Jump to content

The Legend of Zelda


Mislite da je Zelda najboljša serija iger ?  

45 members have voted

 1. 1. Mislite da je Zelda najboljša serija iger ?

  • Da.
  • Ne.
  • Nisem igral vendar po mnenju drugih mislim, da je.
  • Nisem igral vendar po mnenju drugih mislim, da ni.


Recommended Posts

No mislim da je smao še ta tema falila v forumu, no vsaj jaz sem je bil potreben.

No mislim da je to igra ki je vsem poznana in še upam da je to igro igralo vsaj tričetrt gamerjev na svetu, saj če je niso so zamudili veliko. No tudi Slovencev nas je veliko fanov Zelde. Iz KSi pozam bolje dva resna fana Zelde to sta: Jaz( RIDDICK) in Andy1. No za druge se opravičujem če jih ne poznam in so res veliki fani Zelde.

No serija ima do zdaj izdanih 13 različnih delov in na enega še čakamo oz. prav zaprav na dva to sta Phantom Hourglas in Twighlight Princes. Za najboljšega še šteje Ocarina of Time.

Jaz sem igral in še igram The Legend of Zelda A Link to The Past, The Legend of Zelda Ocarina of Time in The Legend of Zelda Majora's Mask. Pri meni trdno velja za njboljšega Ocarina of Time, vendar so drugi tudi zelooo dobri.

No naj se odvijajo različne teme o vseh Zelda-h, pomoč v igrah Zelda in vse. Naj tema zaživi ter mi in LINK z njo.

No še anketa...

ZELDA, ZELDA UBER ALLES :objem:

followmeontwitter.png
Link to comment
 • admins

Um, vseh iger v seriji Zelda je pomoje 17, če šteješ še tiste abominacije na CDiju, na Nintendovih sistemih jih je pa 14. Igral si 3 in se imaš za bolj resnega fana? Ck ck ck. ;)

Kar se mene tiče daleč najboljša serija iger v obstoju, približa se ji samo še Metroid, recimo. Igral več ali manj vse .. razen Four Swords Adventure na GCju in CDijevih zadev.

Smilie_v2_Link.gifSmilie_v2_Triforce.gifSmilie_v2_Link_TP.gif

Link to comment

Muhahahahahahahaha. Ja jaz se mam za Zelda fana, no do zdaj sem igral 5 Zeld, danes sem dobil v roke prvi in drugi del Zelde. Zdej me pa še mikata samo Minish Cup in Wind Waker pa Twilight Princess. No ti me najbolj mikajo me pa pravzaprav vsi več ali manj, pa Four Sword Adventures me še zelo zanima in mika.

Pa Andur1l maš prav da je Zelda ena izmed taboljših serij, no če se ji lakho približa Metroid nevem ker sem samo igal Super Metroid in nobenega drugega. Mislim pa da Zelda ni ena izmed najboljših serij temveč je najboljša. Še posebaj je Ocarina tak sweet da joj.

ZELDA :objem:

followmeontwitter.png
Link to comment

Nikoli nisem dojel bistva 3D zeld (OOT na emulatorju se mi je zagnusila. Bomo WIIdeli, kako bo v prihodnje :D ), zato pa so se mi zdeli najboljši deli serije predvsem 2D verzije na SNES in GB(A). Trenutno igram A Link to the Past, predtem pa sem vsaj do polovice prišel še v vsaki prenosni ediciji. Moja lestvica je taka:

1. The Legend of Zelda: Minish Cap (GBA)

2. The Legend of Zelda: Oracle of Ages (GBC)

3. The Legend of Zelda: Link's Awakening (GB)

2D je prava stvar, pa čeprav sem verjetno edini tako misleči človek na svetu :lol:

[__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_]

Link to comment
 • admins

Nah, sploh ne, meni so v bistvu tudi 2d Zelde bolj pri srcu. A Link to the Past je pomoje špil, ki sem ga preigral največkrat v moji igričarski karieri in medtem ko imam Ocarina of Time v spominu kot fenomenalen špil, sem se ga v vseh teh letih po izidu spravil ponovno preigrat samo enkrat.

3d špili se, vsaj po mojem mnenju, precej slabše (vsaj grafično) starajo kot 2d .. nimam pa dovolj dobrega kompa, da bi se spravil OoT na emulatorju prešpilat s hi-res teksturami. Projekt za nekoč v prihodnosti. :)

Vsekakor bom pa verjetno pred Twilight Princess probal vsaj še enkrat prešpilat Wind Wakerja .. ga je zdaj začel brat igrat in vsakič, ko grem mimo, padem dol, kako neverjetno lep špil je to. Po svoje mi je malo žal, da Twilight Princess ne bo imela istega grafičnega pogona - me zanima kako bi se obnesel v bolj "odrasli" zgodbi.

Link to comment
 • 1 month later...

