Jump to content

Recommended Posts

Je poceni beležica, zato je tako popularen. Dan danes so laptopi res da tudi že po 500 evrov in manj, ampak vsem tem je skupno to, da so običajno 15" in nič kaj preveč lahki ali prenosljivi. Tole pa je utlra prenosna zadeva za malo denarja. Performančno seveda ni nek zaden krik mode, ampak ravno zaradi tega je cena taka kot je.

Če si precej mobilen in velikokrat dopolnjuješ vsebino svojih dokumentov, ki jih nosiš s seboj, potem je tole super zamenjava dlančnika (tam je tečno vnašanje). Sposoben je predvajati tudi kak divx na poti itd.

Ni pa to menjava za domač računalnik IMHO, razen če si zelo zelo nezahteven.

Moje mnenje pač. Sicer pa je v Ameriki zadeva še bolj cenovno upravičljiva. Žal Evropa naredi svoje.

Jaz si bom kupu ta laptop takoj ko pride v slovenijo. Comtron (uradni zastopnik) pravi da konec januarja. Čakam ga že od poletja...

Zavedajte se, da je to precej švoh (1000 MHz in 512 MB RAM) in kot taka primerna za vaš drugi računalnik.

Ni mišljeno kot primarni računalnik.

In za to ceno je popolnoma sick zadeva.

Fora je v tem da je velik kot zvezek A5 in težak 1 kg. Končno prenosnik za pravo ceno. Konkurenca prodaja to za 1000€ in več.

Rad bi videl Herkula, ki cele dneve vlači svoj 17" laptop s 5 kg naokol. Adijo hrbtenica...

Velika zmota ljudi je, da misli da za 350€ dobijo 2x boljše specifikacije in 15" zaslon. To je res, težek pa je 3-4 kg. In ni prenosen... Doma mam prenosnik 15" in mi niti na kraj pameti ne pade da bi ga vlaču na faks. Ker je velik, neroden, težek...

Tko, da če rabiš 4 kg laptop s 15", ki ga boš mel doma na mizi, vsekakor nočeš EEE PC-ja.

Če pa rabiš prenosnik v pravem pomenu besede, je EEE PC najcenejši.

BTW: Kupi se z linuxom, sam laufa tudi XP-je.

hotz-tshirt-thumb.jpg
  • 1 month later...
Oj travar in kaksen je ?

Sem sele sedaj opazil to debato.

Bi ga kupil za hcero....

LP,Sandi

Z eno besedo odličen.

Izdelava je robustna in nič kaj krhka, da bi se bal da se bo kej zlomu.

OS je Xandros linux, ki se boota v 10 sekundah in ponuja vse kar hočeš.

Lahko bi namestil Win XP (na začetku sem mislil to narediti) vendar ni nikakršne potrebe, ker je že vse gor.

Imaš open office 2.0 za delo, mozilla firefox za brskat, par neumnih iger ala tetris, puzzle bubble itd, nek univerzalni instant messenger, ki je skype, msn messenger v enem, media player. Praktično vse kar rabiš na taki mašini.

Zelo primerno tudi za najmlajše otroke, ker je zelo enostaven za uporabo poleg tega ima pa "magic switch" s katerim povrneš software v tako stanje kot je bil ko si ga vzel iz originalne škatle. Če ga otroku uspe pokvarit OS samo zresetiraš v originalno stanje.

Tukaj lahko probaš kako zgleda OS: http://www.honeypothack.com/eee/

Poleg tega kar vidiš greš lahko s kombinacijo ctrl+alt+T v čisto pravi linux terminal, kjer lahko izvajaš vsa čuda, če si vešč linuxa. Če nisi se načeloma sistem pokvari in ga resetiraš... :D

Zelo pomembno se je zavedati, da je ta računalnik bodisi za otroka ali pa nekoga, ki bi rad ultraprenosnik za 300€ (nora cena) in mu bo to drugi računalnik.

hotz-tshirt-thumb.jpg

Do neke mere se da igrati igre. Vendar to ni prenosnik za igre!

Video GTA: Vice Citya na max grafiki: http://www.mobilewhack.com/asus-eee-can-play-pc-games/

Drugače če si fan starih iger, pa s temu mini prenosnikom ne boš svalil nič. Poganja pa lahko tudi playstation in nintendo 64 emulator.

Vsekakor zanimiva zadevica :car: .

jst sm ga sprobal v big bangu in je ful corty lol

Mi lahko poveš kje si ga sprobal?

BTC Big Bang Giga kjer mas une prenosnike razstavljene pa lahk sprobas,no tm sm tega sprobu in sm celo en čas hotu to sestri kupit za 18 rosjtn dan ampak sm se premislil in raje sebi kupil nov komp lol,drugac pa mam rd tud stare igre(hl1,deus ex,diablo2...)

