Skoči na vsebino

Animeji in priporočila


Priporočene objave

Vem da je ta portal igračarski... vendar vedite, da precej iger izhaja ravno iz Japonske in na podlagi animejskih likov. En zelo dober primer je Melty Blood (obstaja še več podobnih pretepačin)- vsi liki iz tam so vzeti iz določenih animejev (ok, v animeju nimajo vsi ravno vseh "supermoči", kot je v igri ampak ok. :) )

V tej sekciji sem opazil tudi topic za Naruto anime, ki je za moje pojme največja limonadarska in nategunska serija v zadnjih letih. Žal. Tisti ki noro gledate to serijo se lahko primerjate z penzionisti/ženskami popoldne ob gledanju telenovel. :roll:

Kar pa naša skupnost želi spodbuditi je, da se obzorje animejev vsakega posameznika razširi z raznimi boljšimi serijami.

Odlično nasprotje Naruta bi bila serija FullMetal Alchemist... je tudi namenjen shounen občinstvu (od starejših osnovnošolcev in tudi do srednejšolcev). Ima pa primerno manj epizod (51+film), ki nima fillerjev in dobesedno vsaka epizoda zelo zanimiva. Konca vam pač ne želim zaupati, ker bi bil to spoiler :)

Če bi pa želeli nekaj bolj brainfuck, pa se splača pogledat Ergo Proxy in pa recimo Death Note.

Za odlično romantično-dramo priporočam Byousoku 5 Centimeter, ki pa je tudi slovensko podnasloveljen (hvala Si-Subs skupini). Seveda vas tudi kakšen AirTV ali KanonTV(2006) ne bi razočaral.

Za obilo smeha je pa zadnje čase kar poplava odličnih serij - recimo Sayonara Zetsubou Sensei je odlična parodija in posmehovanje iz veliko tematik (dosti jih tudi meni ni blo jasnih, ker so tudi japonske tematike). Ali pa Minami-ke, (ne)običajno življenje treh sester in energične drugo-rojene sestre Kane.

Naslove in opise vam lahko pišem v nedogled, ker tega ne zmanjka do konca življenja :D Žal pa nisem prilepil nobenih povezav do določene serije, da me ne bi admini tukaj prijeli za jajca. :ihih:

V podpisu imam vseeno povezavo do strani, na forumu pa je sekcija, kjer so VSI ti animeji (in še mnogo več) zbrani, opisani, komentirani, ocenjeni in tudi priporočeni.

Obdobja risank za otroke je že zdavnaj konec... zdaj obstajajo le še animeji za odrasle ;) Da ne omenjam, da so mnogi animeji boljši celo od zahodnje filmarije, kaj šele njihove animacije. ;)

sa2-banner180x50.gif
Link to comment
  • Odgovorov 83
  • Od nastanka
  • Pretekli odgovor

Top debaterji

Top debaterji

  • N7

zakaj bi te admini preganjali.

se strinjam s tvojim prvim odstavkom.

sploh ce gre za kvaliteten in vsebinski anime. ker zadnje case spremljam neka blazna jajca na poptvju za otroke cez vikend. se dobro, da moj tamal tega ne moer.

osebno nisem velik poznavalec animejev sem pa poziral itak kultni ghost in the shell. se vedno sem fansciniran nad kratkim animejem voices of a distant stars, ki je delo enega samega avtorja in njegove zene (glas). noro, kaksen talent! ta kratka zf lujebeznska zgodbica me vsakih znova prevzame. pogledal pa sem ga ze vsaj 10x. pa se ga bom. traja pa cca 20 minut.

skratka, pozdravljam temo.

aja in ce ves se za kaksen anime, ki je v okviru napisanega (uuu, sem dal velik za referenco) predlagaj!

