevanje IP-jev), kot sm že reku mam SIOL ADSL dinamični IP pa mam direkt v modem prključen na konzoli pa vse na avtomatic (razen uporabniškega imena pa gesla :) )

Spet, zakaj bi bil router problem? Routerju je cist vseeno, katero napravo ti gor priklopis. Ce si imel prej router na T2 povezavi, lahko menjas 100 pcjev/xboxov zadaj, pa ne bo mel to cist nobenga vpliva. Druga stvar bi bla, ce bi imel najprej priklopljen pc, pa bi kupil nov router in ga priklopil gor. V tem primeru ne bi dobil IPja, ker DHCP lease na T2 traja 24 ur. Resitev v tem primeru bi bila kloniranje MACA mrezne kartice od PCja na router (vecina routerjev, ce ne kar vsi, ma to funkcijo ze na voljo med samo nastavitvijo routerja).

Eni prevec komplicirate :D

Link to comment
Jst imam t-2, sicer dinamični ip ter router in dela bp.

Pomoje bo treba vsaj switch dat med modem in xbox

ajde

Zakaj? Sej router lahko tud xboxu da IP, ne rabis vmes se switcha, ce imas se proste porte na routerju.

Ti si me narobe razumel. Jaz imam router, ko pa sem omenil switch pa sem mislil, na tiste, ki routerja nimajo.

Imam naslednje špile: GoW, COD3, DOA4, World Cup 2006, NBA 2k7, Fifo 2007, Saints Row, Viva pinata, Table tennis, CrackDown ter PDZ

Imam pa XBOX 360!

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.