Zloba zlobna :lol:

Hvala za informacijo, bom šel probat.

Mah men, se pa zdi kupvt prenosnike brez veze.. sploh pa ne nek cenen laptop za 300 €, ki ima ekran povsem mali :) ..

Sploh ga pa sam ne potrebujem ker sem neprestano na mojem pcju.(2x 17"LCD :D ---> CSS :thumbup: ) :)

sploh pa assus wtf is that. :?

Veš... tisti 7" ekran ima svoj namen... in sicer omogoča prenosniku, da je zložen velik kot format lista A5 in ga lahko daš v malo večji žep od jakne... In tehta manj kot 1 kg.

Kam spraviš 17" laptop ki tehta 5 kg nevem... vem samo da mam enga takega doma na mizi in se mi nikoli ni zdel preveč "prenosen"...

Kot sem povdaril... to je tvoj DRUGI računalnik... Štekaš? Poleg tistega doma z 2x 17" LCD... Drugi... Za takrat ko nisi doma. Če tega ne rabiš potem pač ne rabiš. Smo pa ljudje, ki rabimo računalnik tudi ko nismo doma in verjemi, da se nam ne zdi brezveze kupovat prenosnikov. Enkrat ko ga pa moreš zares prenašat naokrog pa začneš cenit težo in velikost pred MHz in RAMom...

hotz-tshirt-thumb.jpg

Če boš igre igral doma pa si verjetno lahko priklopiš prenosik na LCD.

Tako delam jaz, ko imam nekega starega z win98 za starejše igre, a je monitor na prenosniku tak da te po 10 minutah začne bolet glava.

Samo nisem prepričan če ima ta majhen prenosnik priklop, naj kak lastnik potrdi :beer:

In ja tile T.I. "prenosniki" so kar precej velika in težka zadeva.

Brat ima nekega novega in je vseeno kar precej velik.

Ok, da ga vzameš z mize in daš v avto in ga potem recimo pri strani daš na mizo je še za silo, a se ne more kosat z EEE :)

Če je že govora o velikosti prenosnikov, naj vam povem, da EEE ni nič kaj posebnega. Obstaja laptop z C2D T2100 procesorjem, 2GB rama, 160GB diskom,... Ima pa 12" zaslon. V trgovini ga dobite za 750€, mogoče malo manj. Se pa nakup tega definitvno bolj splača od EEEja. Zakaj? Samo primerjajte konfiguracijo, prištejte to, da ima ta moj primer 12" zaslon in da je prav tako čisto majhen.

Ne vem pa, katera firma sploh je, vem pa da je nekaj izpod okrilja Intela.

Meni je pa carski, pa tisto s tipko za povrnitev stanja v zacetnega je prav idealno za otroke. Pa 10s za start:)

A veste kaj mi gre najbl na zivce , sem imel "prenosni " racunalnik ( zraven hisnega ), ampak ni bil prav nic prenosni 15 col ekran, debu , tezek,... Ni bil pa tudi za igre igrat kljub 2,4 mghz proca in 512Mb spomina, pac dokaj osnovni pospesevalec. Tako da da se mi zdi tale EEE dost bolj prenosnik, lahek, majhen ( uporaben celo v avtu ), in poceni.

ps, v tujini imas tudi bele in modre, belega bi takoj kupil:)

LP,Sandi

PS, ce koga zanima nakup R4 naj me kontaktira na ZS ali EMAIL: tuning@volja.net

r4forumro4.th.jpg

ali www.taskmedia.si

@pandeck: samo ne Tronote računalnikov in ostalega noname sranja omenjat.

Also: C2D =/= CD

:lol: Ne skrbi, se dovolj spoznam ;) Ne ne ne, sploh ni kaka taka firma. Sicer ni glih neka super poznana, imajo pa kvalitetne izdelke (ti povem iz prve roke), ampak se nikakor ne morem spomnit imena :doh:

PS: Itak nima veze, katero ime je napisano na prenosniku, ker itak nič (razen ohišja) ni njihovega (na splošno, ne le pri tem) ;)

No ja, glede prenosnikov imajo saj zame najhujsi disajn applovi macbooki.

Sicer so res zelo dragi in prestizni, so pa se vedno saj zame najlepsi in najbolj kakovostni. :)

Kot je ke_kit napisal, žal se Apple vse bolj usmerja v "narejeno-za-rajo" kategorijo, s tem pa jim tudi kvaliteta upada. Če ne verjamete, poglejte na Google, kjer se ljudje pritožujejo, da jim pri MacBooku poka plastično ohišje, pa, da bela plastika porumeni ipd.

Sam vem, da MacBooka (govorim o navadni verziji) osebno nikoli ne bi kupil (sploh za to ceno, za katero se prodaja. Prav tako iMaca ne.