:thumbup:

ozi_SLO.png

Link to comment

Voices of a distant star.... kar kurjo polt sem dobil zaradi tega kratkega animeja :car:

To kratko epizodo je naredil Makoto Shinkai, zelo znan avtor, ki je po tem kratkem animeju naredil še nekaj odličnih filmov. Enega sem že predlagal zgoraj (Byousoku 5 Centimeter), s slovenskimi podnapisi ga lahko najdeš na forumu (v sekciji le za registrirane - žal so p2p stvari prekrite). Drugače pa je še en film Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho, ki bo pa tudi precej kmalu dobil slovensko podnaslovljeno različico. Pa čisto mimogrede, od istega avtorja, eden njegovih začetnih del bi te morda tudi zanimalo - Kanojo to Kanojo no Neko(5min dolga epizodica). (če ga ne boš našel, se oglasi pri meni)

PopTV kar ugasni, razen če si hočeš pokvarit okus. Kar se da dobiti na internetu (žal je to edini način za gledanje tovrstne industrije) ugotoviš, da je Slovenija za cajtom - srednji vek.

Če pa hočeš še nekaj drama/romance zadev pogledat, pa lahko začneš tudi pri Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, ki je mene osebno zelo pretresel. In pa tudi Saikano je ena odličnejših vojnih ljubezenskih dram z tragičnim koncem.

Vendar je to le z mojega stališča, marsikateri poznavalec bi ti predlagal še dosti drugih, morda njemu boljših naslovov... Odvisno od okusa ;)

Ghost in The Shell in ma tudi drugi film. ;) Kaj precej podobnega ti težko priporočam, ker robotovščine ravno ne spremljam... morda z malo drugačno tematiko Darker Than Black ali pa Black Lagoon

Še koga kaj zanima :D

PS: Bom probal opremit naslove s povezavami, da boste imeli več predstave, kako izgleda serija/film.

sa2-banner180x50.gif
Link to comment

no, da še jaz priporočim nekaj animejev ... =)

Detective Conan, sicer je ongoing in ima že skoraj 500 epizod, a vam zagotavljam, da je res anime, vreden ogleda. =) Poleg animeja je izšlo še 11 filmov, 12-ti prihaja v japonske kine aprila, 7 OVA's in 2 dorami.

če hočete en detective, mystery, comedy, romance, drama anime pogledati, potem je to definitivno za vas. Primeri [cases] v seriji so vedno znova originalni, res vsa čast in slava Goshu Aoyami, ker mu še vedno uspeva, da si vse to izmišlja ... Kaj več, kot pa to, da je to treba pogledati, ne bom rekla, ker bom potem v bistvu že spoilala story. xD

Lovely Complex, romantična komedija, ob kateri se boste definitivno narežali do solz. Aja, pa še to ... Fant v animeju je za 16 cm nižji od dekleta(!), njuna imena pa so totalna nasprotja njunim višinam. =) Resno, poglejte.

Ragnarok Animation, anime, narejen po igri ... Sicer je precej zabaven, ampak v drugi polovici prevlada resnost. Ful žalostna drama/romance ... Več pa ne povem. =)

btw, Ria s sloanime tu =)

Bom še kakšne animeje dodala kasneje. =) Mja, moj favorite žanr je pa definitivno drama/romance. x) Pa detective in mystery zraven ... Pa tragedy še tudi prenesem. =) Comedy pa itak. xD

Link to comment

Kaj recimo si pa še gledal, da so ti le Akira, DBZ, Transformers ql?

Mislim, tko me zanima.... ker nekako ne razumem, kako nekateri ostanejo pri tako ozkem izboru - na katere osebno sploh pomislu ne bi kot "dobri".

Pa Kilzorz je tudi nekaj dobrih naštel (Ergo Proxy, Elfen lied, Bleach, Hellsing...) :rock:

sa2-banner180x50.gif
Link to comment

Gledal sem še recimo Record of Lodoss War, Neon Genesis Evangelion (booooring), Ghost in the Shell (ni mi potegnil, me don't like), kake Pokemone (fuj in fej ;>>), Sailormoon (ok za deklice recimo), Digimon, itd. Če prav vem sodita tudi čebelica Maja in Smrkci pod jap animation :>

Moram priznat, da nisem preveč navdušen nad animeji, a vsakomur svoje ane :beer:

Link to comment

@č.u.k, od tistih zgoraj naštetih sem le Ghost in the shell filma gledal... Pokemoni in Sailormoon... lol, se hecaš xD To je krneki :crazy:

Glede Gundam Wing, mislim da ti bo Code Geass zelo blizu.