Ne štejem se za velikega fana, saj sem do zdaj preigral le tri (OoT, TMC in WW) in v bljižnji prihodnosti bom še TP in ostale starejše dele na Wii. Odgovoril sem z ne, ker menim, da nobena serija ne more biti najboljša. Vsaka področje ima svojo najboljšo serijo, nikakor pa ne obstaja ena, ki preseže vse. Se pa strinjam, da je Zelda zelo, zelo dobra serija.

Link to comment

Kje je nož da razrežem Matičeka :bringiton: :bringiton: :bringiton: . HECAM SE !!! :petting::objem:

Pomojem je WW tudi dober, sam ga nisem igral. Vendar ta grafika ki me tak pocukra da se kar razlijem(beri raztečem po stolu), ta magic svet, govoreča ladja, morje kli je v skoraj čisti modri barvi. Jouuuu zakaj nimam GC-ja.

No mam opet 3 nove Zelde, to so Link's Awakening, Oracle of Ages in Oracle of Seasons. Link's Awakening je ANG, in ga bom še nekaj igral, Medtem ko druga dva pa sta JAP/CHI. Oracle of Seasons mi je bil nekako najbolj zanimiv magari je JAP ( BERI KITAJSKI MAGARI). V Ocarini pa se še skos nisem rešil iz Forest Templja in verjemite da se bom, v A Link To the Past še mam tista prva dva kristala za najt, v Minish Cap pa so mi šli vsi sejvi :doh: .

Torej Ocarina of Time mi ej še skos D Best in Matiček ti kar igraj WW, samo upam da si že OoT probal, si ??

Cya

followmeontwitter.png
Link to comment
 • 1 month later...
 • 4 months later...
 • 1 month later...
 • 2 weeks later...
Ubijte me, meni je najbolj vsec windwaker.

Zdaj ko sem "že" igral in preigral WW, lahko rečem, da je to skoraj res. Po grafiki je WW nekako meni najboljša igra, ker ima res tako kjut grafiko da te infarkt, res paša za oči :love:

Drugače pa zame kraljuje še vedno OoT, in je na samem vrhu lestvice naj Zeld (IMO), in mi je tudi res najboljša igra kar jih je, nevem danes razvijalci preveč gledajo na grafiko (nekateri!) in na drugo vse pozabijo. Sicer ima OoT dobro grafiko za tiste čase.

One to rule them all !!!!! OoT :car:

followmeontwitter.png
Link to comment
 • 3 months later...

Saj vem, da je tema stara, a še jaz bi rad pokomentiral tole o Zeldi. Med serijami, ki sem jih igral, je Zelda vsekakor daleč pred vsemi, očarala me je njena čarobnost in brezčasnost. Igral sem do zdaj Ocarina of Time (nečloveško dober špil, definitivno najboljša Zelda vseh časov), Wind Waker (fantastičen špil, pravi ep, kljub otroškosti, grafika je fantastična), Majora's Mask (najtežja Zelda, nenavadna, a vsaj po moje odlična), Twilight Princess (še boljši od Wind Wakerja, grafika je umetniško izredna, res pa je da ni hi-res, je pa igralno skoraj popolna), A Link to the past (nisem obrnil in me nekako ne vleče najbolj, saj mi 2D ni najbolj pri srcu (razen pri Paper Mariu ;) )).

Sem fan Zelde, čeprav jih nisem preigral veliko, brez Zeld bi bilo igranje iger za mene veliko bolj borno. V življenju nisem igral veliko iger, ki bi se lahko primerjale z Zeldami, blizu so le še Super Mario 64 (špil, ki je za Ocarino v mojih očeh drugi najboljši ever), GTA Vice City, Doom 1 in Banjo Kazooei (se spomni kdo tega zabavnega špila :D ?)

Nothing he's got he really needs, 21st century schizoid man!

Link to comment

Čez oldschool ga ni. Prve štiri Zelde so najboljše. 2D, to je to. Najljubša mi je pa Link's Awakening za GB, verjetno zato, ker sem jo prvo igral.

Pa kaj sem jaz tukaj edini, ki je obrnil Zeldo 1 in 2 za NES? Predvsem bi pa poudaril, da Zelda 2 ni slab špil, fora je le v tem, da to sploh ni Zelda, kot jo poznamo, je skoraj bolj podobna kakšnemu Metroidu (OK, Castlevanii).

Kdor ima Wii, hitro dati 5 EUR za Zeldo 1, da vidijo, kako se je vse sploh začelo. Že tam si imel meč, ščit, bumerang, bombe, piščal,... Pa svinjsko težavnost.

Potegaman.jpg
Link to comment
 • admins

Da ne bomo bluzili po narobnem topicu: pogovori o BK, BT in DK64 premaknjeni sem.

Junior: nah, nisi. Jaz sem jo že nekoč davno, trenutno se pa še enkrat prebijam skozi in sem nekje pri 5. ali 6. gradu. Še ALTTP, ki je precej zahteven špil, po težavnosti Zeldi 1 (in tudi 2, kokr se spomnim) ne seže niti do kolen. Preden sem prišel do prvega gradu (enih 6 ekranov za prehodit), sem pomoje ene 3x izdihnu. :lol:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.