Moraš vedet, da če te je vsaj kakšna serija/film impresioniral, boš ziher še kakšnega boljšega našel ;) (vsaj tko je blo v mojem primeru, ko sem se prvič znašu v animejih).

Ful pa ne smeš mislit, da ni drugih serij boljših ne obstaja... kar je epic fail. Ziher obstajajo.... zato pa nekateri gledamo tekoče sezone in vse nove serije, ki so izdane... če nam v prvih epizodah ne potegne, potem dropaš in se na druge preusmeriš ;)

Ne obupat :P

sa2-banner180x50.gif
Link to comment

Jaz gledam animeje samo in res samo na RTL2.Poznam vse ki so jih vrteli na rtl2.npr. :Digimon,Pokemon,Conan,Dragon Ball,Dragon Ball Z,Dragon Ball GT,One Piece,Naruto pa še dost ki jih se sedaj ne spomnim.Animeji ki so bili taki ko sem skoraj vse dele gledo ki so bili na rtl2 so Dragon Balli vsi,Digimon oni navadni,One Piece in zaj pa Naruto mogoče še kakšen.Samo zakaj folk tolk kritizira nemško sihronizacijo ker je čisto vredi edino ko režejo ven :x:eye::crazy: :annoyed: :wasted::yuck:

No če katero nemorem poglejat grem na youtube,samo mi gre tak na k. japonski jezik :yuck:

Ko pa vidiš na POP TV animeje sihronizirane v slo pa se tak lahko samo smeješ :lol:

Sharksy.png
Link to comment

Eden najboljših animejev v zadnjih letih mi je bil Wonderful Days. :car: Mislim pa, da ni japonski ampak južnokorejski.

Vsekakor pa ne smem pozabiti Vampire Hunter D in drugi del.

Potem pa so še klasiki:

- Naussica of the Valley of the Wind (se opravičujem, ampak japonska imena ne poznam)

- Princess Mononoke

pa še nekateri drugi, samo se jih trenutno ne spomnim. :(

Link to comment
Jaz gledam animeje samo in res samo na RTL2.Poznam vse ki so jih vrteli na rtl2.npr. :Digimon,Pokemon,Conan,Dragon Ball,Dragon Ball Z,Dragon Ball GT,One Piece,Naruto pa še dost ki jih se sedaj ne spomnim.Animeji ki so bili taki ko sem skoraj vse dele gledo ki so bili na rtl2 so Dragon Balli vsi,Digimon oni navadni,One Piece in zaj pa Naruto mogoče še kakšen.Samo zakaj folk tolk kritizira nemško sihronizacijo ker je čisto vredi edino ko režejo ven :x:eye::crazy: :annoyed: :wasted::yuck:

No če katero nemorem poglejat grem na youtube,samo mi gre tak na k. japonski jezik :yuck:

Ko pa vidiš na POP TV animeje sihronizirane v slo pa se tak lahko samo smeješ :lol:

1. nemci dajo gnile glase

2. režejo ven oz cenzurirajo... sem gledal na rtl2 enkrat naruto... so krv z vodo zamenjali OK WTF... to je tisti del na začetku meni se zdi 19 (ne shippuuden) ko si naruto kunai v roko zapiči...

3. japonski jezik je kul:)

@opeter: princess monoke je pa res kul:)

Link to comment

Tako bom rekel... ni ga čez originalno zasedbo glasov in direkten pritok japonskih serij v zahodni svet. VSE kar je amerikarizirano = pokvarjeno in cenzurirano.

Če gledaš zadeve, ki so po TVjih, si v zaostanku cca 1-2 leti. Če gledaš slovenske TVje za animeje, si v zaostanku 10let + only for kids.

Pa kakšen 1% vseh serij je prikazanih na TVjih in le nekaj več serij je izdanih na ameriških tleh. Vse ostalo je v precejšnem zaostanku.

Zadeve je TREBA spremljat preko p2p omrežij, drugače precej zamujaš in zgrešiš tudi najbolj odlične animeje. Fora je tudi, da nekatere odlične serije izhajajo LE v japonskih R2 DVDjih, katere pa dobiš le na Japonskem. (komaj čakam svojo mastercard kreditno kartico <3 ) :beer:

sa2-banner180x50.gif
Link to comment
  • 3 tednov kasneje...

Vexille - 2077 Japan National Isolation

iMDB | AniDB | ANN

vexillelowres.jpg


  • Naslov: Vexille - 2077 Japan National Isolation[/*:m:15ry2bb9]
  • Japonski naslov: Vexille - 2077 Nihon Sakoku[/*:m:15ry2bb9]
  • Uradna stran: [color=red]http://www.vexille.jp/index2.html[/*:m:15ry2bb9]
  • Kategorija: Film[/*:m:15ry2bb9]
  • Št. epizod: 1 [/*:m:15ry2bb9]
  • Žanr(i): Action, Androids, Cyberpunk, Gunfights, Human Enhancement, Mecha, Military, Power Suits, SciFi, Violence [/*:m:15ry2bb9]
  • Leto predvajanja: 2007 [/*:m:15ry2bb9]
  • Studio: TBS [/*:m:15ry2bb9]
  • AniDB Rating: 6.53 [/*:m:15ry2bb9]
  • iMDB Rating: 7.1/10


    :: Opis ::
    Šteje se leto 2067, ko je biotehnologija že tako napredna, da so lahko ljudem podaljševali življenja. Vendar, ker je so raziskovanja Japonskih znanstvenikov šla predaleč, so se Združene države odločile za nadzor Japonske in njihovega dela. Ker to Japonski vladi ni bilo všeč, so se enostavno izolirali iz sveta... postali so nevidni za svet, kot tudi brez komunikacij. Po desetih letih pa so se začele dogajati čudne stvari... Zato so Združene države na vsak način želele izvedeti glede stanja na Japonskem in so tja poslali posebno skupino S.W.O.R.D, ki bi poročala o dogajanju. Skupina je doživela šok...

    :: Posojevalci glasov ::[/*:m:15ry2bb9]
  • Meisa Kuroki : Vexille[/*:m:15ry2bb9]
  • Shosuke Tanihara : Leon[/*:m:15ry2bb9]
  • Yasuko Matsuyuki : Maria[/*:m:15ry2bb9]
  • Akio Ohtsuka : Saitou[/*:m:15ry2bb9]
  • Romi Paku : Takashi


    :: Posnetki zaslona ::
    snapshot20080210095651.jpg snapshot20080210095721.jpg snapshot20080210095748.jpg
    snapshot20080210095826.jpg snapshot20080210095840.jpg snapshot20080210095900.jpg


    :: Dražilnik ::
    http://www.youtube.com/watch?v=65QYTQ6l52A[/*:m:15ry2bb9]

Zame najboljši 3D film evah.... trailer me je tok zrajcu, da bi zadevo še kar nekajkrat pogledal. Ampak še prej bi rad dočakal HDrip, ki bo po mojem še bolj ultimativen glede kvalitete o_0

Zadevo se res splača pogledat... ne bo vas razočarala.

Enjoy :D

sa2-banner180x50.gif
Link to comment

Je kdo od vas gledal Avatar: The Last Airbender ? Zame definitivno zelo dober anime (pa še podnapisov ni treba brat ker govorijo angleško). Zgodbe vam nebi razlagal, sami si poglejte par delov animeja pa boste vedeli zakaj se gre. Na čase majo tudi take izjave, da hudo, pa liki nasploh so tudi zelo zanimivi še posebaj Saka in Appa ter Momo.

189x189_momo.gif

Imdb

followmeontwitter.png
Link to comment

Kolikor vem, Avatar že od začetka ni anime :) ampak dobro...

Če se ne motim, ga je izdelal francoski studijo v sodelovanju z japonskimi studiji, vendar je bil že od začetka namenjen ameriški populaciji in ne japonski ;) Torej po tej teoriji ni anime....

Potemtakem bi tudi striktno rekli Čebelici Maji anime... pa ni ravno anime. :)

sa2-banner180x50.gif
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.